Αρχική ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑ Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος Ματούλα Μπελεγρή-Ατσιδάκου

Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος Ματούλα Μπελεγρή-Ατσιδάκου

Νέα Πελοπόννησος

atsidakouΓεννήθηκε στον Ασωπό Λακωνίας με καταγωγή κρητική από τον πατέρα της Εμμανουήλ Μπελεγρή και μικρασιατική από την μητέρα της Παναγιώτα Ιατροπούλου.

ΟΙΚΟΓ. ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ:

Έγγαμη με δυο παιδιά, την Χρυσαυγή Ατσιδάκου Δικηγόρο – Δημοσιογράφο και τον Απόστολο Ατσιδάκο, Πολιτικό Μηχανικό .

ΣΠΟΥΔΕΣ.
1] Πτυχιούχος Νομικού Τμήματος και Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και
2] Απόφοιτος Τμήματος Πολιτικών Επιστημών Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών .
Ξένες γλώσσες Αγγλικά, Ιταλικά , Γαλλικά .

ΕΡΓΑΣΙΑ:

1] Δικηγόρος στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών και .
2] Συμβολαιογράφος μέχρι σήμερα.

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ και ΔΡΑΣΗ
Νομαρχιακή Σύμβουλος Λακωνίας από 1-1-2003 μέχρι 31-12-2010 .
– Πρόεδρος της Ν.Ε. Τουρισμού Λακωνίας από 1-1-2003 μέχρι 31-12-2010 .
– Εκπρόσωπος Ν.Α. Λακωνίας στην Ε.Ν.Α.Ε. από 1-1-2003 μέχρι 31-12-2010
– -Εκπρόσωπος Ν.Α. Λακωνίας στην εκδικαστική επιτροπή των ενστάσεων της Περιφ . Πελοποννήσου από 1-1-2003 μέχρι 31-12-2006.

Υπό την προεδρία της η Ν Ε. Τουρισμού Λακωνίας, αναδείχθηκε σε σημαντικό αυτοδιοικητικό όργανο και με ολοκληρωμένη και στοχευμένη δράση, χρησιμοποιώντας κάθε τρόπο και μέσον επικοινωνίας και προβολής, ανέδειξε τα ιστορικά, φυσικά και πολιτιστικά πλεονεκτήματα του τόπου, έβγαλε την Λακωνία από την απομόνωση και την εσωστρέφεια και την κατέστησε αναγνωρίσιμο και ιδιαίτερο ποιοτικό προορισμό.

Κατά την διάρκεια της ίδιας προεδρίας και σε συνεργασία με τους Δήμους και όλους τους παραγωγικούς και πολιτιστικούς φορείς, η Λακωνία συμμετείχε σε όλες σχεδόν τις συναφείς εκθέσεις και εκδηλώσεις, του εσωτερικού και εξωτερικού, πραγματοποίησε εκδηλώσεις τουριστικής προβολής, ανάπτυξης και ενημέρωσης, έκανε θεσμό την ετήσια έκθεση Λακωνικών προϊόντων στο Σύνταγμα, παρήγαγε νέα ποιοτικά εργαλεία προβολής [ έντυπα, dvd, αφίσες, διαφημιστικά είδη ], προβλήθηκε σε πλειάδα μέσων προβολής, αναπαρήγαγε και ανέδειξε δυο από τα πλέον αναγνωρίσιμα παγκόσμια σύμβολα του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού , [ τα κύπελλα του Βαφειού και το ψηφιδωτό με την αρπαγή της Ευρώπης], βραβεύθηκε στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ως ο Νομός με την ωραιότερη παραλία της Ελλάδας [Ελαφόννησος] και τον καλύτερο παραθαλάσσιο προορισμό [Μονεμβασία ] και ήταν τιμώμενη περιοχή στην Έκθεση «ΠΑΝΟΡΑΜΑ 2009».

Η Ματούλα Μπελεγρή έχει συμμετάσχει ως εισηγήτρια σε πλήθος συνεδρίων, σεμιναρίων, εκδηλώσεων, εκθέσεων κλπ στο εσωτερικό και στο εξωτερικό με αντικείμενο την πολιτιστική και τουριστική προβολή και ανάπτυξη της Λακωνίας και της Πελοποννήσου, έχει δημοσιεύσει σε Λακωνικά και Πελοποννησιακά έντυπα, καθώς και στο επίσημο έντυπο της «ΕΝΑΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ» πλήθος σχετικών με το παραπάνω αντικείμενο μελετών και άρθρων .

Τιμήθηκε για την προσφορά της από
– Τον Σύλλογο των εν Αττική Λακεδαιμονίων
– Τον σύλλογο Λακώνων «ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ»
– Την «ΠΑΛΛΑΚΩΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ»
– Τον πολιτιστικό Σύλλογο Βοιών

ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ
Τα παιδιά της είναι η πεμπτουσία της ζωής της και προσπαθεί να συνδυάσει την μητέρα, την επιστήμονα , την αυτοδιοικητική και την εργαζόμενη .
Γράφει ποίηση, ασχολείται με τον αθλητισμό , υπήρξε αθλήτρια του στίβου, ακούει κάθε καλή μουσική, παρακολουθεί παραστάσεις θεάτρου , μουσικής και χορού, ταξιδεύει όσο μπορεί για να γνωρίζει τόπους και ανθρώπους και διαβάζει ιστορία, ιστορικά μυθιστορήματα και αστρονομία .
Εμπιστεύεται τον «κοινό νου » και τον «ορθό λόγο» .
Προσπαθεί να βοηθήσει στην θεραπεία της ανάγκης και στην ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου.
Πιστεύει ότι οι άνθρωποι κάνουν τις ιδέες και όχι οι ιδέες τους ανθρώπους .