Αρχική ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑ Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος Βλάχου Παναγιώτα (Πένυ)

Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος Βλάχου Παναγιώτα (Πένυ)

Νέα Πελοπόννησος

vlaxouΓεννήθηκε πριν από 32 χρόνια στο Μαρούσι Αττικής, αλλά μεγάλωσε στην Κόρινθο. Σπούδασε Ιταλική Φιλολογία και Ισπανική Γλώσσα στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) και είναι πτυχιούχος Αγροτουρισμού και Αγροβιοτεχνίας. Μιλάει Αγγλικά, Ιταλικά, Ισπανικά.

Από το 2008 είναι συνιδιοκτήτρια της εταιρίας Fereikos και υπεύθυνη ανάπτυξης εκτροφείων σαλιγκαριών ολοκληρωμένου βιολογικού κύκλου παγκοσμίως.

Η εταιρία της βραβεύτηκε με το «Χρυσό Σαλιγκάρι»  ως η καλύτερη εταιρία στον κόσμο από το Διεθνές Ινστιτούτο Σαλιγκαροτροφίας και το 2009-2010 έλαβε το Διεθνές Βραβείο Σαλιγκαροτροφίας για το συνολικό της έργο. Το ίδιο έτος βραβεύτηκε ως γυναίκα της χρονιάς στην Βουλή των Ελλήνων.

To 2011 ανακηρύχθηκε Πρέσβειρα Γυναικείας Επιχειρηματικότητας Ελλάδος στις Βρυξέλλες και βραβεύτηκε “Επιχειρηματίας της χρονιάς” από τον SirSteliosHajioannouκαι τη Λέσχη Επιχειρηματικότητας Ελλάδος.

Το 2013 έλαβε το βραβείο Εθνικής Πρωταθλήτριας Επιχειρηματικότητας από τα Ευρωπαϊκά Επιχειρηματικά Βραβεία και το 2014 εντάχθηκε στην παγκόσμια επιχειρηματική οικογένεια EndeavorGlobalως επιχειρηματίας με υψηλό αντίκτυπο στην κοινωνία παγκοσμίως.

Είναι ιδρυτικό μέλος του Δικτύου Νέων Επιχειρηματιών Κορινθίας όπως επίσης και ιδρυτικό μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της Παγκόσμιας Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας.

Είναι μέλος του συνδέσμου Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος (ΣΕΓΕ), του συνδέσμου Νέων Επιχειρηματιών Ελλάδος (YoungLeaders), ΕΣΥΝΕ (Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Νέων Επιχειρηματιών), Συνδέσμου Νεοφυών Επιχειρήσεων, εθελόντρια μέντορας για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα στο FEM.EN.S (FemaleEntrepreneurshipSupportNetwork) και βοηθά ιδιαιτέρα τους νέους και τις γυναίκες όσον αφορά την επαγγελματική τους αποκατάσταση και το επαγγελματικό τους ξεκίνημα.