Αρχική ΚΥΡΙΟ ΘΕΜΑ Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης «4 νέα έργα πολιτισμού για την Κορινθία»

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης «4 νέα έργα πολιτισμού για την Κορινθία»

Νέα Πελοπόννησος

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Τις προγραμματικές συμβάσεις για την αποκατάσταση των δίδυμων Κούρων από την Κλένια, την αποκάλυψη, προστασία και ανάδειξη του αρχαίου Θεάτρου της Σικυώνας, του ερευνητικού προγράμματος στον Αρχαίο Φενεό και της αποπεράτωσης της διαμόρφωσης του βιομηχανικού δαπέδου του εργαστηρίου του αρχαιολογικού μουσείου Κορίνθου υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης με τον προϊστάμενο της ΛΖ Εφορίας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων κ. Κίσσα, την Παρασκευή 2 Μαΐου 2014, στην έδρα της Αντιπεριφέρειας Κορινθίας.

«Το έργο που επιτελούμε αυτή τη στιγμή στην Κορινθία με στόχο την ανάδειξη του πλούσιου πολιτιστικού αποθέματός της είναι ιδιαίτερα μεγάλο και σε εύρος και σε σημασία» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και πρόσθεσε ότι «ήδη προετοιμαζόμαστε για τη νέα προγραμματική περίοδο, μαζί με τη ΛΖ Εφορία, ώστε να χρηματοδοτήσουμε ακόμη σημαντικότερο έργο».

Ο κ. Κίσσας από την πλευρά του χαρακτήρισε καθοριστική τη συμβολή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Τατούλη για την υλοποίηση των έργων αυτών, όπως στην περίπτωση του ερευνητικού προγράμματος του Αρχαίου Φενεού, όπου «ο Περιφερειάρχης και η Περιφέρεια ήρθαν να καλύψουν το έλλειμμα που δημιουργήθηκε από την αδυναμία του Καζίνο Λουτρακίου να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του».