Αρχική ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Στην Καλαμάτα και τη Δυτική Μάνη ο Πέτρος Τατούλης

Στην Καλαμάτα και τη Δυτική Μάνη ο Πέτρος Τατούλης

Νέα Πελοπόννησος

 


φωτογραφία-2-2

Τη λαϊκή αγορά της Καλαμάτας και τα χωριά της Μεσσηνίας Κάμπος, Καρδαμύλη και Στούπα επισκέφθηκε το Σάββατο 3 Μαΐου ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και εκ νέου υποψήφιος Περιφερειάρχης κ. Πέτρος Τατούλης, όπου συζήτησε με τους παραγωγούς και τους πολίτες, για τα σημαντικά έργα της Περιφέρειας που αφορούν τη Μεσσηνία και τα οποία δημιουργούν τις προϋποθέσεις ανάπτυξης του πρωτογενή τομέα, του τουριστικού προϊόντος, της προστασίας του περιβάλλοντος, αλλά και της ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής

Ειδικότερα ο κ. Τατούλης αναφέρθηκε στο μεγάλο έργο της ολοκληρωμένης διαχείρισης των στερεών αποβλήτων, για το οποίο εντός των προσεχών ημερών θα μπει στο τελικό στάδιο υλοποίησής του, αφού εγκριθεί η ΜΠΕ και υπογραφεί η σύμβαση, αλλά και για το ιδιαίτερα σημαντικό έργο της αντιδιαβρωτικής προστασίας στη Δυτική Μάνη, το οποίο αφενός προστατεύει την παράκτια ζώνη, αφετέρου δημιουργεί τις προϋποθέσεις για περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού στην περιοχή.

φωτογραφία-3στον τομέα της οδοποιίας στη Μεσσηνία ο κ. Τατούλης ανέφερε ότι έχουν ολοκληρωθεί και εξελίσσονται έργα ύψους 60 εκατομμυρίων ευρώ , ενώ παράλληλα υλοποιούνται έργα ύδρευσης και βιολογικών καθαρισμών στο σύνολο σχεδόν της Μεσσηνίας.OLYMPUS DIGITAL CAMERAΟ Περιφερειάρχης Πελοποννήσου συζήτησε επίσης εκτενώς με τους παραγωγούς τη σύσταση του Ταμείου Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, το οποίο θα προσφέρει την απαιτούμενη ρευστότητα, αλλά και τις εγγυήσεις, για την τόνωση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, της «ραχοκοκαλιάς της ελληνικής κοινωνίας» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Στον τομέα του τουρισμού ο κ. Τατούλης αναφέρθηκε στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας, το οποίο πρωταγωνιστεί για δεύτερη χρονιά το 2014, μετά τις στοχευμένες συνεργασίες που πέτυχε η περιφερειακή αρχή, αλλά και τη συγκροτημένη προώθηση της «Μυθικής Πελοποννήσου» στις αγορές του εξωτερικού.φωτογραφία-2 Ο κ. Τατούλης ανακοίνωσε τέλος προς τους παραγωγούς ότι εντός των ημερών θα υπάρχει ανάδοχος για το ηλεκτρονικό καλάθι των αγροτικών προϊόντων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, το οποίο σε συνδυασμό με την Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου να αποτελέσουν τα πρώτα και αποφασιστικά βήματα για τη δημιουργία του Δημοπρατηρίου Αγροτικών Προϊόντων, αίτημα για πολλές δεκαετίες στην Πελοπόννησο.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAκ. Τατούλης συνοδευόταν από τον Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας και υποψήφιο Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Ιωάννη Αργυράκη, τη θεματική Αντιπεριφερειάρχη και υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλο κα Κωνσταντίνα Νικολάκου, τους Περιφερειακούς Συμβούλους και υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους κ.κ. Θεόδωρο Σταυριανόπουλο, Σταύρο Ξηρογιάννη, Ηλία Γεωργίκο , Αντωνία Μπούζα, Αγγελική Κελεπούρη και Δημήτρη Μπαρμπετσεα.