Το γήπεδο των αυτοδιοικητικών εκλογών είναι ο «Καλλικράτης» και όχι το μνημόνιο επανέλαβε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, απαντώντας παράλληλα και στον αντίπαλό του -και υποψήφιο της ΝΔ- Δημήτρη Δράκο που χαρακτήρισε «προδιαγεγραμμένη και προμελετημένη» τη στήριξη του από το ΠΑΣΟΚ.

«Ο καθένας μπορεί να φαντάζεται πράγματα, να ερμηνεύει κατά τη δική του οπτική κάποιες καταστάσεις που προφανώς αδυνατεί να αντιληφθεί», δήλωσε ο κ. Τατούλης στο «Arcadia Portal» και πρόσθεσε:
«Τα πράγματα είναι απλά. Κατέθεσα ………

μια ανεξάρτητη υποψηφιότητα που ανέπτυξε από πολύ νωρίς μια συγκεκριμένη δυναμική. Σε αυτήν τη δυναμική θα προστεθεί ακόμη παραπέρα η δύναμη των συνυποψήφιών μου στο συνδυασμό της «Νέας Πελοποννήσου». Από εκεί και πέρα, οι διάφορες συνωμοσιολογίες μπορεί να είναι χαριτωμένες, αλλά δεν βοηθούν καθόλου το δημόσιο διάλογο».

«Η υποψηφιότητά μου», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Τατούλης, «είναι μια αυστηρά ανεξάρτητη πολιτική πρωτοβουλία, η οποία απευθύνεται στην κοινωνία της Πελοποννήσου, την ανεπηρέαστη βούληση της οποίας επιδιώκει να εκφράσει. Ούτε με το ΠΑΣΟΚ μίλησα ούτε με τη ΝΔ. Δεν ζήτησα καμία απολύτως στήριξη από κανέναν πολιτικό φορέα. Αντίθετα πήρα εγώ την πρωτοβουλία πριν από δύο μήνες, πριν από τη δημοσιοποίηση της οποιασδήποτε άλλης πολιτικής πρόθεσης, να εκθέσω στους πολίτες την πρόταση μου και να ξεκαθαρίσω τις προθέσεις μου».

«Από την πρώτη στιγμή δεν απέκλεισα τη δυνατότητα για κάποιον πολιτικό φορέα που θέλει να στηρίξει αυτήν την ανεξάρτητη υποψηφιότητα, να το κάνει. Κι αυτό διότι, μια τέτοια υπερβατική συμπεριφορά, που γυρίζει την πλάτη στις κομματικές περιχαρακώσεις, δίνει στην κοινωνία το μήνυμα ότι είναι ελεύθερη να αποφασίσει όπως θέλει για το μέλλον της. Κι αυτή είναι η πεμπτουσία της δημοκρατίας», σχολίασε για τη στήριξη της υποψηφιότητάς του από το ΠΑΣΟΚ και τον ΛΑ.Ο.Σ..

Ερωτηθείς εξάλλου, αν είναι υπέρ ή κατά του μνημονίου, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου μίλησε για ψευτοδίλημμα του κ. Σαμαρά, το οποίο δεν αποδέχεται ότι αποτελεί διακύβευμα των εκλογών.

«Κανένας Έλληνας πολίτης δεν μπορεί να χαίρεται με το γεγονός ότι η ποιότητα της ζωής του γυρνά πίσω δεκαετίες, και δεν μπορεί να είναι σύμφωνος με αυτό. Το γήπεδο αυτής της εκλογής είναι ο «Καλλικράτης» και κανένα μνημόνιο», υπογράμμισε και έστρεψε τα πυρά του στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Θα μπορούσα να πω ότι ο πρόεδρος της ΝΔ αναπτύσσει μια διγλωσσία, που αναδεικνύει έναν μικρόψυχο και μικρονοητικό μικροκομματισμό. Θα σας πω ενδεικτικά ότι ο στενότερος από το 1989 σύμβουλος για τα οικονομικά του κ. Σαμαρά, κ. Θεόδωρος Βάρδας δήλωσε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ότι «η χώρα θα πτώχευε αν δεν έπαιρνε τα χρήματα του μνημονίου» και ότι «είναι βέβαιον ότι εάν έπρεπε να ψηφίσουν 181 (στη Βουλή), η Νέα Δημοκρατία θα έβαζε πλάτη και θα ψήφιζε το μνημόνιο».

«Είναι ξεκάθαρο οπότε, ότι ο κ. Σαμαράς και οι συνεργάτες του είναι εκείνοι που αξιολογούν το μνημόνιο ως μονόδρομο και δεν το ομολογούν διότι προσπαθούν με όπλο το λαϊκισμό να αλιεύσουν ψήφους ανθρώπων που σήμερα υποφέρουν από τις διαχρονικές επιζήμιες για τον τόπο πολιτικές. Αυτό είναι ανοίκειο», παρατήρησε ο κ. Πέτρος Τατούλης.

μέσω Απάντηση Πέτρου Τατούλη στον Δημήτρη Δράκο.