Αρχική ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ ΤΙ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚOΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ: αυτά που μας είπε ο κ.Τατούλης ,που ήταν αποκαλυπτικός, είναι...

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚOΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ: αυτά που μας είπε ο κ.Τατούλης ,που ήταν αποκαλυπτικός, είναι αυτά που χρειαζόμαστε αυτή την εποχή

Νέα Πελοπόννησος

Η αποκλειστική δήλωση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ Ιερωνύμου στον Λάκη Γιαννιδάκη και την sfedona.gr λίγο με την ορκωμοσία του πρώτου αιρετού Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη ,των αντιπεριφερειαρχών και των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου θα συζητηθεί ιδιαίτερα και θα απασχολήσει την πολιτική επικαιρότητα της ημέρας.

Λίγα λεπτά μετά την ορκωμοσία στην οποία χοροστάτησε ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος , ο διευθυντής της εφημερίδας μας ρώτησε τον Μακαριότατο αν η παρουσία του στην ορκωμοσία του κ.Τατούλη έχει κάποιο συμβολισμό.

Η απάντηση του Αρχιεπισκόπου ήταν η ακόλουθη:

«Πρώτον συνδέομαι με φιλία με τον κ.Τατούλη, δεύτερον με παρακάλεσε ο Δεσπότης σας (εννοεί τον Μητροπολίτη Αρκαδίας) και επειδή τον αγαπώ δεν ήθελα να του χαλάσω το χατήρι και τρίτον νομίζω ότι μετά από αυτά που μας είπε ο κ.Τατούλης ,που ήταν αποκαλυπτικός, είναι αυτά που χρειαζόμαστε αυτή την εποχή και επομένως έκανα καλά και ήρθα!»

Βεβαίως αυτή η αποκλειστική δήλωση γίνεται λίγες μόνο μέρες μετά την ανακοίνωση της Εκκλησίας για “κατοχή στους δανειστές μας κ.λ.π» και τα όσα έχουν ακουστεί για το αν συμφωνεί με αυτή την ανακοίνωση ή όχι ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος.

Θα πρέπει να τονίσουμε ότι στην ομιλία του ο Πέτρος Τατούλης άσκησε σκληρή κριτική στο πολιτικό μας σύστημα και για την κρίση που έφερε στη χώρα μας.

Επομένως η δήλωση του Μακαριότατου αποκτά ιδιαίτερη αξία αφού χαρακτηρίζει αποκαλυπτικό τον κ. Τατούλη και δηλώνει ότι αυτά που είπε στην ομιλία του είναι αυτά που χρειαζόμαστε αυτή την εποχή.

Οπωσδήποτε μεγάλη βαρύτητα έχει η δήλωσή του «έκανα καλά και ήρθα»!

Παρακάτω θα έχετε την ευκαιρία να διαβάσετε ολόκληρη την ομιλία του πρώτου αιρετού Περιφερειάρχη.

Στην τελετή της ορκωμοσίας του Περιφερειάρχη των 5 αντιπεριφερειαρχών και των μελών του Περιφερειακού συμβουλίου που έγινε παρουσία πλήθους κόσμου ανάμεσα στους οποίους ήταν βουλευτές νομάρχες δήμαρχοι , μητροπολίτες και στρατιωτικές και αστυνομικές αρχές της Πελοποννήσου, μίλησαν όλοι οι επικεφαλείς των συνδυασμών που έχουν εκλεγεί και συμμετέχουν στο νέο θεσμό ως Περιφερεικοί σύμβουλοι. Δηλαδή οι κκ. Μπούκλης, Πετράτος, Γόντικας και Δράκος.

Να τονίσουμε ότι ο κ.Πετράτος δεν έδωσε θρησκευτικό όρκο αλλά πολιτική διαβεβαίωση. Ανάμεσα στους Μητροπολίτες που παρευρέθηκαν ήταν και ο δικός μας Μητροπολίτης Κορινθίας κ.κ. Διονύσιος .

Ομιλία Πέτρου Τατούλη στην ορκωμοσία του ως πρώτου αιρετού Περιφερειάρχη Πελοποννήσου.

(Τρίπολη 22 Δεκεμβρίου 2010)

Μακαριώτατε, σεβασμιότατοι, κυρίες και κύριοι βουλευτές, δήμαρχοι, διοικητές, κύριε Πρύτανη, κύριε Περιφερειάρχη, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι στο πρώτο περιφερειακό συμβούλιο Πελοποννήσου.

Φίλες και φίλοι μου, αγαπημένοι Πελοποννήσιοι συμπατριώτες μου,

cf84ceb1cf84cebfcf85cebbceb7cf8324 Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚOΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΡΚΟΜΩΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΤΑΤΟΥΛΗ

Πλήθος κόσμου κατέκλυσε κάθε γωνιά – μέσα και έξω- του Πνευματικού κέντρου της Τρίπολης

Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους θερμά πολίτες της Νέας Περιφέρειας για τη σημερινή σας παρουσία σήμερα εδώ, αλλά και για όλη αυτήν την κοινή μας πορεία που είναι βαθύτατα πολιτική, εξαιρετικά υπερβατική, ταυτόχρονα οραματική, αληθινή και ρεαλιστική. Μια πορεία που κατέληξε σε ένα εκλογικό αποτέλεσμα, το οποίο δεν επιδέχεται μια απλή ανάγνωση, αλλά σηματοδοτεί το καινούριο, ανοίγει νέους δρόμους, νέες ευκαιρίες και ελπίδες με πραγματικό αντίκρισμα.

Σε αυτόν τον δύσκολο δρόμο κάποιοι άνοιξαν μαζί μας το μονοπάτι, ορισμένοι ακολούθησαν από την πρώτη στιγμή, άλλοι προστέθηκαν στην πορεία, ορισμένοι πείσθηκαν πρόσφατα και άλλοι, κριτικοί απέναντί μας, περιμένουν να δουν πώς θα κάνουμε πράξη τα όσα προεκλογικά υποσχεθήκαμε. Με όλους αυτούς τους ελευθερόφρονες πολίτες, τους πολίτες που αψήφησαν τα αναχρονιστικά υποδεκάμετρα με τα οποία κάποιοι εμμένουν να μετρούν τις κομματικές επιρροές, με όλους τους πολίτες που συγκροτούν την Νέα Πελοπόννησο, από σήμερα κιόλας πορευόμαστε μαζί. Χωρίς αποκλεισμούς. Χωρίς περιχαρακώσεις. Χωρίς μικρονοητικές μικροκομματικές αντιλήψεις. Αυτή είναι η αδιαπραγμάτευτη, απόλυτη, προσωπική μου δέσμευση. Και αυτό διότι, εμείς δεν έχουμε δουλείες. Δεν έχουμε ανεξόφλητες επιταγές. Δεν ήλθαμε εδώ απλώς για να αλλάξουμε φρουρά ή να βαυκαλιστούμε γύρω από τα μικρά τσιφλίκια εξουσίας μας. Δεν διαθέτουμε εμείς κουμανταδόρους, που θα εκμεταλλευτούν την εμπιστοσύνη των πολιτών για να εξυπηρετήσουν τα οφέλη της παρέας τους. Δεν μας δεσμεύει τίποτε άλλο, παρά μόνον το μέλλον της Πελοποννήσου, η προοπτική ανάπτυξης που θέλουμε να δώσουμε στον τόπο μας, η ευημερία που οφείλουμε όλοι εμείς να εξασφαλίζουμε για τις οικογένειες και τα παιδιά μας.

Κυρίες και Κύριοι,

Το έχω πει από την πρώτη στιγμή. Στόχος μας είναι να κάνουμε την περιφέρεια Πελοποννήσου μια ευρωπαϊκή περιφέρεια, πρότυπο

cf84ceb1cf84cebfcf85cebbceb7cf8333 Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚOΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΡΚΟΜΩΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΤΑΤΟΥΛΗ

Στο λαμπερό χαμόγελο της κας Σοφίας Τατούλη αποτυπώνονται τα συναισθήματα της ξεχωριστής αυτής στιγμής για το σύζυγο της

ανάπτυξης, μοντέλο τοπικής οικονομίας, παράδειγμα για την έξοδο όλης της χώρας από την κρίση. Και μην έχετε καμία αμφιβολία. Αυτό που ίσχυε στην προεκλογική περίοδο, με το ενδιαφέρον όλης της χώρας να έχει στραφεί πάνω στο δικό μας πολιτικό πείραμα, σήμερα έχει ενισχυθεί. Και είναι μάλιστα αυτό το ενδιαφέρον πια πολύ πιο ουσιαστικό, αφού αν εμείς επιτύχουμε, τότε δημιουργείται η δυνατότητα και για τον τόπο μας να ακολουθήσει το δικό μας καινούριο κι επιτυχημένο μοντέλο και να διασωθεί.

Και να είστε απόλυτα σίγουροι. Εμείς, εσείς και εμείς μαζί θα πετύχουμε. Η Νέα Πελοπόννησος θα είναι ο πιλότος. Αυτό εξασφαλίζει το Σχέδιο Δράσης που καταθέσαμε και που πολύ αυστηρά θα υπηρετήσουμε. Αυτό διασφαλίζουν οι σταθερές αρχές μας που επιβάλλουν ακομμάτιστη δημόσια διοίκηση, συγκεκριμένο στρατηγικό σχεδιασμό, αποτελεσματικότητα στις ενέργειες μας και απόλυτη διαφάνεια στο κάθε μας βήμα.

μέσω Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚOΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΡΚΟΜΩΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΤΑΤΟΥΛΗ | ΣΦΕΝΤΟΝΑ, η ηλεκτρονική εφημερίδα της Κορινθίας.