Αρχική ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης «Το νερό και ο αιγιαλός αποτελούν φυσικά και...

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης «Το νερό και ο αιγιαλός αποτελούν φυσικά και δημόσια κεφάλαια ανεκτίμητης αξίας και σημασίας»

Νέα Πελοπόννησος

tatoulis (2)

Η Ευρωπαϊκή Νομοθεσία και δη το Πρωτόκολλο για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση της Παράκτιας Ζώνης, προστατεύει τις ακτές μας, βάσει της επικύρωσής του από την Ε.Ε. στις 13 Σεπτεμβρίου 2010. Το πρωτόκολλο της ολοκληρωμένης διαχείρισης των παράκτιων ζωνών προβλέπει περιορισμούς για τις δραστηριότητες στις παράκτιες ζώνες με σκοπό τη διασφάλιση της βιώσιμης χρήσης και διαχείρισης των εν λόγω ζωνών.

Επιπρόσθετα η νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας αποτελεί μία ακόμη ασπίδα προστασίας για τις ακτές της χώρας μας.

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου κάνουμε συνεχή αγώνα για την προστασία των ακτών μας από τη διάβρωση προληπτικά και κατασταλτικά.

Στηρίζουμε την βιώσιμη διαχείριση των ακτών και θα συνεχίσουμε να διαφυλάττουμε τις ακτές μας από κάθε κίνδυνο, από όπου και αν προέρχεται.