Αρχική ΚΥΡΙΟ ΘΕΜΑ ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΟΥΛΗΣ: ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ...

ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΟΥΛΗΣ: ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΓΕΝΙΑΣ

Νέα Πελοπόννησος

Με αφορμή λοιπόν την απραξία μας σε πολλά ζητήματα και την ανάλωση μας σε λόγια και θεωρίες ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης στην διάρκεια της ομιλίας του που βεβαίως το μεγαλύτερο μέρος της ήταν αφιερωμένο στο δια ταύτα για τον τουρισμό της Κορινθίας και ανακοίνωσε μάλιστα και ευχάριστα πράγματα για την Δυτική Κορινθία ,όπως την άφιξη του προαστιακού και χρηματοδότηση για τα χιονοδρομικό κέντρο της Ζήρειας, έκανε μια σπουδαία αναφορά για την ευθύνη της γενιάς μας.Παραθέτουμε μερικές φράσεις από την σπουδαία αυτή αναφορά του:

Είμαστε η πρώτη γενιά και η ευθύνη είναι αποκλειστικά δική μας, δική μου και της γενιάς μας ,είναι η πρώτη φορά που οι επόμενες γενιές εν θα έχουν ως στόχο την βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους , αλλά θα υποστούν τις αποτυχίες των δικών μας πολιτικών και θα οδηγηθούν με πανικό σε προηγούμενους χρόνους. Γιατί όπως είναι γνωστό σε όλους μας η κάθε γενιά σε αυτόν τον τόπο με πολύ ιδρώτα και με πολύ αίμα και με μεγάλο πείσμα μπόρεσε να δουλέψει σε αντίξοες συνθήκες και να δημιουργήσει καλύτερες μέρες για την κάθε γενιά. Αυτό λοιπόν είναι ένα μεγάλο βάρος για μας,είναι μια μεγάλη οφειλή , είναι ένα μεγάλο χρέος που έχουμε .

Οφείλουμε να αναλάβουμε πρωτίστως και κυρίως τις ευθύνες όλοι μας. Ανάλογα με το ποσοστό που αναλογεί στον καθένα μας. Και θα πρέπει μέσα από την οδυνηρή εμπειρία που βιώνει σήμερα ο τόπος μας να φύγουμε απ όλες αυτές τις ιδεοληψίες που μας ταλάνισαν όλα αυτά τα χρόνια Απ όλες αυτές τις ιδεοληψίες που δημιούργησαν έναν ακραίο υπερσυντηρισμό στην κοινωνία μας.

Πρώτα απ όλους εμείς οι πολιτικοί,μετά η πνευματική ηγεσία ,μετά η Εκκλησία ,μετά όλοι οι θεσμικοί φορείς που έπρεπε να είναι μπροστά και να τονώνουν την ελπίδα αλλά και την δύναμη ψυχής της κοινωνίας.”

μέσω ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΟΥΛΗΣ: ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΓΕΝΙΑΣ | ΣΦΕΝΤΟΝΑ, η ηλεκτρονική εφημερίδα της Κορινθίας.