Αρχική ΑΡΧΕΙΟ ΠΟΛΥΜΕΣΑ ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ ΓΙΑ ΝΟΜΑΡΧΙΑ- ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΜΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ | ΣΦΕΝΤΟΝΑ, η...

ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ ΓΙΑ ΝΟΜΑΡΧΙΑ- ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΜΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ | ΣΦΕΝΤΟΝΑ, η ηλεκτρονική εφημερίδα της Κορινθία

Νέα Πελοπόννησος

Σεμνή και λιτή ήταν η συμβολική τελετή παραλαβής-παράδοσης του τιμονιού της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης στην νέα πλέον μορφή διοίκησης του νομού μας μέσα από την Περιφερειακή Διοίκηση.

Ο νομάρχης Κορινθίας Νίκος Ταγαράς εμφανώς συγκινημένος για το τέλος εποχής της Ν.Α το οποίο υπηρέτησε με σημαντική προσφορά επί οχταετία αλλά και για για έναν δικό του ιστορικό αυτοδιοικητικό κύκλο 20 ολόκληρων ετών , καλωσόρισε στην “Κροκιδά” τον πρώτο αιρετό Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη και τον αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Γιώργο Δέδε και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο τους. Ο Γιώργος Δέδες θα εγκατασταθεί σε λίγες μέρες στο γραφείο του Νίκου Ταγαρά και όπως διαβεβαίωσε και ο Πέτρος Τατούλης θα βρίσκεται πολύ συχνά και αυτός στην Κόρινθο για άμεση συνεργασία με τον Γιώργο Δέδε , τους περιφερειακούς συμβούλους του νομού μας αλλά και τους φορείς και τους πολίτες του νομού.

ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΟΥΛΗΣ: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΩΣΙΕΣ ΚΑΙ ΣΩΤΗΡΕΣ

Λίγα λόγια και πολύ ουσιαστικά από τον Πέτρο Τατούλη στη σύντομο χαιρετισμό του στην χθεσινή τελετή. Μιλώντας για τις προοπτικές του τόπου και αναφερόμενος παράλληλα στα χαμένα χρόνια που πέρασαν ο Περιφερειάρχης υπογράμμισε: «Είμαστε εδώ για να τονίσουμε το ενδιαφέρον και τη σημασία που έχει το καινούριο που ήρθε για τον τόπο μας σε σχέση με το παλιό που αφήνουμε πίσω. Χαίρομαι που ο κ. Ταγαράς ευθαρσώς ανέφερε ότι αυτή η αλλαγή έπρεπε να έχει υλοποιηθεί πολλά χρόνια πριν. Αποτελεί ουσιαστικά την επιβεβαίωση όλων αυτών που λέγαμε ότι είναι η τελευταία ευκαιρία για αλλαγή στον τόπο μας. Δεν πρέπει να φοβόμαστε τις αλλαγές. Δεν έπρεπε εδώ και πολλά χρόνια να παραμένουμε στα καβούκια μας. Οι πολίτες οφείλουν να αγωνιούν για το μέλλον τους. Μεσσίες και σωτήρες δεν υπάρχουν. Οι μόνοι που μπορούν να δώσουν λύση είναι οι πολίτες και κανένας δεν μπορεί να τους περιχαρακώσει στις δικές του απαιτήσεις. Οι περιχαρακώσεις τελείωσαν ρητά και αμετάκλητα».

cebfcebcceb9cebbceb9ceb1 cf84ceb1cf84cebfcf85cebbceb7 ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ ΓΙΑ ΝΟΜΑΡΧΙΑ  ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΜΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣτη συνέχεια ο επικεφαλής του συνδυασμού τοποθετήθηκε για ακόμα μία φορά στο στόχο της Νέας Πελοποννήσου και στον τρόπο με τον οποίο μπορεί να επιτευχθεί, εφαρμόζοντας σωστά όλες τις διατάξεις του νέου θεσμού του Καλλικράτη. «Δίπλα από το γραφείο του κ. Δέδε θα είναι το δικό μου γραφείο. Σ’ αυτή την προσπάθεια θα είμαστε όλοι μαζί. Όλοι οι υγειώς σκεπτόμενοι οργανώνουμε το μέτωπο που θα προχωρήσει σε ρίξεις και ανατροπές με τέτοια φαινόμενα. Στόχος μας είναι να κάνουμε την περιφέρεια Πελοποννήσου μία ευρωπαϊκή περιφέρεια παρά την κρίση. Ο νέος θεσμός είναι η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση στην ιστορία του ελληνικού έθνους. Έχουμε τη δύναμη και τα εργαλεία. Έχουμε τους πολίτες με το μέρος μας στην προσπάθεια αυτή. Πρέπει να προτάξουμε την ανοικοδόμηση της τοπικής οικονομίας. Μόνο με αυτό τον τρόπο μπορούμε να πετύχουμε και να εφαρμόσουμε τη μεταρρύθμιση αυτή. Η προσπάθεια θα ελέγχεται από όλους τους πολίτες. Η προσπάθεια θα επενδυθεί σωστά. Δεν έχουμε την πολυτέλεια των χαμένων πόρων».

Τέλος ο κ. Τατούλης ολοκλήρωσε το λόγο του καλώντας όλους τους φορείς και τους απλούς πολίτες του τόπου σε μία συνολική προσπάθεια για την ανάδειξη του τόπου. «Καλούμε όλη τη Δημόσια Διοίκηση, όλη τη διοίκηση της Περιφέρειας να ανασκουμπώσουμε τα μανίκια μας, να εργαστούμε όλοι περισσότερο για να μπορέσουμε όλοι μαζί να προσφέρουμε στον τόπο μας. Το οφείλουμε σε εμάς, στις νέες γενιές, στον τόπο μας. Θα μείνουμε μακριά από συμπεριφορές που περιλαμβάνουν παρέες ή κομματικές προτιμήσεις. Η Νέα Πελοπόννησος απάντησε στην υπέρβαση της κοινωνίας, απέναντι σ’ αυτές τις περιχαρακώσεις. Δεν θα δεχτούμε φαινόμενα που ταλανίζουν τους πολίτες. Οι αποφάσεις μας σε τέτοιες περιπτώσεις θα είναι μονόδρομος».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΔΕΣ: ΔΕΝ ΖΗΤΑΜΕ ΠΙΣΤΩΣΗ ΧΡΟΝΟΥ ΑΛΛΛΑ ΣΚΛΗΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ,ΑΛΛΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ , ΑΛΛΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ

Σοβαρή και ουσιαστική η σύντομη παρέμβαση του αντιπεριφερειάρχη Γιώργου Δέδε που επεσήμανε μεταξύ άλλων:cebfcebcceb9cebbceb9ceb1 ceb4ceb5ceb4ceb5 ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ ΓΙΑ ΝΟΜΑΡΧΙΑ  ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΜΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

«Δεν ζητάμε πίστωση χρόνου και περίοδο χάριτος. Ζητάμε όμως σκληρή δουλειά, ζητάμε άλλους ρυθμούς, άλλη συνείδηση, άλλη νοοτροπία, άλλη αντίληψη.

Ζητάμε πλήρη διαφάνεια στις επιλογές και τις αποφάσεις . Ζητάμε ευελιξία και αποφασιστικότητα στις δύσκολες αποφάσεις και τις κρίσιμες αναπτυξιακές επιλογές που έχουμε μπροστά μας.

Οι πολίτες δεν μας ψήφισαν και δεν μας εμπιστεύτηκαν για να διαχειριστούμε τις υπηρεσίες και την διοίκηση. Δεν μας ζήτησαν να ασκήσουμε νέου τύπου πελατειακές σχέσεις μέσα από την συναλλαγή μας με τις υπηρεσίες. Το αντίθετο. Μας ζητούν να ανατάξουμε την διοίκηση. Μας ζητούν να ανατάξουμε τις θεσμικές της λειτουργίες.

Είμαστε έτοιμοι, δυνατοί και αποφασισμένοι!»

Στην τελετή παραβρέθηκαν σχεδόν όλοι οι Νομαρχιακοί σύμβουλοι της απερχόμενης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και φυσικά όλοι οι νέοι Περιφερειακοί σύμβουλοι του νομού μας. Από τους νέους εκλεγμένους δημάρχους παραβρέθηκε μόνο ο δήμαρχος Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων Κώστας Λογοθέτης και ο απερχόμενος δήμαρχος Στυμφαλίας Κώστας Λέγγας που έχει εκλεγεί ως Περιφερειακός σύμβουλος.

Παραβρέθηκαν επίσης διευθυντές και προϊστάμενοι δημοσίων υπηρεσιών και οι υπάλληλοι της σημερινής Ν.Α που από τον καινούργιο χρόνο πολλοί από αυτούς θα βρίσκονται σε νέες υπηρεσίες και σε νέους ρόλους .

μέσω ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ ΓΙΑ ΝΟΜΑΡΧΙΑ- ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΜΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ | ΣΦΕΝΤΟΝΑ, η ηλεκτρονική εφημερίδα της Κορινθίας.