Αρχική ΕΡΓΑ Ανάπλαση οδικού άξονα Φαρών στην Καλαμάτα

Ανάπλαση οδικού άξονα Φαρών στην Καλαμάτα

Νέα Πελοπόννησος

Print

Όλη η παρέμβαση έχει σχεδιαστεί, με κριτήριο την αναβάθμιση του εμπορικού κέντρου της πόλης και τη βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας, τόσο των καταστημάτων όσο και των λοιπών λειτουργιών, αλλά πρωτίστως την εξυπηρέτηση των πολιτών. Ένα δεύτερο κριτήριο έχει σχέση με την ενοποίηση όλων των αναπλάσεων που έχουν πραγματοποιηθεί έως τώρα στο κέντρο της πόλης και το παραλιακό μέτωπο, έτσι ώστε στο σύνολό τους να λειτουργούν όλες ως μια ενιαία ζώνη αναψυχής, πρασίνου, περιπάτου και στάσης των κατοίκων και τουριστών, ιδιαίτερα μετά την μεγάλη αύξηση προσέλευσης κρουαζεροπλοίων στην πόλη μας.

 

Προς τούτο οι απαιτούμενες παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν είναι οι εξής :

 

-Διαπλάτυνση και διαμόρφωση του δυτικού πεζοδρομίου της οδού Φαρών από την Αριστοτέλους έως την Ναυαρίνου και του νότιου πεζοδρομίου της οδού Πλάτωνος, από την συμβολή της με την Φαρών έως την οδό Αριστομένους.

 

-Επανασχεδιασμός και καθορισμός νέας διατομής της οδού Φαρών (λωρίδες κυκλοφορίας και στάθμευση), με ανακατασκευή του οδοστρώματος, αφού με την νέα πρόταση το δυτικό πεζοδρόμιο μεγαλώνει σε βάρος του σημερινού οδοστρώματος κατά 2 περίπου μέτρα στα στενότερα σημεία και 4,10 μέτρα στις άκρες του.

 

-Αντικατάσταση του υπάρχοντος δικτύου Ηλεκτροφωτισμού και στις δύο πλευρές των δρόμων με την τοποθέτηση ιστών και φωτιστικών σωμάτων νέας τεχνολογίας, σε διάταξη ζιγκ – ζαγκ και σε απόσταση αξονικά 25 περίπου μέτρων μεταξύ τους.

 

-Φύτευση κατάλληλων δέντρων για σκίαση με μέση απόσταση μεταξύ τους τα 8,5 μέτρα και δημιουργία νέου σύγχρονου δικτύου άρδευσης.

 

-Μετατόπιση των υφιστάμενων φρεατίων ομβρίων υδάτων και κατασκευή νέων στις ίδιες θέσεις ή και οπουδήποτε αλλού απαιτηθεί, για την καλύτερη απορροή, κυρίως των ομβρίων της Φαρών.

 

-Κατασκευή υπόγειων κάδων μεγάλης χωρητικότητας και σε τέτοια σημεία, ώστε να μην εμποδίζεται η διέλευση των πεζών και ΑμεΑ.

 

-Προμήθεια όλων των απαιτούμενων στοιχείων αστικού εξοπλισμού πόλης, όπως καθιστικά – παγκάκια, κάδοι μικροαπορριμμάτων, κινητά φυτοδοχεία κλπ.

 

Παρόμοιες Αναρτήσεις