Ο Κωνσταντίνος Γυφτάκης γεννήθηκε στο ορεινό χωριό Ραπτόπουλο του Κοινοτικού Διαμερίσματος Τριπύλης του Νομού Μεσσηνίας, από γονείς αγρότες. Εκεί πέρασε τα παιδικά του χρόνια και αργότερα αποφοίτησε από το ΤΕΛ Κυπαρισσίας.

Το 1984-85 εκπλήρωσε τη στρατιωτική του θητεία ως Υπαξιωματικός στα Αντιαρματικά TowMillan.

Έπειτα, για 10 χρόνια διαμένοντας στην Αθήνα δραστηριοποιήθηκε στον ιδιωτικό τομέα, ως έμπορος. Δεν ξέχασε όμως τις ρίζες του και, ως γνήσιο παιδί της υπαίθρου, το 1995 αποφάσισε να επιστρέψει στον τόπο του, το Ραπτόπουλο Μεσσηνίας.

Γρήγορα, η αγάπη του για τον άνθρωπο και το περιβάλλον, τον έστρεψαν στο χώρο της βιολογική κτηνοτροφίας, τον οποίο υπηρετεί πιστά και με σεβασμό τα τελευταία χρόνια έως σήμερα.

Για 23 χρόνια συμμετέχει ενεργά στο χώρο του συνδικαλισμού σε τοπικό και πανελλήνιο επίπεδο.

Το 1996 αποτέλεσε ιδρυτικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου (Δ.Σ.) του Συλλόγου Νέων Αγροτών του Ν. Μεσσηνίας και από το 2001, διετέλεσε Πρόεδρος και εκπρόσωπος των κτηνοτρόφων του Ν. Μεσσηνίας.

Το 2006 εξελέγη Νομαρχιακός Σύμβουλος Ν. Μεσσηνίας με το συνδυασμό «Λαϊκή Ένωση» (Λ.Α.Ε.).

Το 2007 ήταν υποψήφιος βουλευτής με τη Ν.Δ., ενώ το 2008, αποτελούσε ενεργό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βιοκαλλιεργητών Ελλάδος.

Η δράση του με τα κοινά δε σταματάει εκεί, καθώς ως υπέρμαχος των δικαιωμάτων των κτηνοτρόφων, το 2009 καθίσταται ιδρυτικό μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων (Π.Ε.Κ.).

Το 2010 είναι υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με το συνδυασμό «Δυνατή Πελοπόννησος».

Το 2014 είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με το Αγροτικό Κτηνοτροφικό Κόμμα.

Τέλος, από το 2017 έως και σήμερα, αποτελεί εκλεγμένο μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων (Π.Ε.Κ.) και εκπρόσωπος κτηνοτρόφων της Ομοσπονδίας Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Ζει μόνιμα με την οικογένειά του στην Κυπαρισσία Μεσσηνίας.