Αρχική ΕΡΓΑ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΑΡΕΩΣ (Β΄ΦΑΣΗ)

ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΑΡΕΩΣ (Β΄ΦΑΣΗ)

Νέα Πελοπόννησος

Print

Η πλατεία Άρεως, η ιστορική και μεγαλύτερη πλατεία της Τρίπολης, αποτελεί σημείο αναφοράς εδώ και πολλές δεκαετίες. Με συνολική έκταση πάνω από 21.000 τετραγωνικά μέτρα, βρίσκεται στα όρια του Ιστορικού Κέντρου της πόλης, περιβάλλεται από τρία μεγάλα πάρκα, ενώνει τους μεγαλύτερους κεντρικούς δρόμους της πόλης μας και φιλοξενεί το άγαλμα του έφιππου Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.

Συμπληρωτικά στην ανάπλασή της, μέσω του Ολοκληρωμένου Προγράμματος Αστικής Ανάπτυξης, προτείνεται η διαμόρφωση των νέων και των υφιστάμενων πεζοδρόμων, προκειμένου να εξασφαλιστεί, μέσω της παρέμβασης, η αίσθηση ενοποίησης του χώρου της πλατείας.

Συγκεκριμένα, στην παρούσα φάση, προτείνεται η διαμόρφωση της οδού Δημητρακοπούλου, από την οδό Εθνικής Αντίστασης έως την οδό Τάσου Σεχιώτη (μεταξύ των ΟΤ 328 και 327), η διαμόρφωση της οδού Τάσου Σεχιώτη από την οδό Δημητρακοπούλου έως την οδό Παπαρηγοπούλου (μεταξύ των ΟΤ 327, 326, Πλ. Άρεως και πάρκων), η διαμόρφωση της οδού Β. Οικονομίδου, από την οδό Εθνικής Αντίστασης έως την οδό Τάσου Σεχιώτη (μεταξύ των ΟΤ 327 και 326), η διαμόρφωση της οδού Δημητρακοπούλου (υφιστάμενος πεζόδρομος, από το τουριστικό περίπτερο έως την συμβολή της με την οδό Χατζηχρήστου) και η διαμόρφωση των πεζοδρόμων προς και γύρω από τον Ι.Ν. Προφήτη Ηλία, από έμπροσθεν του Ηρώου έως την οδό Παπαρηγοπούλου και την οδό Σεραγίου.

Παρόμοιες Αναρτήσεις