Στο πλαίσιο του ενεργού διαλόγου που αναπτύσσει η «Νέα Πελοπόννησος» με όλα τα ΜΜΕ της Πελοποννήσου θα θέλαμε αφενός να σας ευχαριστήσουμε για την δημοσίευση της δραστηριότητας μας και αφετέρου να σας πληροφορήσουμε διεξοδικότερα σχετικά με πληροφορίες που δώσατε αναφορικά με τις αφίξεις Βρετανών τουριστών στην Πελοπόννησο.

Η διοργάνωση του συνεδρίου των Βρετανών Τουριστικών Πρακτόρων (Abta) το 2015 από την Περιφέρεια Πελοποννήσου αποτέλεσε ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα τα οποία προσέδωσαν αξιοπιστία στην ίδια την Ελλάδα, σε μια περίοδο όπου είχαν επιβληθεί capital controls και αρκετοί διεθνείς παράγοντες μίλαγαν ακόμη για Grexit. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου κατάφερε να οργανώσει το σπουδαιότερο παγκόσμιο τουριστικό γεγονός  με 600 από τους σημαντικότερους επαγγελματίες της Μεγ. Βρετανίας καθώς και ΜΜΕ να βρίσκονται στην Πελοπόννησο και να δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην ίδια τη χώρα.

Η συγκεκριμένη διοργάνωση του συνεδρίου Abta είχε πολλαπλά οφέλη για τον ίδιο τον προορισμό εάν αναλογιστεί κανείς μόνο τις αφίξεις από Μεγ. Βρετανία στο Διεθνή Αερολιμένα της Πελοποννήσου «Καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλο». Το 2011 την χρονιά που ανέλαβε η Περιφερειακή Αρχή την διοίκηση οι αφίξεις των Βρετανών ήταν 14.953 ενώ το 2016 μια χρονιά μετά το Abta εκτινάχθηκαν στους 40.558 Βρετανούς. Την προηγούμενη χρονιά (2015) οι Βρετανοί που μπήκαν στην Πελοπόννησο μέσω του Αεροδρομίου της Καλαμάτας ήταν 33.405, παρουσιάζοντας αύξηση άνω του 20% . Και η ανοδική πορεία συνεχίζεται. Ο Διεθνής Αερολιμένα της Πελοποννήσου το 2018 ξεπέρασε τις 43.312 Βρετανούς ενώ συνδέεται με Χίθροου και Catwick μέσω των μεγαλύτερων αεροπορικών της Μεγ. Βρετανίας British Airways και EasyJet συνδυαστικά με το πρόγραμμα co-marketing που ασκεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου. Η διοργάνωση του Abta ήταν καθοριστική για την απόφαση της British Airways να πετάξει προς ένα Περιφερειακό Αεροδρόμιο όπως αυτό της Πελοποννήσου.  Για το 2019 προβλέπεται περεταίρω  αύξηση των Βρετανών επισκεπτών αφού κατόπιν συμφωνίας με την Περιφερειακή Αρχή θα πετάξει για πρώτη φορά  η Ryanair από το αεροδρόμιο της στο Λονδίνο το Στάνστεντ προς Καλαμάτα. Πέραν των θεαματικών αποτελεσμάτων σε αφίξεις που προκάλεσε το συνέδριο του Abta στην Πελοπόννησο, με σημαντικές οικονομικές συνέπειες στην Πελοποννησιακή οικονομία, είχε και αρκετά οφέλη σε επίπεδα προβολής. O Abta στον ετήσιο οδηγό του που συμβουλεύονται διεθνώς όλοι οι επαγγελματίες τουρισμού ανακοίνωσε την Πελοπόννησο στους 10 προτινόμενους προορισμούς παγκοσμίως. Αυτή του η ανακοίνωση προκάλεσε το 2015- 2016 μια σειρά δημοσιευμάτων που είχαν ως προτεινόμενο προορισμό την Πελοπόννησο σε διεθνή έντυπα όπως στην Dailymail, στην Telegraph, στο Lonely Planet, στους Guardian, τον Independent . Η πολιτική της Περιφερειακής Αρχής να προσελκύει μεγάλα γεγονότα στην Πελοπόννησο θα συνεχιστεί με αμείωτο ρυθμό γιατί στήριξε την ίδια τη χώρα στην πιο δύσκολη της περίοδο. Η πολιτική του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου συνδέει σήμερα την Πελοπόννησο με 30 χώρες του εξωτερικού.