Αρχική ΑΡΧΕΙΟ ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ Εγκρίθηκε η ΜΠΕ για το έργο της μεταφοράς και διανομής νερού άρδευσης...

Εγκρίθηκε η ΜΠΕ για το έργο της μεταφοράς και διανομής νερού άρδευσης από τα δίκτυα του Αναβάλου στους Δήμους Ασκληπιείου και Επιδαύρου

Νέα Πελοπόννησος

Μετά την έγκριση από το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου και το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, υπεγράφη από τον Υπουργό Πολιτισμού η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του «έργου της μεταφοράς και διανομής νερού άρδευσης από τα δίκτυα του Αναβάλου στους Δήμους Ασκληπιείου και Επιδαύρου Ν. Αργολίδας».

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου χαρακτήρισε την απόφαση «καθοριστικής σημασίας για την εξέλιξη του έργου, το οποίο αποτελεί πάγιο αίτημα δεκαετιών. Επιτέλους, με τις παρεμβάσεις και την επιμονή μας, δρομολογείται η οριστική και ολοκληρωμένη υλοποίησή του, με τρόπο ώστε να καταστεί απολύτως λειτουργικό για μια περιοχή με ιδιαίτερα αναπτυξιακά χαρακτηριστικά και στον αγροτικό και στον τουριστικό τομέα».

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Ανδριανός, στην επιστολή του, με την οποία γνωστοποιεί την απόφαση, κάνει λόγο για «ένα σημαντικό αναγκαίο βήμα προς την υλοποίηση αυτού του έργου πνοής για ολόκληρη την Αργολίδα».