Αρχική ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ ΤΙ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΕΜΑΣ Π. Τατούλης: «δεν υπάρχει εξασθενές χρώμιο στον υδροφόρο ορίζοντα της Πελοποννήσου» |...

Π. Τατούλης: «δεν υπάρχει εξασθενές χρώμιο στον υδροφόρο ορίζοντα της Πελοποννήσου» | Αιχμή της Αρκαδίας

Νέα Πελοπόννησος

Η ύπαρξη ή όχι εξασθενούς χρωμίου στο νερό της Πελοποννήσου απασχόλησε το Περιφερειακό Συμβούλιο κατά τη συνεδρίαση του το βράδυ της Δευτέρας, μετά από επερώτηση του περιφερειακού συμβούλου, Λάμπρου Μπούκλη, ο οποίος έκανε λόγο για μία από τις πιο επικίνδυνες ουσίες ζητώντας μετρήσεις από διαπιστευμένα εργαστήρια.

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, δήλωσε ότι μέχρι τώρα δεν υπάρχουν αποδείξεις για την ύπαρξη εξασθενούς χρωμίου στους υδροφόρους ορίζοντες, υποστήριξε όμως ότι παραμένει επιφυλακτικός μετά την περίπτωση στα Οινόφυτα και την αμφιλεγόμενη κρατική συμπεριφορά. Ο Περιφερειάρχης επεσήμανε ότι ανησυχεί για την περιοχή των Αγίων Θεοδώρων και για το λόγο αυτό ο σχεδιασμός προβλέπει την ενεργοποίηση των μικτών επιτροπών με την Επιθεώρηση Περιβάλλοντος για το μεγαλύτερο βαθμό φερεγγυότητας στα ζητήματα δημόσιας υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

μέσω Π. Τατούλης: «δεν υπάρχει εξασθενές χρώμιο στον υδροφόρο ορίζοντα της Πελοποννήσου» | Αιχμή της Αρκαδίας.