Αρχική ΕΡΓΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΗΡΑΙΟΥ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΗΡΑΙΟΥ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ

Νέα Πελοπόννησος

Print

Ο αρχαιολογικός χώρος του αρχαίου ιερού Ηραίου βρίσκεται στο άκρο της χερσονήσου της Περαχώρας στο Δήμο Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων του Νομού Κορινθίας .

 

Οι εργασίες για την προστασία και ανάδειξή του  περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

 

1. Διαμόρφωση διαδρομής κίνησης επισκεπτών από την κύρια είσοδο του  αρχαιολογικού χώρου, με την εξομάλυνση της κλίσης των υφιστάμενων μονοπατιών, την κατασκευή ισχυρού υποστώματος λόγω έντονων κλίσεων και την επίστρωσή τους με ισχνό κονίαμα επιφάνειας 1.500 τ.μ.

 

2. Δημιουργία δύο πλατωμάτων θέασης (πανοραμικές στάσεις) κατά μήκος κάθε διαδρομής, εκ των οποίων το ένα είναι προσβάσιμο σε ΑμΕΑ και διαθέτει μικρό, ξύλινο στέγαστρο  .

 

3. Τοποθέτηση πινακίδων ενημέρωσης επισκεπτών στα πλατώματα .

 

4. Περισχοίνιση όλων των μνημείων (200 μ.)

 

5. Τοποθέτηση 10 μικρών, λίθινων πρισμάτων με την «ταυτότητα» του μνημείου.

 

6. Διαμόρφωση  δύο εισόδων στον αρχαιολογικό χώρο, μία κύρια πλησίον του κτηρίου εξυπηρέτησης επισκεπτών και μία βοηθητική.

 

7. Κατασκευή ξύλινης περίφραξης χαμηλού ύψους κατά μήκος του δυτικού ορίου του χώρου (200 μ.) και κατασκευή μεταλλικής περίφραξης κατά μήκους του ανατολικού ορίου  και νότιου ορίου (400 μ.).

 

8. Διαμόρφωση του υφιστάμενου ασφαλτοστρωμένου πλατώματος στα βόρεια του αρχαιολογικού χώρου  με ήπια μέσα προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως χώρος στάθμευσης τουριστικών λεωφορείων και Ι.Χ.

 

9. Κατασκευή  μικρού κτήριου εξυπηρέτησης επισκεπτών βόρεια του αρχαιολογικού χώρου, το οποίο περιλαμβάνει εκδοτήριο εισιτηρίων, χώρο παροχής πρώτων βοηθειών και χώρους υγιεινής συνολικής επιφάνειας 50,73 τ.μ.

 

10. Εκπόνηση γεωτεχνικής μελέτης για τον έλεγχο της κατάστασης των πρανών.

 

11.  Υποστύλωση του πολυγωνικού τοίχου της αγοράς και αντιστήριξη του πρανούς, όπως και αντιστήριξη του πρανούς πίσω από την ελληνιστική στοά.

 

12. Καθαρισμός  και υποστύλωση της ελληνιστικής δεξαμενής και κατασκευή αγωγών απορροής υδάτων περιμετρικά αυτής.

 

13. Έκδοση ενημερωτικού βιβλίου με εκπαιδευτικό χαρακτήρα και φυλλαδίων

 

Παρόμοιες Αναρτήσεις