Αρχική ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ ΤΙ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΕΜΑΣ Τι θα «γεννήσει» η κάλπη σε Περιφέρεια Πελοποννήσου και Δήμο Τρίπολης;/www.arcadiaportal.gr

Τι θα «γεννήσει» η κάλπη σε Περιφέρεια Πελοποννήσου και Δήμο Τρίπολης;/www.arcadiaportal.gr

Νέα Πελοπόννησος

aaa_3

Δείτε ακόμη και τα προγνωστικά για τους υπόλοιπους Δήμους Αρκαδίας

Τελείωσαν τα «ψέματα, η Κυριακή είναι μπροστά μας. Μία Κυριακή, που θα καθορίσει νικητές και ηττημένους και φυσικά θα διαμορφώσει τα πολιτικά «πράγματα» για το αν θα υπάρξει και δεύτερη Κυριακή, κι εκεί πραγματικά το πολιτικο «ντέρμπι» θα καθηλώσει πολλούς.. Οπαδούς.

Ξεκινώντας ιεραρχικά να αναλύουμε τους επικεφαλής της αυτοδιοίκησης, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, είναι αυτή που έχει προτεραιότητα πριν τους Δήμους. Ειδικότερα, και βάσει των επίσημων γκάλοπ και όχι των «θολομένων» προεκλογικών και κατευθυνόμενων, ο Πέτρος Τατούλης έχει στόχο τη νίκη, είναι πολύ κοντά στο στόχο αυτό και σίγουρα την επιδιώκει από την πρώτη Κυριακή. Σε περίπτωση ωστόσο που δε γίνει αυτό, για δεύτερη Κυριακή το δίπολο «Τατούλη- Βουδούρη», είναι αυτό που θα πρωταγωνιστήσει.

Με τα μισά ποσοστά και χωρίς τάσεις ανόδου ακολουθεί ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος συγκεντρώνει περισσότερο ποσοστά αντίδρασης, παρά προτίμησης στο πρόσωπό του. Οι υπόλοιποι υποψήφιοι κινούνται σε χαμηλά ποσοστά μονοψήφια. Ενδεικτικό των ημερών είναι η απουσία αποτύπωσης σχεδίου για την Πελοπόννησο από τους επίδοξους διεκδικητές. H απάντηση του Πέτρου Τατούλη ότι «η Πελοπόννησος δεν χτίζεται με λάσπη» και ότι «ο εκλεκτός του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να γίνει εισαγγελέας μετά από 20 χρόνια, πολιτικός όμως δεν θα γίνει ούτε στην επόμενη του ζωή» και η εμμονή του ότι το διακύβευμα των εκλογών είναι το σχέδιο για την Πελοπόννησο και όχι τα κομματικά οφέλη του ενός ή του άλλου είναι εξίσου ενδεικτικό. Ο περιφερειάρχης περιοδεύει από άκρη σε άκρη στην Πελοπόννησο μιλώντας για το έργο της πρώτης θητείας και για όσα έχει σχεδιάσει για το μέλλον. Ο πόλεμος των αντιπάλων του γίνεται κυρίως στα καφενεία, όπου επιχειρείται με κουτσομπολιό η εμπλοκή του με ζητήματα κυβερνητικής πολιτικής, στα οποία ο θεσμός της περιφέρειας δεν έχει καμία σχέση

Περνάμε στους Δήμους… Εκεί, τα πράγματα, πραγματικά εξελίσσονται σε μάχη στην αρένα, και οι πιο δυνατοί «ταυρομάχοι» θα επιβιώσουν από τη… «σαρκοφάγα» κάλπη. Βάσει επίσημων γκάλοπ – το τονίζουμε προς αποφυγή παρεξηγήσεων-, την πρώτη θέση την έχει σταθερά ο νυν Δήμαρχος, Γιάννης Σμυρνιώτης.

Το θέμα είναι με τη δεύτερη που εκεί πραγματικά, τα πράγματα αρχίζουν να γίνονται πολύ δύσκολα για τους επικεφαλής και υποψηφίους των άλλων παρατάξεων. Σε αυτό κανένα γκαλόπ δεν μπορεί να δώσει με ακρίβεια τί και πώς, καθώς μην ξεχνάτε υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό «αναποφάσιστων», που τελευταία στιγμή είναι ικανό και σε θέση να ανατρέψει τα δεδομένα, αφού όλοι αυτοί μπορεί και να μην επιλέξουν την αποχή.

Ερχόμενοι στη Βόρεια Κυνούρια, ο Παναγιώτης Μαντάς φαίνεται και δείχνει να είναι σε θέση να επαναλάβει τη νίκη «Σκαντζού» και να πάρει τη «ρεβάνς» ήδη απ’ την πρώτη Κυριακή. Από την άλλη η «Κυνουρίας γη», δίνει τη δική της αξιοπρεπή μάχη, μία μάχη, η οποία θέλει στο ενδεχόμενο δεύτερης Κυριακής να κερδηθεί.

Όσο για τη Νότια Κυνουρία, το προβάδισμα δείχνει να το έχει ο Γιάννης Μαρνέρης, νυν Δήμαρχος αυτής και υποψήφιος εκ νέου.

Στη Γορτυνία, δυσκολεύει ακόμα πιο πολύ το «πολιτικό σκηνικό», με ελαφρύ το προβάδισμα Γιαννόπουλου, χωρίς ωστόσο να υπάρχει πλήρης εικόνα. Ο Γιαννόπουλος, δείχνει «τελευταία στιγμή» να πατάει γκάζι, τη στιγμή που ο Κολοβός ασκεί επιθετική πολιτική εναντίον του, ενώ ο Κούλης, κινείται σε ήπιους τόνους.

Κλείνουμε με Μεγαλόπολη, όπου κι εκεί δεν έχουν αποσαφηνιστεί πλήρως τα αποτελέσματα, ωστόσο οι δύο πιο μαχητικοί «παίκτες», φαίνεται να είναι Μπούρας και Γεωργακόπουλος.

 

http://www.arcadiaportal.gr/news/ti-tha-%C2%ABgennisei%C2%BB-i-kalpi-se-perifereia-peloponnisou-kai-dimo-tripolis