Είναι αλήθεια, ότι είναι από τις σπάνιες φορές που, η Ο.Α. παίρνει θέση, εκ προοιμίου, «αποτελεσματική» και “ολοκληρωτική”…, μη σηκώνοντας συζητήσεις και “σούξου μούξου μανταλάκια…”, κάτι ανάμεσα σε “ντε γιούρε” και “ντε φάκτο”… Και οι τρεις φίλοι, ομολόγησαν αναρωτιούμενοι: «γνωρίζουμε, ότι και χρήματα να έπαιρνες, δε θα ενέδιδες σε τέτοιους τίτλους… πόσο μάλλον άνευ ουδεμιάς δεκάρας και υποχρεώσεως προς τον Τατούλη…».

Εδώ, πράγματι, λοιπόν, χρεωστούμε μία εξήγηση:

Η Ο.Α. είναι μια Τοπική Εφημερίδα η οποία εκδίδεται -σε αντίθεση με Συναδέλφους…- στον αφαλό της Τριπολιτσάς… τουτέστιν στην πηγή των γεγονότων ζώντας και μεταφέροντας τον παλμό των ειδήσεων αλλά και το κλίμα, τη φρεσκάδα και τη νωπότητα των όσων, καλών και άσχημων, αιφνίδιων και προγραμματισμένων… συμβαίνουν στην ώρα, στην ημέρα, στο μήνα… στην Τρίπολη και στην Αρκαδία… Είναι μια Εφημερίδα η οποία βγήκε, όχι για να κάνει ξερή και στείρα αντιπολίτευση ούτε για να μοιράσει τη χολή του Ιδιοκτήτη της, δεξιά κι αριστερά…. γνωρίζοντας κι εκφράζοντας μόνο τη γλώσσα της γκρίνιας και της άρνησης… Σκοπός της Εφημερίδας είναι να συμπολιτεύεται και να σιγοντάρει αλλά και ν’ αμείβει όταν πρέπει ό,τι έχει σχέση με την πρόοδο και την ανάπτυξη της Αρκαδίας και της Τριπολιτσάς… και σπάνια να… Είναι μια εφημερίδα ανεξάρτητη, αδέσμευτη, αντικειμενική, ουδέτερη, πατριωτική καθόλα… επίθετα τα οποία υπηρετεί με πάθος αλλά και μ’ ευλαβική συνείδηση και συνέπεια… κι αυτό το έχει αποδείξει στα 20 περίπου χρόνια της κυκλοφορίας της!

Αυτή τη φορά, μας δίνεται ευκαιρία να βγάλουμε Αρκάδα Περιφερειάρχη! Θα είμαστε πολύ μικροί και με υστεροβουλίες… εάν τα στυλώναμε και, λέγαμε, «εγώ ανήκω στη Ν.Δ. οπότε…» ή «εγώ ανήκω στο ΠαΣοΚ οπότε…» ή «εγώ είμαι Αριστερός απ’ τα γεννοφάσκια μου οπότε…»… Δεν είναι του παρόντος ν’ αναλύσουμε το, κατά πόσο έκανε καλά ή όχι, ο Τατούλης, που τα ‘βαλε με τον Καραμανλή κι αν είχε δίκαιο ή όχι… ή κατά πόσο δικαιώθηκε ή όχι… ούτε γιατί το ΠαΣοΚ δεν έβαλε κάποιον δικό του… ή… Όλ’ αυτά, αυτή τη στιγμή, είναι ψιλά γράμματα…

Η είδηση είναι, ότι κατέρχεται Υποψήφιος, για τη διεκδίκηση της Περιφέρειας Πελ/νήσου, ένας Αρκάς πρώην Βουλευτής και πρώην Υφ/ργός! Πολύ περισσότερο όταν ο, εκθέτων υποψηφιότητα, είναι και ο «ρέκορντμαν» όλων των εποχών σε ψήφους στην Αρκαδία! Κάπου 20.000! Επομένως, η Ο.Α., ούτε ποντάρει σε ούτε προσπαθεί ν’ αναδείξει κάποιο “κουτσό άλογο»… Στηρίζει τον επιστήμονα Πέτρο, τον οξυδερκή Τατούλη, τον «ρέκορντμαν» όπως προαναφέραμε όλων των εποχών… διότι, 20.000 ψήφοι -δεν το ‘χουμε συνειδητοποιήσει αυτό- σημαίνει “κάπου 8 (οκτώ) πλήρη Συντάγματα φαντάρων στην πλ. Άρεως”!

Είναι μια ευκαιρία, στη μικρή Αρκαδία, να βγάλει δικό της Περιφερειάρχη εκμεταλλευόμενη τη σύγχυση που επικρατεί, στην Πελ/νησο, στα Κόμματα… Να βοηθήσει, σύσσωμη, στην εκλογή δικού της Περιφερειάρχη που, από την επομένη των Εκλογών, θα εγκατασταθεί στην Τρίπολη όπου και η έδρα της Περιφέρειας.

Επουδενί, θέλουμε, τον Π. Τατούλη, μη αντικειμενικό έναντι των άλλων Νομών• κάθε άλλο• τον θέλουμε δίκαιο… Με το να τον στηρίξουμε, στηρίζουμε την Αρκαδία αφού, «και τίποτα να μην κάνει για την Αρκαδία» τουλάχιστον έχουμε εξασφαλίσει «το αζημείωτο της Αρκαδίας έναντι των άλλων Νομών»!

Όμως, όσο και να θέλουμε, κάποιοι από εμάς, να ισοπεδώσουμε τα πράγματα, ο Τατούλης είναι Τατούλης, κι έχει, αφενός να τελειώσει το έργο που άρχισε, ως Υφ/ργός Πολιτισμού, στην Αρκαδία, αφετέρου να στηρίξει κάποια άλλα έργα που είναι σε εξέλιξη (π.χ. πλ. Άρεως, Μαντζούνειο…) όπως και να δρομολογήσει νέα έργα… Ναι∙ ο Π. Τατούλης, δεν είναι τυχαίος…∙ πρόκειται «για παλιά καραβάνα» και, ως εκ τούτου γνωρίζει, καλύτερα από τον καθένα μας, ποια τα προβλήματα της Τρίπολης και της Αρκαδίας… Τα γνωρίζει και, θέλουμε να πιστεύουμε, ότι από την επομένη των Εκλογών θα δουλέψει, εκτός των άλλων, και πάνω σ’ αυτά…

Και κάτι άλλο: Δεν είναι δυνατόν, στην περατζάδα, του Π. Τατούλη, από πόλεις και χωριά, πανηγύρια κι εκδηλώσεις, των όμορων Νομών… ο Π. Τατούλης να γίνεται όχι, απλά, ευπρόσδεκτος, αλλά υπέρ του δέοντος καλοδεχούμενος και πολλές φορές «σαρωτικός» καθότι επικοινωνιακότατος στο έπακρον… και η Αρκαδία να σκέπτεται αν…

Ναι∙ αυτή τη φορά «πρέπει να κοροϊδέψουμε –εάν θέλουμε το συμφέρον μας- τα Κόμματα έστω και την τελευταία στιγμή, μέσα στο παραβάν και πατριωτική και κομματική αδεία” να στηρίξουμε τον Πέτρο Τατούλη!

Πηγή:Οδός Αρκαδίας

Άρθρο – Είναι ευκαιρία για την Αρκαδία ο Τατούλης | Arcadia Portal.