Αρχική ΚΥΡΙΟ ΘΕΜΑ Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Επιλέξαμε να λύσουμε εμείς το πρόβλημα και όχι να το...

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Επιλέξαμε να λύσουμε εμείς το πρόβλημα και όχι να το μεταθέσουμε στο Υπουργείο»

Νέα Πελοπόννησος

DSC_3211

«Επιδιώξαμε να λύσουμε εμείς το πρόβλημα, όπως επιτυχημένα κάναμε και στην περίπτωση της ελονοσίας, και όχι να το παραπέμψουμε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, επιδιώκοντας ταυτόχρονα το μέγιστο επίπεδο συνεργειών με το Υπουργείο, τις υπηρεσίες μας, τους ιδιώτες κτηνιάτρους και τους ίδιους τους κτηνοτρόφους» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη διάρκεια ευρείας τεχνικής σύσκεψης με τον Γενικό Γραμματέα του ΥΠΠΑΤ κ. Μόσχο Κορασίδη για την αντιμετώπιση του καταρροϊκού πυρετού, τη Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014.

 

Ο κ. Κορασίδης από την πλευρά του τόνισε ότι η νόσος εμφανίστηκε σε εποχικό χρόνο νωρίτερο από αντίστοιχες περιπτώσεις, λόγω της κλιματικής αλλαγής, έκανε λόγο για αβλεψία ή αμέλεια διακινητών ζώων και επεσήμανε ότι ναι μεν η εξάπλωσή της είναι γρήγορη, το επίπεδο νοσηρότητας, ωστόσο, είναι χαμηλό. Ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΑΑΤ δήλωσε επίσης κατηγορηματικά ότι η ασθένεια αυτή δεν έχει καμία επίπτωση στον ανθρώπινο οργανισμό, ούτε βλάπτει τους καταναλωτές κατά την κατανάλωση κρέατος ή τυροκομικών προϊόντων.

 

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης έγινε πλήρης ενημέρωση για την υφιστάμενη κατάσταση σχετικά με την εξάπλωση και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της νόσου του καταρροϊκού πυρετού και εξετάστηκαν οι τρόποι παρέμβασης για την αποτροπή της περαιτέρω εξάπλωσής του, αλλά και για την αντιμετώπισή της. Άμεσα θα σταλεί από το ΥΠΑΑΤ ο οδικός χάρτης των επόμενων ενεργειών και αποφασίστηκε να επαναληφθεί η σύσκεψη προκειμένου να είναι αποτελεσματικότερη η παρακολούθηση της καταπολέμησης της νόσου.

 

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης οι Αντιπεριφερειάρχες Αρκαδίας κ. Γιαννακούρας, Μεσσηνίας κ. Αργυράκης, οι Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Στεφανόπουλος και Παπαφωτίου, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Στρατηγάκος, η Πρόεδρος του Πανελληνίου Κτηνιατρικού Συλλόγου κα Αθηνά Τραχήλη, υπηρεσιακοί παράγοντες του ΥΠΑΑΤ και της Περιφέρειας Πελοποννήσου καθώς και ιδιώτες κτηνίατροι.