Είμαι ένας άνθρωπος που θεσμικά υποστηρίζω και  υπερασπίζομαι τη δημοκρατική λειτουργία και το δικαίωμα των πολιτών να είναι επιφυλακτικοί, να είναι αρνητικοί, να έχουν την οποιαδήποτε επιλογή, γιατί αυτό είναι το δικαίωμά τους. Έτσι λειτουργεί η δημοκρατία. Σέβομαι το αποτέλεσμα της απόφαση των κοινωνιών. Εδώ είμαι για να προστατεύσω τη δημοκρατική λειτουργία. Για να έχει το δικαίωμα ο πολίτης να κάνει ελεύθερα την επιλογή του, να κάνει την κριτική του.

Έχω επιφύλαξη όμως για αυτούς που θεσμικά για πολλά χρόνια υπηρέτησαν τον ίδιο ή άλλο θεσμό, να βγαίνουν ως κριτές χωρίς ποτέ οι ίδιοι να αναλογίζονται την ευθύνη τους απέναντι στη λογική της άρνησης και τη μη ανάληψη ευθύνης για όλα αυτά που έχουν συμβεί στο παρελθόν.     

Ο πολίτης της Πελοποννήσου έχει ιδιαίτερα ανεπτυγμένο το επίπεδο της επιλογής του.

Είμαι αποφασισμένος να τηρήσω τη βασική αρχή της αποτελεσματικής άσκησης πολιτικής. Αυτή είναι η εντολή των πολιτών και οφείλουμε να τη σεβόμαστε.

Είμαι από τους πρώτους που επεσήμανα την ιδιαιτερότητα και τη χρησιμότητα της απλής αναλογικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Θεωρώ ότι θα αποτελέσει ένα σημαντικό πρόκριμα για ευρύτερες συνεννοήσεις και συνεργασίες, όχι κάτω από το τραπέζι, αλλά καθαρά, πάνω στη λειτουργία του συλλογικού οργάνου. Πιστεύω στα συλλογικά όργανα, πιστεύω στη δημοκρατία και πιστεύω στην ικανότητα να δημιουργώ συνεργασίες και συνεννοήσεις.

Οποιοσδήποτε άλλος έχει μια μπαμπεσιά στη χρήση της αναγκαιότητας της συνεργασίας δημιουργώντας δεκανίκια βεβηλώνει τη δημοκρατική λειτουργία.

Είμαστε έτοιμοι για συνεργασίες, όπως ήμασταν έτοιμοι και στις προηγούμενες περιόδους. Οι αντιδράσεις και η μη συμφωνία είχε καθαρώς παραταξιακούς λόγους. Δεν ήθελαν να συμφωνήσουν μαζί μας γιατί έτσι νόμιζαν ότι χάνουν. Αυτό όμως δεν είναι η δημοκρατία. Δημοκρατία είναι το πόσο υπεύθυνοι και δημιουργικοί είμαστε απέναντι στον ίδιο τον πολίτη.

Είμαι ξεκάθαρος ότι η συνεργασία θα προκύψει μετά τις εκλογές. Δεν θα προκύψει σε προσωπικό επίπεδο, αλλά σε συγκεκριμένα ζητήματα τα οποία θα τεθούν στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Ο Κλεισθένης δίνει μεγάλες δυνατότητες διαχείρισης προβλημάτων στον ίδιο τον Περιφερειάρχη.

 Μπορείτε να παρακολουθήσετε το απόσπασμα στο κάτωθι λινκ: