Ο Γεώργιος Μπακούρης γεννήθηκε το 1964 και κατάγεται από τον Στόλο Αρκαδίας. Υπηρέτησε ως υπαξιωματικός στην Πολεμική Αεροπορία. Είναι παντρεμένος και έχει 2 κόρες φοιτήτριες, 22 ετών. Η σύζυγός του Κολσουζίδου Ανατολή είναι φιλόλογος και διδάσκει στο Γενικό Λύκειο Άστρους.

Από φοιτητής στη Γεωπονική σχολή του ΑΠΘ μεράκι και σκοπός του είναι η ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα με ιδιαίτερο βάρος στην επιτραπέζια ελιά και το λάδι.

Εργάστηκε ως διευθύνων σύμβουλος προώθησης φαρμάκων και παρακολούθησης μεγάλων γεωργικών, κτηνοτροφικών και πτηνοτροφικών μονάδων, σε μεγάλη εταιρεία στην Αθήνα.

Διαθέτει επιχείρηση αγρο-εφοδίων μεταφέροντας νέες τεχνικές και νέα φιλοσοφία για την ποιότητα των αγροτικών προϊόντων στους αγρότες της Κυνουρίας, όπου και δραστηριοποιείται.

Διευθύνει επιχείρηση με την επωνυμία τα Αγροκτήματα Μπακούρη, με νέους, σύγχρονους και πρωτοποριακούς ελαιώνες, υλοποιώντας μια ολοκληρωμένη διαχείριση με κανόνες περιβαλλοντικής ευαισθησίας. Κάνει τα Αγροκτήματα Μπακούρη επισκέψιμα από σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, πανεπιστήμια, αγροτικούς συλλόγους και επαγγελματικούς φορείς του χώρου, από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Τα Αγροκτήματα Μπακούρη είναι σε άμεση συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθήνας και τη Γεωπονική Σχολή του ΑΠΘ, υλοποιώντας πειραματικά προγράμματα, όπως με την έδρα της δενδροκομίας εκπονήθηκε project με θέμα την υπέρπυκνη φύτευση ελιάς στην Ελλάδα.

Έχει στενή συνεργασία με μεγάλα, διαπιστευμένα φυτώρια της Πελοποννήσου, όπως αυτό του Κωστελένου στον Πόρο, κάνοντας μαζί τους έρευνα και πειράματα για το υποκείμενο της ποικιλίας Καλαμών, τον εμβολιασμό και τη μεγαλοκαρπία της. Η επιχείρηση συνεργάζεται στενά με το Γενικό Χημείο του Κράτους και το τμήμα γευσιγνωστών. Διοργανώνουν ημερίδες ποιοτικού ελέγχου σε θέματα λαδιού και ελιάς.

Διαθέτει επιχείρηση επεξεργασίας- τυποποίησης και εξαγωγής αγροτικών προϊόντων, κυρίως επιτραπέζιας ελιάς (Καλαμών, χονδροελιά Αρκαδίας, Άμφισσας κλπ.) και λαδιού. Εξάγει ΗΠΑ-Καναδά και Αυστραλία.

Το 2014 εκλέχθηκε για πρώτη φορά ως περιφερειακός σύμβουλος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου με την παράταξη « Νέα Πελοπόννησος» του περιφερειάρχη κ. Πέτρου Τατούλη.

  • Μέλος της Οικονομικής Επιτροπής, από το 2014.
  • Αντιπρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, από το 2017.
  • Είναι Εντεταλμένος περιφερειακός Σύμβουλος σε θέματα Αγροτικής Οικονομίας και Μεταποίησης Αγροτικών Προϊόντων χωρικής αρμοδιότητας Περιφέρειας Πελοποννήσου από τον Ιούνιο του 2017 μέχρι και σήμερα.

Ασχολείται ερασιτεχνικά με το κυνήγι και διετέλεσε 2 φορές πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Άστρους.

Είναι πρόεδρος του Πολιτιστικού & Φυσιολατρικού Συλλόγου Στόλου επί σειρά ετών.

Η γνώση, η εμπειρία και πάνω απ’ όλα το πάθος του Γιώργου Μπακούρη για την αγροτική παραγωγή θα αξιοποιηθούν στον μέγιστο βαθμό με την παρουσία του στο νέο περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου.