Αρχική ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑ Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Γιώργος Μπακούρης

Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Γιώργος Μπακούρης

Νέα Πελοπόννησος

Ο Γι      bkourisΟ Γιώργος Μπακούρης κατάγεται από το Στόλο Κυνουρίας. Σπούδασε στη Γεωπονική Σχολή Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια υπηρέτησε ως υπαξιωματικός στην Πολεμική Αεροπορία. Κατόπιν μπήκε στην εργασιακή αγορά και κατέκτησε τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου σε μεγάλη αθηναϊκή εταιρία, με αντικείμενο μεγάλες γεωργικές και κτηνοτροφικές μονάδες. Από τα φοιτητικά του χρόνια, είχε θέσει ως στόχο την ενασχόληση με την πρωτογενή παραγωγή και, κυρίως, το λάδι και την επιτραπέζια ελιά, τα αγαθά της κυνουριακής γης που αγάπησε από μικρός.

Η επιστροφή στην ιδιαίτερη πατρίδα του γίνεται πραγματικότητα, όταν δημιουργεί στο Άστρος την πρώτη του επιχείρηση με αγροεφόδια. Υποστηρίζει από κοντά τον κυνουριάτη αγρότη, κτήμα προς κτήμα, προτείνει νέες τεχνικές και προωθεί μια νέα οργανική φιλοσοφία για την καλλιέργεια και το σεβασμό των καρπών της γης. Παράλληλα, ξεκινά τη δεύτερη επιχείρησή του, τα Αγροκτήματα Μπακούρη, με νέους ελαιώνες. Δένεται άμεσα με την πρωτογενή παραγωγή και εφαρμόζει μια ολοκληρωμένη διαχείριση με κανόνες περιβαλλοντικής ευαισθησίας. Επισκέπτεται την Ιταλία και την Ισπανία και εμπλουτίζει τις γνώσεις του για τις γεωπονικές εξελίξεις, τη σχετική τεχνολογία, την εξωστρέφεια και τις σύγχρονες τάσεις στην αγορά των αγροτικών προϊόντων. Εν μέσω της μεγάλης κρίσης που περνά η χώρα, ιδρύει την τρίτη επιχείρησή του, μια σύγχρονη πιστοποιημένη μονάδα επεξεργασίας, τυποποιήσης και εμπορίας αγροτικών προιόντων. Τα προϊόντα αυτά εξάγονται ήδη σε Καναδά, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Κίνα και πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Ταυτόχρονα, στήνει ένα υπερσύγχρονο ελαιοτριβείο όπου παράγει ένα άθερμο λάδι, μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

Ταυτόχρονα, καθιστά τα Αγροκτήματα Μπακούρη επισκέψιμα σε μαθητές, σπουδαστές, αγρότες και επαγγελματίες του χώρου. Παράλληλα, σε συνεργασία με τις Γεωπονικές Σχολές Αθήνας και Θεσσαλονίκης, καθώς και με το Γενικό Χημείο του Κράτους, εκπονεί πειραματικές έρευνες και διοργανώνει ημερίδες και γευσιγνωσίες. Άλλωστε, ο Γιώργος Μπακούρης μεταφέρει συνεχώς την πολύπλευρη εμπειρία του στους νέους γεωργούς και επιχειρηματίες της Πελοποννήσου, έχει πάντα ανοικτές τις πόρτες των επιχειρήσεών του και αναπτύσσει διαρκώς συνεργασίες και δίκτυα στους τομείς της αειφόρου γεωργίας και του αγροτουρισμού.

Eίναι παντρεμένος με τη φιλόλογο Ανατολή Κολσουζίδου και έχει δύο κόρες. Ασχολείται ερασιτεχνικά με το κυνήγι και έχει διατελέσει πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Άστρους για δύο θητείες. Επίσης, ασχολείται ενεργά με τα πολιτιστικά θέματα της περιοχής και είναι πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Στόλου επί σειρά ετών.