Καλοδεχούμενη η όποια στήριξη..

Τον ανεξάρτητο χαρακτήρα της πολιτικής του κίνησης επανέλαβε χθες από την Καλαμάτα ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, ακόμα και στην περίπτωση στήριξής του από το ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα, χαρακτήρισε υπέρβαση μια τέτοια κίνηση, λέγοντας ότι θα αποτελούσε κίνηση ωριμότητας από την πλευρά του κόμματος, για να προσθέσει ότι μία στήριξη θα είναι καλοδεχούμενη από οποιονδήποτε κομματικό φορέα.
Επίσης, σημείωσε ότι ο συνδυασμός του θα απαρτίζεται από στελέχη όλων των κομματικών χώρων.

Στήριξη
Ερωτώμενος, λοιπόν, για την πιθανότητα στήριξής του από το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Τατούλης απάντησε ότι η πολιτική αυτή πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση του νέου θεσμού έχει διαφορετικά κριτήρια και επανέλαβε ότι σκληρός πυρήνας αυτής της κίνησης πρώτα και κύρια είναι ότι πρόκειται για μια ανεξάρτητη πολιτική κίνηση: «Είναι μια κίνηση που θέλει να δημιουργήσει αυτό το κίνημα της υγιούς δύναμης της κοινωνίας. Μια κίνηση που θέλει να ενεργοποιήσει την ίδια την κοινωνία, τους ίδιους τους πολίτες, γιατί σε αυτούς ανήκει το δικαίωμα να έχουν απαιτήσεις για την πρόοδο και για την εξέλιξη. Δεν απευθυνθήκαμε σε κανένα πολιτικό κόμμα. Δε ζητήσαμε από κανένα πολιτικό κόμμα, από κανέναν πολιτικό χώρο, τη στήριξή τους ή το χρίσμα τους. Αντίθετα, την Κυριακή το βράδυ η Περιφέρεια Πελοποννήσου πάλι θα πρωτοτυπεί. Μέσα στο χάρτη των χρωμάτων των Περιφερειών, η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα έχει το δικό της χρώμα. Δε θα είναι ούτε κόκκινο, ούτε πράσινο, ούτε μπλε, ούτε μαύρο. Κι αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό γεγονός. Εάν τώρα αυτή την προσπάθεια κάποιος κομματικός φορέας τη δει θετικά και πάρει μια απόφαση υποστήριξής της, αυτή είναι καλοδεχούμενη, γιατί δείχνει ότι πλέον υπάρχουν κόμματα που ωριμάζουν γρήγορα και που είναι έτοιμα να κάνουν την υπέρβασή τους. Αυτή τη γνωστή μαγική λέξη, και αυτό δείχνει το βαθμό ωριμότητάς τους. Εάν, λοιπόν, μας στηρίξουν, καλοδεχούμενη η στήριξη, αλλά εμείς παραμένουμε αυστηρά ανεξάρτητοι».

Ψηφοδέλτιο
Πάντως, από την αρχή της επίσκεψής του στην Καλαμάτα, στις συναντήσεις παρευρισκόταν και η νομαρχιακή σύμβουλος του συνδυασμού «Ανατροπή» και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Ντίνα Νικολάκου. Ερωτώμενος γι’ αυτό ο κ. Τατούλης είπε ότι δεν έχει σχέση με την επίσκεψή του και την έχρισε δημοσιογράφο. Στην επισήμανση ότι είναι υπάλληλος του ΙΚΑ, ο κ. Τατούλης απέφυγε να κάνει οποιονδήποτε άλλο σχολιασμό.
Τέλος, σχετικά με τις επαφές που έχει, ο υποψήφιος περιφερειάρχης υπογράμμισε ότι έχει κάνει πάρα πολλές και το κλίμα είναι πολύ καλό, ενώ τα στελέχη που θα τον πλαισιώνουν είναι απ’ όλους τους πολιτικούς χώρους. «Είναι στελέχη που μπορούν να εγγυηθούν αυτή την καινούργια πορεία», σχολίασε.

Εφημερίδα της Καλαμάτας και της Μεσσηνίας – «Καλοδεχούμενη η όποια στήριξη…».