Αρχική ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Περιφέρεια Πελοποννήσου και ΥΠΑ «Δομούμε το σύγχρονο αεροδρόμιο της Καλαμάτας»

Περιφέρεια Πελοποννήσου και ΥΠΑ «Δομούμε το σύγχρονο αεροδρόμιο της Καλαμάτας»

Νέα Πελοπόννησος

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

«Σημαντική μέρα για την Καλαμάτα και τη Μεσσηνία και καθοριστικής σημασίας για την προοπτική ανάπτυξης του αεροδρομίου της Καλαμάτας αποτελεί η παραχώρηση από την Πολεμική Αεροπορία στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας 35 στρεμμάτων για την αναβάθμιση του χώρου στάθμευσης των αεροσκαφών» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης κατά τη συνάντησή του με το Διοικητή της ΥΠΑ κ. Δημήτριο Κούκη, τον Υποδιοικητή της ΥΠΑ κ. Βασίλειο Αλευρά και τη Θεματική Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης κα Κωνσταντίνα Νικολάκου στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου το Σάββατο 10 Μαΐου 2014.

 

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αγαστή συνεργασία με την ΥΠΑ και τη θετική εξέλιξη σε ένα θέμα, το οποίο η περιφερειακή αρχή το είχε εξαρχής θέσει σε πρώτη προτεραιότητα και το οποίο αποτελεί διαχρονικό αίτημα των Μεσσηνίων, ιδίως των φορέων του τουρισμού.

 

«Εξαρχής χαρακτηρίσαμε το αεροδρόμιο της Καλαμάτας ως την ατμομηχανή της τουριστικής μας ανάπτυξης, με στόχο να το καταστήσουμε διεθνή αερολιμένα με σύγχρονες και ασφαλείς υπηρεσίες αντάξιες των σημαντικότερων ευρωπαϊκών αεροδρομίων» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και τόνισε ότι «μετά το 1ο σημαντικό βήμα που έγινε σήμερα η Περιφέρεια θα συνεχίσει τις προσπάθειές της ακόμα πιο εντατικά για την αναβάθμιση των υποδομών και της λειτουργίας του αεροδρομίου, για το διάδρομο από/προσγείωσης, τον πύργο ελέγχου και τους χώρους εξυπηρέτησης των πολιτών, ενώ ήδη υλοποιείται το σημαντικό έργο του κόμβου του αεροδρομίου, το οποίο σε λίγους μήνες θα παραδοθεί σε χρήση στους πολίτες».

 

Η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης κα Κωνσταντίνα Νικολάκου αναφέρθηκε στα πολύ θετικά αποτελέσματα των στοχευμένων προσπαθειών και στρατηγικών επενδύσεων της Περιφέρειας Πελοποννήσου που κατέστησαν το αεροδρόμιο της Καλαμάτας πρωταθλητή και για το 2013 και για το 2014 σύμφωνα με τα στοιχεία του ΣΕΤΕ και δήλωσε ότι «η Καλαμάτα είναι και θα παραμείνει η πόλη – πρωτεύουσα του Μοριά».