Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Κόρινθο. Μια πόλη με πολλά προβλήματα που στην πορεία των χρόνων άλλα λύθηκαν και άλλα όχι. Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετώπισε τα τελευταία 50 χρόνια αυτή η πόλη ήταν η υδροδότησή της. Ποτέ δε θα ξεχάσω την αγωνία μας αν την επόμενη μέρα θα έχουμε νερό – όχι για να πλυθούμε αλλά ούτε για να πιούμε.

Τα χρόνια πέρναγαν και οι υπεύθυνοι αυτού του Δήμου έκαναν τεράστιες προσπάθειες για να πιούμε νερό από την Στυμφαλία.

Έτσι για την ιστορία πρέπει να αναφέρω τον Νίκο τον Κουίνη, τον Παναγιώτη τον Δαλακλείδη, τον Θωμά τον Θωμαίδη, τον Θεόδωρο Κοτσώνη, τον Αναστάση Παπαληγούρα και βέβαια τον τελευταίο και τυχερό Αλέκο Πνευματικό που επί των ημερών του και με δικές του μεγάλες προσπάθειες όλοι μας ανοίγουμε τη βρύση και τρέχει το δροσερό νερό απ’ τις πηγές της Στυμφαλίας. Επίσης να ευχαριστήσουμε τους συμπατριώτες μας Στυμφάλιους που δέχθηκαν να δώσουν το OK για να πιουν νερό 50.000 διψασμένοι Κορίνθιοι.

Θα μου πείτε γιατί τα λέω όλα αυτά; Είναι η ώρα για προεκλογικές κορώνες;

Όχι βέβαια δεν το κάνω γι’ αυτό αλλά κάποια πράγματα πρέπει να λέγονται την κατάλληλη στιγμή.

ΚΑΠΟΙΟΙ…ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ Καθυστερούσαν να βάλουν την υπογραφή τους

Ο Πέτρος Τατούλης εντός 24 ωρών και αφού μελέτησε το φάκελο για την υδροδότηση, έβαλε φαρδιά- πλατιά την υπογραφή του χωρίς δεύτερη σκέψη να πιούμε νεράκι

Έρχονται νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές. Δεν απομένουν παρά περίπου δύο μήνες. Και όλα αυτά τα πολιτικά αηδόνια άρχισαν να μας επισκέπτονται και μάλιστα με τη νέα δομή του Καλλικράτη απ’ όλην την Πελοπόννησο.

Ξαφνικά ανακάλυψαν ότι υπάρχουν προβλήματα και υπόσχονται ότι θα τα λύσουν. Μέσα σε αυτούς ο Πέτρος Τατούλης και ο Δημήτρης Δράκος.

Οι συγκεκριμένοι κύριοι όταν βρέθηκαν λόγω θέσεως, ο ένας το υπουργείο Πολιτισμού και ο άλλος, πρόεδρος της ΕΝΑΕ, είχαν υποχρέωση να πάρουν θέση για την υδροδότηση της πόλης.

Οι πληροφορίες μας λοιπόν λένε: ο Πέτρος Τατούλης εντός 24 ωρών και αφού μελέτησε το φάκελο έβαλε φαρδιά- πλατιά την υπογραφή του χωρίς δεύτερη σκέψη. Όμως κατά πληροφορίες του πρώην Δημάρχου κ. Θωμαίδη σε περιφερειακό συμβούλιο που έγινε πριν από 4 περίπου χρόνια στην Τρίπολη, σ’ αυτούς που αντέδρασαν σθεναρά για την υδροδότηση της Κορίνθου ήταν ο κ. Σαλασιώτης Νομάρχης Αργολίδος (μπορεί και να’ χε δίκιο) και ο σημερινός υποψήφιος περιφερειάρχης Πελ/νήσου κ. Δράκος.

Ερωτώ κ. Νομάρχα: Εσείς που αγωνιστήκατε μαζί με όλους τους Κορίνθιους για να πιούμε νερό, γνωρίζατε την άρνηση του κ. Δράκου στο θέμα αυτό;

Συνεχίζοντας την περιγραφή του ο κ. Θωμαίδης μου είπε ότι παρά τις μεγάλες πιέσεις του και αφού έγινε τζερτζελές, η συνεδρίαση διεκόπη για την επόμενη φορά. Εγώ κ. Δράκο δεν ήμουν μπροστά, απλά μαρτυρίες καταγράφω. Εάν πράγματι αληθεύει το γεγονός, σας ερωτώ: Τώρα ανακαλύψατε την Κόρινθο ή τότε που τους κόβατε την ελπίδα να πιουν νερό;

πηγή: ΠΡΩΤΗNEWS, 09/09/2010