Αρχική ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Τη σύμβαση για την αντιπλημμυρική προστασία των οικισμών Έλους και Λεήμονα του...

Τη σύμβαση για την αντιπλημμυρική προστασία των οικισμών Έλους και Λεήμονα του Δήμου Ευρώτα υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης

Νέα Πελοπόννησος

DSC00029

Τη σύμβαση για την αντιπλημμυρική προστασία των οικισμών Έλους και Λεήμονα του Δήμου Ευρώτα υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης με την ανάδοχο εταιρεία την Τρίτη 13 Μαΐου 2014 στο διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας, παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας κας Αδαμαντίας (Ντία) Τζανετέα και των Περιφερειακών Συμβούλων Λακωνίας κ.κ. Σπύρου Φλώρου και Χαράλαμπου Σκούρου.

 

«Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 2,5 εκατομμυρίων ευρώ το οποίο θα δώσει οριστική λύση στα πλημμυρικά φαινόμενα του παρελθόντος στον ποταμό Ευρώτα» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και τόνισε ότι «παρεμβαίνουμε σε όλα τα επίπεδα προκειμένου να θωρακίσουμε τη Λακωνία.

 

Αυτή τη στιγμή έχουν δρομολογηθεί και ήδη εκτελούνται έργα υποδομής σε οδικούς άξονες, σε λιμάνια και αλιευτικά καταφύγια, σε αποχετεύσεις και υδρέυσεις, σε δομές υγείας και παιδείας, στο σύνολο της Λακωνίας που θα έχουν ως αποτέλεσμα την άρση του αποκλεισμού της και τη συγκροτημένη ανάπτυξη του τουριστικού και αγροτικού της προϊόντος».

 

Ακολούθως ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου επισκέφθηκε τους υπαλλήλους της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας, τους οποίους ευχαρίστησε για την καθοριστική τους συμβολή στην επίτευξη των σημαντικών έργων που επιτελούνται στη Λακωνία, και συζήτησε μαζί τους τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, με κυρίαρχο αυτό της έλλειψης ανθρώπινου δυναμικού.