Την υποψηφιότητα της κας Σοφίας Παπαδοπούλου στο ψηφοδέλτιο της Κορινθίας με την παράταξη της Νέας Πελοποννήσου στις περιφερειακές εκλογές του Μαΐου 2019 ανακοίνωσε την Τετάρτη 3 Απριλίου 2019 ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ.
Πέτρος Τατούλης.
«Καλωσορίζω στην παράταξη της Νέας Πελοποννήσου τη Σοφία Παπαδοπούλου, μια προσωπικότητα με σημαντικό επιστημονικό και επαγγελματικό υπόβαθρο, αλλά και κοινωνική δραστηριότητα. Με τη συμμετοχή της στο ψηφοδέλτιό μας στην Κορινθία αποδεικνύει τη δυναμική ενσωμάτωσης νέων υγιών δυνάμεων στην προσπάθειά μας. Της εύχομαι καλή επιτυχία στον κοινό μας αγώνα» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης.
«Ανήκω στην κατηγορία των ανθρώπων που αγαπώ βαθιά τον τόπο μου και είμαι κοντά στον συμπολίτη μου μέσα από την ενεργή επαγγελματική και κοινωνική μου
δραστηριότητα όλα αυτά τα χρόνια. Η πολιτική δραστηριοποίηση ποτέ δεν ήταν αυτοσκοπός. Αυτοσκοπός μου είναι να βλέπω τον τόπο μου να προοδεύει και να εξελίσσεται. Αισθάνομαι ότι το προσωπικό μου όραμα μπορώ να εκπληρώσω με αρωγό και καθοδηγητή τον Πέτρο Τατούλη, τον οποίο ευχαριστώ για την τιμητική του πρόταση. Κυρίως όμως τον ευχαριστώ που με παρότρυνε να ασχοληθώ ενεργά με την τοπική αυτοδιοίκηση και μου ενέπνευσε την φλόγα να συνδράμω στον αγώνα για το μέλλον που αξίζει στην Πελοπόννησό μας» δήλωσε η κα Σοφία Παπαδοπούλου.