Η πρωτοβουλία του για την αιρετή Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι μια ανεξάρτητη πολιτική κίνηση, που στόχο έχει να ενεργοποιήσει την κοινωνία και τους πολίτες. Αυτό τόνισε χθες, στην Καλαμάτα, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, κατά τη διάρκεια των συναντήσεών του με εκπροσώπους τοπικών αρχών, υπογραμμίζοντας ότι ο θεσμός του “Καλλικράτη“ αποτελεί το τελευταίο όπλο που έχει η περιφέρεια και η κοινωνία για να μπορέσει να μπει σε μια λογική επανασυγκρότησης και επανίδρυσης του κράτους.

Ρεπορτάζ: Γιάννης Σινάπης

Επεσήμανε πως «το όραμά μας είναι να κάνουμε μια Περιφέρεια, όχι απλώς να ανήκει στην Ελλάδα, αλλά να κάνουμε μια Περιφέρεια της Ευρώπης και η τοπική μας οικονομία να αποτελέσει το σημείο αναφοράς για την έξοδο από την κρίση της ίδιας της χώρας μας». Σημείωσε, επίσης, ότι «η Καλαμάτα σ’ όλες της τις δομές θα παίξει το σημαντικότερο ρόλο, γιατί η Μεσσηνία είναι το δυνατό θεμέλιο πάνω στο οποίο πρέπει να στηριχθεί και να στηθεί η νέα περιφερειακή αιρετή διοίκηση». Ο κ. Τατούλης επισκέφθηκε διαδοχικά χθες το μητροπολίτη Μεσσηνίας, την Αστυνομική Διεύθυνση, το Νοσοκομείο Καλαμάτας και το Αρχαιολογικό Μουσείο Καλαμάτας, ενώ συναντήθηκε και με ιδιοκτήτες ταξί μέλη του ραδιοταξί της πόλης. Σε δηλώσεις του παρατήρησε ότι «θέλει να δημιουργήσει ένα κίνημα που θα στηρίζεται στις υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας, που θα ενεργοποιήσει την κοινωνία και τους πολίτες. Γιατί σ’ αυτούς ανήκει το δικαίωμα να έχουν απαιτήσεις. Δεν απευθυνθήκαμε σε κανένα πολιτικό κόμμα, δε ζητήσαμε από κανένα κόμμα τη στήριξη ή το χρίσμα τους. Την Κυριακή το βράδυ η Περιφέρεια Πελοποννήσου πάλι θα πρωτοτυπεί. Θα έχει το δικό της χρώμα και δε θα είναι ούτε κόκκινο, ούτε πράσινο, ούτε μπλε, ούτε μαύρο. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό γεγονός. Αν αυτή την προσπάθεια κάποιος κομματικός φορέας τη δει θετικά και πάρει απόφαση υποστήριξης, είναι καλοδεχούμενη. Γιατί δείχνει ότι υπάρχουν κόμματα που ωριμάζουν και είναι έτοιμα να κάνουν την υπέρβασή τους. Αν μας στηρίξουν καλοδεχούμενοι, αλλά εμείς παραμένουμε αυστηρά ανεξάρτητοι».

Ο κ. Τατούλης επισκέφθηκε διαδοχικά χθες το μητροπολίτη Μεσσηνίας, την Αστυνομική Διεύθυνση, το Νοσοκομείο Καλαμάτας και το Αρχαιολογικό Μουσείο Καλαμάτας, ενώ συναντήθηκε και με ιδιοκτήτες ταξί μέλη του ραδιοταξί της πόλης. Σε δηλώσεις του παρατήρησε ότι «θέλει να δημιουργήσει ένα κίνημα που θα στηρίζεται στις υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας, που θα ενεργοποιήσει την κοινωνία και τους πολίτες.

Γιατί σ’ αυτούς ανήκει το δικαίωμα να έχουν απαιτήσεις. Δεν  απευθυνθήκαμε σε κανένα πολιτικό κόμμα, δε ζητήσαμε από κανένα κόμμα τη στήριξη ή το χρίσμα τους. Την Κυριακή το βράδυ η Περιφέρεια Πελοποννήσου πάλι θα πρωτοτυπεί. Θα έχει το δικό της χρώμα και δε θα είναι ούτε κόκκινο, ούτε πράσινο, ούτε μπλε, ούτε μαύρο. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό γεγονός. Αν αυτή την προσπάθεια κάποιος κομματικός φορέας τη δει θετικά και πάρει απόφαση υποστήριξης, είναι καλοδεχούμενη. Γιατί δείχνει ότι υπάρχουν κόμματα που ωριμάζουν και είναι έτοιμα να κάνουν την υπέρβασή τους. Αν μας στηρίξουν καλοδεχούμενοι, αλλά εμείς παραμένουμε αυστηρά ανεξάρτητοι».

Συνάντηση με τον μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο
• Μετά τη συνάντησή του με το μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο, ο κ. Τατούλης μίλησε για «ένα θρησκευτικό ηγέτη με σημαντική ικανότητα, αναφορά και ιδιαίτερη ευαισθησία στα σύγχρονα προβλήματα της κοινωνίας». Είπε ότι «καθορίσαμε εξαιρετικά τη συνεργασία και τη σχέση μας για το μέλλον. Οι σχέσεις της Περιφέρειας με την Εκκλησία θα είναι πάντοτε εξαιρετικά διακριτικές, συνεκτικές, πάντα σε επίπεδο συνεννόησης». Ο κ. Χρυσόστομος παρατήρησε ότι «ο κ. Τατούλης είναι γνωστός για την αγωνιστικότητα, την αποφασιστικότητα και την αποτελεσματικότητά του».

Επίσκεψη στην Αστυνομική Διεύθυνση
• Στην Αστυνομική Διεύθυνση συναντήθηκε με το διευθυντή Ηλία Γεωργόπουλο και χαιρέτησε όλο το προσωπικό της υπηρεσίας. Σε δήλωσή του στάθηκε στα προβλήματα ασφάλειας της Περιφέρειας και παρατήρησε: «Η νέα καλλικρατική διοίκηση θα δώσει μεγάλη έμφαση στα θέματα ασφάλειας. Σ’ αυτή την κατεύθυνση πρέπει να ενεργοποιήσουμε όλες τις δυνάμεις».

Επίσκεψη στο Νοσοκομείο Καλαμάτας
• Στο Νοσοκομείο Καλαμάτας συναντήθηκε με το διοικητή Γιώργο Μπέζο, τον πρόεδρο του Σωματείου Ειδικευμένων Γιατρών Χρήστο Λιαράκο και τα μέλη Σταυρούλα Πονηρέα και Μανώλη Μάκαρη, καθώς και με το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων. Ξεναγήθηκε, ακόμα, στη μονάδα εμφραγμάτων που πρόκειται να λειτουργήσει το επόμενο διάστημα, από το διευθυντή της Καρδιολογικής Σπύρο Ζόμπολο. «Το θέμα παροχής υγείας αποτελεί πρώτιστη φροντίδα της νέας περιφερειακής διοίκησης», είπε ο κ. Τατούλης και σημείωσε: «Στόχος μας είναι η Περιφέρεια Πελοποννήσου να βρεθεί πρώτη σε ικανότητα να παρέχει το σύνολο των ιατρικών υπηρεσιών αυτοδύναμα στους πολίτες της Περιφέρειας. Γι’ αυτό και θα διασυνδεθούν όλες οι μονάδες υγείας για να αντιμετωπίζεται το οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιάζεται οπουδήποτε στους πολίτες της Περιφέρειας».

Ξενάγηση από την προϊσταμένη της ΛΗ’ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Ξένη Αραπογιάννη
• Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας ξεναγήθηκε από την προϊσταμένη της ΛΗ’ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Ξένη Αραπογιάννη. Ο κ. Τατούλης δήλωσε ότι «είναι πραγματικά εξαιρετική η έκθεση. Η κ. Αραπογιάννη και οι συνεργάτες της έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά και χαίρομαι γιατί ένα πράγμα για το οποίο οι δικές μου αποφάσεις ήταν καταλύτης, έχει δοθεί στη χρήση των πολιτών και των επισκεπτών της Καλαμάτας».

Αργά το μεσημέρι συναντήθηκε με ιδιοκτήτες ταξί
• Αργά το μεσημέρι συναντήθηκε με ιδιοκτήτες ταξί μέλη του ραδιοταξί στην πιάτσα της Τέντας. Η πρόεδρος Μαρία Πουλάκη, μέλη του Δ.Σ. και άλλοι ταξιτζήδες τον ενημέρωσαν για τα προβλήματα με τα 6 ταξί των δημοτικών διαμερισμάτων κι επέκριναν το νομάρχη και ανθυποψήφιό του Δημήτρη Δράκο. Επίσης, για τη μείωση της δουλειάς τους με την κρίση και την επιβολή ΦΠΑ και για απευθείας αναθέσεις σε ταξί και ΙΧ για τη μεταφορά μαθητών. Οι ταξιτζήδες τού ζήτησαν να σκύψει στα προβλήματά τους.

Ο κ. Τατούλης δεσμεύτηκε ότι για όλα τα θέματα θα υπάρχει ανοιχτή διαβούλευση, πως θα υπάρχουν κανόνες που θα εφαρμόζονται. Τόνισε ότι στόχος του είναι η Περιφέρεια Πελοποννήσου να γίνει πιλοτική, να χτυπήσει τη γραφειοκρατία και τη διαφθορά, επισημαίνοντας πως ο θεσμός του “Καλλικράτη“ αποτελεί την τελευταία ελπίδα, ευκαιρία για τη τη χώρα μας.