Για όποιον σπεύσει να μας επικρίνει θέλουμε εξαρχής να ξεκαθαρίσουμε ότι αν είχαμε αντιληφθεί λάσπη να διακινείται και ενάντια στο πρόσωπο του κ. Δράκου, με τον ίδιο τρόπο θα είχαμε αντιδράσει!

Σε συνέχεια της καταγγελίας που έφθασε στο Arcadia Portal ότι ο υποψήφιος Περιφερειάρχης κ. Πέτρος Τατούλης, στο πλαίσιο των κοινοβουλευτικών του καθηκόντων ως Βουλευτής Αρκαδίας, είχε υπερασπίσει τα συμφέροντα του αρκαδικού λαού και είχε καταφερθεί ενάντια στους μεσσήνιους πολίτες , κάναμε μια μικρή έρευνα ως οφείλουμε. Ανατρέχοντας στο site του κ. Τατούλη www.tatoulis.gr βρήκαμε τα πλήρη κείμενα των ερωτήσεων του κ. Τατούλη και δεν κρύβουμε την κατάπληξή μας.

Είναι σαφές ότι σχετικά με το ζήτημα του ΕΣΠΑ , το μέλημα του κ. Τατούλη είχε να κάνει με τους λόγους για τους οποίους η ηγεσία του υπουργείου ανάπτυξης δεν είχε εντάξει και την Τρίπολη, και τη Σπάρτη και το Άργος και το Ναύπλιο και την Κόρινθο. Αναφέρει αναλυτικά ο κ. Τατούλης: «Ως εκ τούτου, ερωτάσθε κ. Υπουργέ: Με βάση ποια επιστημονικά, κοινωνικά, οικονομικά και αναπτυξιακά κριτήρια αποκλείστηκαν από την αξιολόγηση η Τρίπολη, η Κόρινθος, το δίπολο ʼργος – Ναύπλιο και η Σπάρτη;» Οπότε, αυτό που γράφεται ότι ο κ. Τατούλης ενδιαφέρεται μόνο για τον τόπο καταγωγής του είναι μεγάλο ψέμα και πετάει λάσπη στον ανεμιστήρα. Όσον δε αφορά το θέμα του Εφετείου, πρόκειται για το διοικητικό εφετείο (αυτό που εκδικάζει φορολογικές και άλλου τέτοιου τύπου διαφορές) που τότε, στην είδηση ότι ενδεχομένως θα μεταφερθεί στη Μεσσηνία, είχε επαναστατήσει και ο δικηγορικός σύλλογος και οι πολίτες που θα υφίσταντο τρομακτική ταλαιπωρία για ήσσονος σημασίας ζητήματα.

Αξίζει τον κόπο να δείτε τα κείμενα και των δύο ερωτήσεων και να καταλάβετε τι σημαίνει λάσπη:

http://www.tatoulis.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=129&Ite…

http://www.tatoulis.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=118&Ite…

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο κ. Τατούλης εχει πάντοτε θετική εικόνα για το διάλογο στην κοινωνία, και ως εκ τούτου έχει αναρτημένες όλες του τις ενέργειες στο διαδίκτυο και στην προσωπική του ιστοσελίδα. Ο στόχος του είναι οι πολίτες να ανατρέχουν ελεύθερα και να αξιολογούν μόνοι τους αντικειμενικά και αμερόληπτα την πληροφόρηση χωρίς άλλους μεταπράτες και ενδιάμεσους που διαστρέφουν την επικοινωνία. Τέλος, εμείς ως Αρκάδες δεν μπορούμε να μην συμπεράνουμε ότι προφανώς οι Μεσσήνιοι συμπολίτες μας για να αντιδρούν έτσι, μάλλον δεν είχαν την τύχη να δουν πολιτικούς που αγωνίζονται για τα συμφέροντα των εντολέων τους πολιτών, όπως εμείς στην Αρκαδία…

Όσο για το θέμα τι θα κάνει το ΠΑΣΟΚ με τον Τατούλη, έχουμε καταλήξει ότι περισσότερο ενδιαφέρει τους δεξιούς παρά τους πασόκους. Κι αυτό διότι, όλη την ώρα τροφοδοτούμαστε με αναλυτική πληροφόρηση, τι είπε ο ένας και τι άλλος. Για παράδειγμα στο άρθρο του υποψηφίου νομάρχη Λακωνίας του ΠΑΣΟΚ, που τάχθηκε ενάντια στον κ. Τατούλη, εμείς βρήκαμε συνέντευξη του Μεσσήνιου πρώην δημάρχου Καλαμάτας του ΠΑΣΟΚ που λέει «Τατούλης με χίλια»…

Εμείς ένα έχουμε να πούμε ως πολίτες: Τέρμα στη λάσπη και τέρμα στις «αδέσμευτες» φωνές…

Άρθρο: «Όχι άλλη λάσπη στον Τατούλη» | Arcadia Portal.