«Αυτή τη στιγμή δεν δίνεται η μάχη μεταξύ εμένα και των υπόλοιπων υποψηφίων περιφερειαρχών. Δίνεται η μάχη μεταξύ δύο διαφορετικών αντιλήψεων, δύο διαφορετικών κοσμοθεωριών» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη διάρκεια της διακαναλικής συνέντευξής του την Τετάρτη 10 Απριλίου 2019.

«Η άποψή μας είναι αυτή που λέει ξεκάθαρα ότι ο στόχος μας είναι να δημιουργηθεί μια ισχυρή αυτοδιοίκηση, μια ισχυρή περιφερειακή αυτοδιοίκηση. Στον αντίποδα είναι η άποψη που λέει να πάμε πίσω τη χώρα, να πάμε πίσω την Περιφέρεια και να την ξανακάνουμε μια Νομαρχία» σημείωσε ακόμη ο Πέτρος Τατούλης και υπογράμμισε ότι «την Περιφέρειά μας πρέπει να την κατευθύνουμε προς τα εμπρός. Να συνεχίσουμε τα μεγάλα βήματα και να την καταστήσουμε ακόμα πιο συνεπή και πιο ελπιδοφόρα στην κοινότητα των Ευρωπαϊκών Περιφερειών».

Ακολούθως ο Περιφερειάρχης κ. Τατούλης αναφέρθηκε στο γεγονός ότι σε όλη τη χώρα ακόμα και αυτοί που έχουν πάρει χρίσματα από τα κόμματα θέλουν να εμφανίζονται ως ανεξάρτητοι, «γιατί έχουν καταλάβει ότι η κοινωνία αποστρέφεται τις ανελεύθερες τακτικές, που γυρίζουν πίσω και δημιουργούν ακόμα μεγαλύτερα βαρίδια στον ήδη επιβαρυμένο πολιτικό μας κόσμο. Αυτή είναι μια πραγματικότητα που εμείς επιβάλαμε στη χώρα από το 2010 μέχρι σήμερα».

Ο κ. Τατούλης υπερασπιζόμενος τον πολιτικό χαρακτήρα της εκλογικής αυτής αναμέτρησης δήλωσε ακόμη ότι θα πρέπει ως εικόνα και αρχή να δείχνει μια εντελώς διαφορετική πολιτική και πολιτισμική προσέγγιση. Όχι μια άναρθρη κραυγή, ούτε μια εικόνα που κάποιος ανεβαίνει σε ένα τραπεζάκι για να μιλήσει. Δεν μπορεί να είναι μια εικόνα ενός υποψηφίου που θα διαβάζει το χαρτάκι γιατί δεν γνωρίζει τον τόπο και τα μέρη. «Μας προσβάλλει αυτή η εικόνα» τόνισε ο Περιφερειάρχης, προσθέτοντας ότι η εξωστρέφεια της Περιφέρειας Πελοποννήσου και το διεθνές της προφίλ είναι το ζητούμενο της επόμενης ημέρας.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το σχετικό βίντεο στον κάτωθι σύνδεσμο