Αρχική ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑ Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Ιωάννης Τζεφεράκος

Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Ιωάννης Τζεφεράκος

Νέα Πελοπόννησος

tzeferakosΙωάννης Τζεφεράκος-Γεωπόνος και τ. Διευθυντής Αγροτικής Τράπεζας

Ο Ιωάννης Τζεφεράκος γεννήθηκε στο Δρυαλί (Δρυμό) της Ανατολικής Μάνης. Δευτερότοκος γιος από τα τέσσερα παιδιά του Γεωργίου Λέκκα Τζεφεράκου από το Δρυαλί και της Κανέλλας το γένος Λαζάρου Χονδροκούκη από τα Παχιάνικα Κοκκάλας.

Τέλειωσε το Δημοτικό σχολείο στα χωριά μας και το Γυμνάσιο – Λύκειο Αρεόπολης με άριστα.

Αποφοίτησε μετά σπουδές πέντε χρόνων από την Ανώτατη Γεωπονική Σχολή με πτυχίο λίαν καλώς. Έχει κάνει οικονομικές σπουδές και διοίκηση επιχειρήσεων. Γνωρίζει την Γαλλική γλώσσα.

Υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία επί είκοσι οχτώ (28) μήνες σαν έφεδρος αξιωματικός.

Είναι παντρεμένος με τη Ναυσικά το γένος Θεοχαράκου, Γεωπόνο του Υπουργείου Γεωργίας, Προϊσταμένη ΚΕΓΕΑ Γυθείου και διαμένει στο Γύθειο.

Σαν γεωπόνος εργάστηκε στην αρχή εποχιακά σε διάφορες δουλειές της ειδικότητας του. Κατόπιν για έξι (6) χρόνια γεωπόνος της Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών Λακωνίας σαν Προϊστάμενος Τεχνικής Υπηρεσίας (εργοστασίων πυρήνα, τυποποίησης λαδιού, ελιάς καλαμών και γεωργικών φαρμάκων – μηχανημάτων σε Σπάρτη και Σκάλα).

Στη συνέχεια σαν γεωπόνος της ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ σ’ όλα τα Καταστήματα του Νομού Λακωνίας μα πιο πολύ στο Γύθειο από το 1984 έως το 2008 και στη συνέχεια Δ/ντης ΑΤΕ Σπάρτης μέχρι το 2012 που συνταξιοδοτήθηκε.

Έχει παρακολουθήσει πλήθος πολυήμερων σεμιναρίων και συνεδρίων όπως Αξιολόγηση Επενδύσεων, Ολοκληρωμένη Τοπική Ανάπτυξη, Αγροτουρισμός, Αγροτικοί Συνεταιρισμοί, Γ. Βιομηχανίες – Βιοτεχνία – Αλιεία – Μελισσοκομεία, Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, Προστασία περιβάλλοντος, Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Κοινοτικά πλαίσια στήριξης, Αναπτυξιακοί Νόμοι κ.α.

Έχει ασχοληθεί με μεγάλες και μικρές επενδύσεις σαν αξιολογητής στα πλαίσια των Αναπτυξιακών Νόμων και κανονισμών Ελλάδος και Ευρωπαϊκές Ένωσης.

Έχει συντάξει αρκετές μελέτες όπως Ανάδειξη και ανάπτυξη της Μάνης, φθίνουσες υποανάπτυκτες περιοχές Νόμου Λακωνίας, θερμοκηπιακές καλλιέργειες, ανάπτυξη περιοχής Ταϋγέτου, ολοκληρωμένη τοπική ανάπτυξη και αγροτοτουρισμός.

Έχει παρουσιάσει διαλέξεις και έχουν δημοσιευτεί εισηγήσεις και άρθρα του τόσο στον τοπικό όσο και στον Αθηναϊκό τύπο.

Έχει διδάξει χιλιάδες ώρες σαν επιμορφωτής της Νομαρχιακής Επιτροπής Λαϊκής Επιμόρφωσης Λακωνίας του Ελληνικού Κέντρου Παραγωγικότητας και του ΚΕΓΕ. (Γεωπονικά θέματα, προστασία περιβάλλοντος, αγροτουρισμός κ.α.)

Έχει αναπτύξει σημαντική συνδικαλιστική δράση εκλεγμένος επί έξι (6) χρόνια σαν εκπρόσωπος των εργαζομένων της Ε.Γ.Σ. Λακωνίας στην Ομοσπονδία Υπαλλήλων Συνεταιριστικών Γεωργικών Οργανώσεων.

Τα τελευταία είκοσι χρόνια είναι μέλος του Προεδρείου και κατά διαστήματα Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γεωπόνων Λακωνίας και αντιπρόσωπος στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Γεωπόνων επί δέκα πέντε (15) χρόνια.

Την τελευταία εξαετία πριν τη συνταξιοδότησή του ήταν Διοικητικός Σύμβουλος και μέλος του Προεδρείου του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων της Αγροτικής Τράπεζας και αντιπρόσωπος στην Ο.Τ.Ο.Ε.

Έχει θητεύσει Νομαρχιακός Σύμβουλος Λακωνίας, εκπρόσωπος του ΓΕΩΤΕΕ.

Την τελευταία δωδεκαετία είναι επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στον παλιό και νέο Δήμο Ανατολικής Μάνης, εκλεγμένος Διοικητικός Σύμβουλος της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Λακωνίας και εκπρόσωπος στην ΚΕΔΚΕ, καθώς και μέλος της επιτροπής Πολιτισμού και Παιδείας.

Είναι μέλος του Προεδρείου του Λιμενικού Ταμείου Γυθείου και μετέχει σε πλήθος Επιτροπών του Νομού (αυθαιρέτων, έργων, κλπ.)

Την τελευταία τετραετία είναι εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ. και της Ε.Ε. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου και μέλος του Δ.Σ. της Αναπτυξιακής Εταιρίας «Πελοπόννησος Α.Ε.»

Μέχρι σήμερα εργάζεται με εντιμότητα, συνέπεια και ευθύνη και από κάθε θέση προσφέρει τις υπηρεσίες και τις επιστημονικές του γνώσεις για το καλό των συνανθρώπων μας.

Αγαπάει με πάθος τον τόπο μας και ποτέ δεν έφυγε μακριά του.

Πιστεύει ότι κάτω από την εμπνευσμένη ηγεσία του υποψηφίου Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη, της υποψηφίας αντιπεριφερειάρχη Αδαμαντίας Τζανετέα, με τους άξιους συνεργάτες τους και τη συμμετοχή των πολιτών, όλοι μαζί με γνώση, εργατικότητα, πράξεις και όχι λόγια, θα βελτιώσουμε την κατάσταση στις πόλεις, τα χωριά της Λακωνίας και όλης της αγαπημένης μας Πελοποννήσου.