Αρχική ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ ΤΙ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΕΜΑΣ Εικονοσκόπιο News: »Συνάντηση Χρυσοχοΐδη με περιφερειάρχες .Παρών και ο Πέτρος Τατούλης»

Εικονοσκόπιο News: »Συνάντηση Χρυσοχοΐδη με περιφερειάρχες .Παρών και ο Πέτρος Τατούλης»

Νέα Πελοπόννησος

Χρονιά – σταθμό για την πορεία της οικονομίας χαρακτήρισε το 2011 ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, κατά τη συνάντησή του με τους 13 περιφερειάρχες της χώρας, για την κατανομή του ΕΣΠΑ.
Ο κ. Χρυσοχοΐδης, κάλεσε τους περιφερειάρχες να συνυπογράψουν ένα σύμφωνο περιφερειακής ανάπτυξης, ενώ ζήτησε έως το τέλος Φεβρουαρίου να καταθέσουν τις προτάσεις τους για προτεραιότητες επενδυτικών σχεδίων περιφερειακής συνοχής, στο πλαίσιο του επενδυτικού νόμου.
Παράλληλα ο υπουργός σημείωσε ότι με 22 δισ. ευρώ στα χέρια μας, μπορούμε να κάνουμε το νέο ξεκίνημα μιας αναπτυξιακής πορείας.

Στις τοποθετήσεις τους οι περιφερειάρχες, ανέφεραν ότι ο αναπτυξιακός σχεδιασμός μπορεί να επιτευχθεί εάν η κεντρική εξουσία ακούει και τα δικαιώματα των περιφερειών αντί να ασχολείται μόνο με τις υποχρεώσεις της περιφέρειας. Παράλληλα ζήτησαν να δοθεί η δυνατότητα να αναπτύξουν τις στρατηγικές τους για την ένταξή τους στο διεθνές περιβάλλον.

μέσω Εικονοσκόπιο News: »Συνάντηση Χρυσοχοΐδη με περιφερειάρχες .Παρών και ο Πέτρος Τατούλης».