Αρχική ΑΡΧΕΙΟ ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ Συνάντηση Τατούλη – Κράτσα στην Τρίπολη

Συνάντηση Τατούλη – Κράτσα στην Τρίπολη

Νέα Πελοπόννησος

Τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη επισκέφθηκε η Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κα Ρόδη Κράτσα, την Τετάρτη 23 Απριλίου 2014, με σκοπό να ενημερωθεί για τα ζητήματα που αφορούν την Πελοπόννησο, αλλά και τους τομείς που θα μπορούσε να συνδράμει ενεργά.  

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου τόνισε ότι μετά τη διοικητική μεταρρύθμιση του Καλλικράτη οι Περιφέρειες μπορούν πλέον να απευθύνονται απευθείας στους Ευρωπαϊκούς θεσμούς με αμεσότητα και αξιοπιστία, “μια πρακτική την οποία η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει επανειλημμένα υιοθετήσει, ώστε να υλοποιήσει πρωτοβουλίες της, όπως πρόσφατα με την εξασφάλιση των 60 εκατομμυρίων ευρώ στη νέα προγραμματική περίοδο για τη στήριξη των αδύνατων κοινωνικών ομάδων που έχουν πληγεί από την κρίση”.

“Οι Περιφέρειες έχουν αυξημένο ρόλο στο Σύμφωνο Εταιρικής Σχέσης και θα κληθούν να διαχειριστούν σημαντικά περισσότερους πόρους. Για το λόγο αυτό η υποστήριξη των Ευρωβουλευτών αποκτά ιδιαίτερη σημασία” δήλωσε τέλος ο κ. Τατούλης.

Η κα Ρόδη Κράτσα έθεσε ως το διακύβευμα των Ευρωεκλογών την έντιμη και αξιόπιστη παρουσία της Ελλάδας στη νέα Ευρωβουλή και σημείωσε ότι “αναγνωρίζω την αγανάκτηση των πολιτών, αλλά η ψήφος τους θα πρέπει να απαντά στο ερώτημα τι Ευρώπη θέλουμε και πως μπορούμε να απομονώσουμε τα “άκρα”. Αναφερόμενη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου η κα Κράτσα επεσήμανε ότι έχουν αναληφθεί σημαντικές πρωτοβουλίες με εθνικές προεκτάσεις και ότι η πορεία αυτή θα πρέπει να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο.