ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ:

  • Καθηγητής Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων του ΤΕΙ Πελοποννήσου
  • ΠΡΟΕΔΡΟΣ Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων του ΤΕΙ Πελοποννήσου
  • ΔΝΤΗΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ: «Τεχνολογία και Ποιότητα Επιτραπέζιας Ελιάς και Ελαιόλαδου»  του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων του ΤΕΙ Πελοποννήσου
  • ΔΝΤΗΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ «ΤΡΟΦΟΘΡΕΠΤΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ(NUTRACEUTICALS) ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ» ΤΟΥ ΤΕΙ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Δ/ΝΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ: Δ.Δ. ΠΗΔΗΜΑ Καλαμάτας

ΤΗΛΕΦΩΝΟ  ΕΡΓΑΣΙΑΣ : (27210) – 45274

Δ/ΝΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ : Τμήμα Τεχνολογίας Τεχνολογίας Τροφίμων, Τ.Ε.Ι. ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Αντικάλαμος, 241 00 Καλαμάτα.

Email: gzakyn@yahoo.gr, geozakyn@gmail.com

Ο Γεώργιος Ι. Ζακυνθινός  έχει πτυχίο ΓΕΩΠΟΝΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ έχει πραγματοποιήσει μεταπτυχιακές Εξειδικεύσεις σε Ελληνικά και σε Διεθνή Ακαδημαϊκά και Ερευνητικά Ιδρύματα ως υπότροφος, (Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων, Davis  University USA, INRA Γαλλίας, IRTA Ισπανίας, CIHEAM Σαραγόσας, ΙΝΙΑ  Πορτογαλίας)

Είναι αριστούχος Διδάκτορας Γεωπονικών Επιστημών και έχει εκπονήσει δύο μεταδιδακτορικά έργα  (2001-2010) στο Εργαστήριο Φυσιολογίας και Μορφολογίας Φυτών τμήμα Γεωπονικής Βιοτεχνολογίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και στο Εργαστήριο Βελτίωσης Φυτών Τμήματος Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής του ίδιου Πανεπιστημίου.

Εργάστηκε ως Επιστημονικός συνεργάτης στο Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο και ως Δόκιμος Ερευνητής στο Εθνικό Ίδρυμα Αγροτικής Έρευνας(ΕΘΙΑΓΕ) τόσο σε Σταθμό Γεωργικής Έρευνας όσο και ως στέλεχος της κεντρικής Διοίκησής του (Δ/νση Προγραμματισμού, Συντονισμού και Αξιοποίησης της Έρευνας. Έχει εργαστεί στην ΒΙΤΡΟ ΕΛΛΑΣ Α.Ε πλέον των πέντε (5)ετών στη θέση του Προϊσταμένου του τμήματος R&D (Έρευνα & Ανάπτυξη) και  ως σύμβουλος διαχείρισης του τμήματός της Έρευνα και Ανάπτυξη συντονίζοντας Εθνικά και Ευρωπαϊκά προγράμματα της εταιρείας αλλά και σχεδιάζοντας νέα προϊόντα.

 Έχει επαγγελματική εμπειρία μεγαλύτερη των είκοσι πέντε (25) ετών σε συντονισμό και διαχείριση ερευνητικών, αναπτυξιακών και διακρατικών προγραμμάτων ως διεθνής συντονιστής ECLAIR,( AGRE CT-91-0060), διακρατικές συνεργασίας (ΕΛΛΑΔΑΣ- ΚΙΝΑΣ), μέλος ερευνητικής ομάδας διεθνών προγραμμάτων(CAMAR, FAIR ,NOIX CEE), συντονιστής και επιστημονικός υπεύθυνος εθνικών προγραμμάτων (ΠΑΒΕ ,ΕΠΕΤ Ι&ΙΙ, ΕΚΒΑΝ συμπεριλαμβανόμενου του Αρχιμήδη ΙΙ ΕΠΕΑΕΚ, ΕΠΕΡΕΑ) και μέλος ερευνητικής ομάδας εθνικών προγραμμάτων. Έχει συμμετοχή ως εμπειρογνώμων σε συναντήσεις εργασίας θεματικών επιτροπών του Food Agricultural Organization (FAO) συμμετείχε ως εμπειρογνώμων σε εθνικά και διεθνή επιστημονικά όργανα, προεδρεύων σε διεθνή συνέδρια, invited speaker σε διεθνή συνέδρια επίσης, διοργανωτής διεθνών συνεδρίων συμμετοχή σε πλήθος διεθνών και εθνικών συνεδρίων και μέλος εθνικών και διεθνών επιστημονικών εταιρειών. Διδάσκει τα μαθήματα Διατροφή, Ανάπτυξη Προϊόντων Τροφίμων, Τεχνολογία και Ποιότητα Ελιάς, Λιπών & Ελαίων, Νομοθεσία Τροφίμων, Τεχνολογία και Ποιότητα Φρούτων & Λαχανικών.

Τα Ερευνητικά αντικείμενα του είναι: η τεχνολογία ελιάς και ελαιολάδου, η ανάπτυξη τροφοφαρμάκων με βάση  τα φυσικά προϊόντα και τα τρόφιμα, τα φυτοχημικά των οπωροκηπευτικών ως συμπληρώματα διατροφής, τα προϊόντα κλινικής Διατροφής, τα συμπληρώματα διατροφής και η τεχνολογία οπωροκηπευτικών, Κατέχει δε τρεις πατέντες τροφοφαρμάκων. Κατέχει πέντε (5)εγγραφές πατεντών τροφοφαρμάκων και λειτουργικών τροφίμων

Οι Θέσεις ευθύνης  όπου υπηρέτησε ήταν σημαντικές ήταν υπεύθυνος τμήματος έρευνας και ανάπτυξης (R&D) παραγωγικού φορέα, σύμβουλος ΥΠΑΤ για τέσσερα (4) έτη με αντικείμενα και συμμετοχή σε θεματικές επιτροπές για την βιολογική γεωργία, την βιοτεχνολογία, τους GMO, την περιβαλλοντική διαχείριση της ΚΑΠ και την διαχείριση κρίσεων. Σύμβουλος Διαχείρισης του Φορέα  Διαχείρισης ΕΘΝΙΚΟΎ ΔΡΥΜΟΥ ΟΊΤΗΣ για έξι (6)χρόνια δημιουργώντας ένα φορέα από την αρχή με πρόγραμμα ΕΠΕΡΕΑ και δράσεις START UP. Προϊστάμενος και Πρόεδρος Ακαδημαϊκού Τμήματος ΤΕΓΕΠ και ΤΕΤΡΟ ΤΕΙ Πελοποννήσου για περισσότερο από έξι (6)χρόνια.

Το Δημοσιευμένο έργο του έχει λάβει διεθνή αναγνώριση και  περιλαμβάνει εργασίες -δημοσιευμένα άρθρα σε διεθνή και εθνικά περιοδικά, βιβλία και καταχωρημένα διεθνή άρθρα σε συλλογικούς διεθνείς ή εθνικούς τόμους. Το όλο έργο συμπληρώνεται από εκτεταμένη εξειδικευμένη  και εκλαϊκευμένη  περιοδική αρθρογραφία συμβατική και ηλεκτρονική με αντικείμενα την τεχνολογία τροφίμων, την διατροφή ,τα τροφο-φάρμακα και τα λειτουργικά τρόφιμα. Στην κοινωνική του προσφορά συμπεριλαμβάνονται διαλέξεις συνεντεύξεις σε  έντυπο και τηλεοπτικό τύπο  και η συμμετοχή του ως εισηγητής για περισσότερα από πέντε(5) έτη στο πρόγραμμα του Ελεύθερου Ανοικτού Δημοτικού  Πανεπιστημίου Περιστερίου Αττικής .