Αρχική ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ ΤΙ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΕΜΑΣ Προδιαγράφεται μεγάλη νίκη Τατούλη μετά την ομιλία στην Κόρινθο/http://fresh-press.gr/

Προδιαγράφεται μεγάλη νίκη Τατούλη μετά την ομιλία στην Κόρινθο/http://fresh-press.gr/

Νέα Πελοπόννησος

DCIM100MEDIA

Επίθεση προς κάθε κατεύθυνση έκανε χθες στην ομιλία του στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης και επικεφαλής του συνδυασμού Νέα Πελοπόννησος Πέτρος Τατούλης.

Ποιοι έχουν φορέσει τον μανδύα του ανεξάρτητου, ενώ στο παρελθόν φορούσαν την κομματική προβιά, αναρωτήθηκε από το βήμα και δήλωσε πως παίρνει προσωπικά την ευθύνη που ανέχτηκε τους συγκεκριμένους συνεργάτες για όλα αυτά τα χρόνια. «Είναι οι δικοί μας παλιοί συνεργάτες, που μέχρι προχθές κόπιαζαν για το δικό μας έργο και μετά… έγινε δικό τους. Όταν έφυγαν, μας έδειξαν με το δάχτυλο για όσα δεν έγιναν, ως φταίχτες» ανέφερε.

Κάλεσε όλους τους Κορίνθιους να μην έχουν «μνήμη χρυσόψαρου», όταν δύο μήνες πριν τις εκλογές κάποιοι από την Αθήνα – σημείωσε με νόημα – έφεραν δήθεν διλλήματα ρίχνοντας λάσπη και με βίαια χτυπήματα κάλυψαν την ανικανότητα τους να κάνουν κάτι για την Πελοπόννησο.
Όσον αφορά τα δημοσιεύματα που γίνονταν όλο το προηγούμενο διάστημα ενάντια στο πρόσωπο του, δήλωσε με πλήρη αυτοπεποίθηση πως δεν υπέκυψε ποτέ στα συμφέροντα που ήθελαν να επιβάλουν πλαγίως οι μεγαλοεκδότες αλλά και οι περιφερειακοί μικροεκδότες.

Όσον αφορά για έναν από τους πιο βασικούς υποψήφιους του, ανέφερε πως η Πελοπόννησος δεν είναι λάφυρο ώστε να την αφήσει στα χέρια κανενός Τσίπρα. «Τα δάκρυα όλων αυτών που κλαίνε για συντάξεις και μισθούς είναι ψεύτικα και θολά. Είναι οι ίδιοι που πριν τέσσερα χρόνια ψήφιζαν τα μνημόνια» ανέφερε μεταξύ αλλών. Σχετικά με τις υποσχέσεις της προηγούμενης τετραετίας, δήλωσε πως δεν έδωσε κάλπικες λύσεις αλλά δεσμεύτηκε σε ένα συγκροτημένο πρόγραμμα. Για αυτό δήλωσε με απόλυτη σιγουριά πως η Πελοπόννησος θα είναι από τις περιοχές που θα βγουν πρώτες από την κρίση, ειδικά όταν ολοκληρώνονται ή δημοπρατούνται έργα που για δεκαετίες έμεναν μόνο ως υποσχέσεις.

« Τώρα γίνεται το μεγαλύτερο έργο της τελευταίας εικοσαετίας», σημείωσε ο Πέτρος Τατούλης, «μαζί με άλλα έργα συνόλου 1 δις σε όλη την Περιφέρεια, που με την ολοκλήρωση τους θα αλλάξουν όλη την Πελοπόννησο». Μερικά από αυτά εντοπίζονται και στην Αντιπεριφέρεια Κορινθίας και είναι έργα κατά της διάβρωσης από το Δερβένι μέχρι το Διμηνιό, ενώ έχουν εξασφαλιστεί 5,5 εκατομμύρια ώστε να ολοκληρωθούν όλες οι παρεμβάσεις στις διαβρώσεις μέχρι την Λεπτοκαριά.

Ακόμη, μονάδες βιολογικού καθαρισμού θα ολοκληρωθούν μέχρι το 2015, σε περιοχές όπως η Νεμέα και ο δήμος Ξυλοκάστρου. Ανέφερε πως έργα ύδρευσης είναι σε εξέλιξη στην Περαχώρα, το Ξυλόκαστρο, την Κόρινθο και τον Δήμο Συκιωνίων, όπως και έργα πολιτισμού ύψους 7,5 εκατομμυρίων στην Αρχαία Κόρινθο. Επίσης, μέσα στις προτεραιότητες για την επόμενη περίοδο είναι το μουσείο της Αρχαίας Κορίνθου και της Περαχώρας. Τρίτο επίσης σημαντικό έργο όπως ανέφερε, είναι ο Ασωπός που εξελίσσεται σε περισσότερα μέτωπα ώστε να ολοκληρωθούν μέσα στην προβλεπόμενη χρονική περίοδο. Θα γίνουν και άλλα σημαντικά έργα όπως κτηνοτροφικά πάρκα ενώ αναμένονται σημαντικές παρεμβάσεις στην υγεία και στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

«Η Μυθική Πελοπόννησος έχει γίνει πια της μόδας και ήρθε η ώρα να γίνει της μόδας και η Μυθική Κορινθία» ήταν μια από τις δηλώσεις του. Όσον αφορά για την μάχη των σκουπιδιών, ξεκαθάρισε πως η Περιφέρεια Πελοποννήσου την κέρδισε και οι εγκαταστάσεις θα είναι έτοιμες μέχρι τα τέλη του 2015. Όσον αφορά στην προσωρινή διαχείριση από την ανάδοχο εταιρεία, το θεώρησε αρκετά σημαντικό. Τέλος ανέφερε πως τη μάχη για την επόμενη πενταετία θα τη δώσει μαζί με νέους ανθρώπους όπου θα χτίσουν ένα μέλλον για όλους τους Κορίνθιους.
Στο βήμα επίσης μίλησε και ο Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Πελοπίδας Καλλίρης, ο οποίος δήλωσε πως η Κορινθία θα αναβαθμιστεί σημαντικά, γιατί της αξίζει να πρωταγωνιστεί στην επόμενη μέρα. Όχι, μόνο η περιοχή αλλά και οι Κορίνθιοι, γιατί όπως είπε, το οφείλουν κυρίως στα παιδιά τους. Μπορεί η Περιφέρεια να δώσει την ώθηση, όμως η Κορινθία πρέπει να αποκτήσει παραγωγική ταυτότητα, ξεκαθάρισε. «Σήμερα αν πάτε στον Ισθμό θα νιώσετε ντροπή.»

Όσον αφορά για την μετεξέλιξη όλης της Αντιπεριφέρειας, ο κ. Καλλίρης δήλωσε πως θα χρειαστούν ισχυροί επιχειρηματίες, ενίσχυση της κτηνοτροφίας, ανάπτυξη του τουρισμού ενώ θα υπάρξουν και προγράμματα για την ενίσχυση των κοινωνικά ασθενών συνανθρώπων μας. Την ευθύνη, ο Πελοπίδας Καλλίρης δήλωσε χαρακτηριστικά πως την αναλαμβάνει πρώτος από όλους. Ύστερα από την ομιλία του παρουσίασε όλους τους υποψηφίους Περιφερειακούς Συμβούλους και κάλεσε στο βήμα τον Πέτρο Τατούλη.

Παρόντες στην ομιλία ήταν ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος Νίκος Ταγαράς και ο βουλευτής Κορινθίας Κώστας Κόλλιας, ενώ επίσης το παρόν έδωσε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Κορινθίας Χρήστος Δημητρόπουλος.

Χ. Παραλόπουλος για τη Fresh-press