Γεννήθηκε στη Σπάρτη και διαμένει στη Σπάρτη. Είναι έγγαμη με τον Παναγιώτη Παπαλεξανδράκο, γιατρό αλλεργιολόγο, ταξίαρχο του υγειονομικού της Ελληνικής Αστυνομίας και έχουν ένα γιο.

Πτυχιούχος ιταλικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου της Φλωρεντίας και Πτυχιούχος ελληνικής Φιλολογίας του τμήματος Αρχαιολογικού – Ιστορικού του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ομιλεί αγγλικά, ιταλικά και ισπανικά.

Διορίστηκε το 1989 στο 2ο Γυμνάσιο Γυθείου. Συνεργάστηκε με τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, τις μαθητικές κοινότητες και συμμετείχε σε πολλά εκπαιδευτικά προγράμματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Συμμετείχε ως εκπαιδεύτρια-συντονίστρια σε σεμινάρια Αγωγής Υγείας.

Έχει οργανική θέση στο 1ο ΕΠΑΛ Σπάρτης

Εκλέχθηκε Νομαρχιακή Σύμβουλος για πρώτη φορά το 1994 και διετέλεσε Αντινομάρχης υπεύθυνη για θέματα Πολιτισμού, Παιδείας, Τουρισμού, Νεολαίας, Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής

Διετέλεσε Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτιστικής Ανάπτυξης του Νομού Λακωνίας [ΟΠΑΝΑΛ] και έχει επιδείξει μεγάλη δραστηριότητα σε μια προσπάθεια για αναβάθμιση της πολιτιστικής ζωής του τόπου.

Διοργάνωσε τα ΕΥΡΩΤΕΙΑ ,εκδηλώσεις ανάδειξης του ιστορικού ποταμού και ευαισθητοποίησης για την προστασία του περιβάλλοντος με τη συμμετοχή των μαθητικών κοινοτήτων και τη δημιουργία Λευκώματος, τα ΚΑΣΤΡΕΙΑ, δημιούργησε DVD για τα μοναστήρια της Λακωνίας και συνετέλεσε στη συμμετοχή του ΟΠΑΝΑΛ σε πλήθος εκδηλώσεων, συνεδρίων και εκπαιδευτικών ανταλλαγών σε συνεργασία με τη Γραμματεία απόδημου ελληνισμού.

Διετέλεσε μέλος στην Επιτροπή των Περιφερειών στο Ευρωπαϊκό Κογκρέσο.

Ήταν εκλεγμένο μέλος στην ΕΝΑΕ.

Το 2007 συμμετείχε στις εθνικές εκλογές ,ως υποψήφια βουλευτής.

Το 2010 συμμετείχε στις Περιφερειακές εκλογές με τον συνδυασμό ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ του Πέτρου Τατούλη και επανεκλέγη το 2014 με τον ίδιο συνδυασμό.

Είναι ιδρύτρια και πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Λακωνίας ενός πολιτιστικού συλλόγου με μεγάλη δραστηριότητα στα πολιτιστικά δρώμενα του Νομού Λακωνίας.

Είναι μέλος του Συνδέσμου Φιλολόγων.

Είναι μέλος της Πνευματικής Εστίας Σπάρτης

Είναι από τα ιδρυτικά μέλη του φιλοσοφικού ινστιτούτου Χείλων ο Λακεδαιμόνιος.

Έχει ιδρύσει πολλούς γυναικείους πολιτιστικούς συλλόγους στο νομό