Αρχική ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ ΤΙ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ: Διεύθυνση Επενδύσεων από Τατούλη.Τ ο αναπτυξιακό σχέδιο για την Πελοπόννησο...

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ: Διεύθυνση Επενδύσεων από Τατούλη.Τ ο αναπτυξιακό σχέδιο για την Πελοπόννησο ανακοινώθηκε σε επαγγελματικούς φορείς

Νέα Πελοπόννησος

Τους μεγαλεπήβολους στόχους του για την έξοδο της Πελοποννήσου συντομότερα από την οικονομική κρίση, ανέφερε στους εκπροσώπους των επιμελητηρίων και επαγγελματικών φορέων στην Τρίπολη, ο νέος Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης.

Ο κος Τατούλης εμφανίστηκε ανοιχτός σε συνεργασίες τις οποίες φαίνεται μάλιστα να επιδιώκει, τονίζοντας ότι το σχέδιο δράσης του θα βασίζεται στην αξιοκρατία και την αποτελεσματικότητα. Υπογράμμισε μάλιστα ότι θα επιδιώξει την συμμετοχή και των φορέων αλλά και μεμονωμένα των πολιτών στις αποφάσεις, πιθανότατα μέσω διαδκτύου.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στον τρόπο ανάθεσης των δημοσίων έργων, μιλώντας για διαφάνεια, ενώ ανακοίνωσε την δημιουργία Διεύθυνσης Επενδύσεων στην Πελοπόννησο, η οποία θα έχει τον ρόλο της άμεσης διεκπεραίωσης των σχετικών αιτήσεων που θα υποβάλλονται στο εξής.

Ο νέος περιφερειάρχης Πελοποννήσου ανέφερε ως προτεραιότητές του μεταξύ άλλων την ανάπτυξη της εγχώριας οικονομίας με την στήριξη του πρωτογενούς τομέα και την πιστοποίηση προϊόντων. Μίλησε ακόμα για την αξιοποίηση του πανεπιστημίου Πελοποννήσου, αναφέρθηκε στην δημιουργία μαρινών και στην περεταίρω ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος, ανέφερε ως στόχο την λειτουργία ως πολιτικού του αεροδρομίου της Τρίπολης, αλλά και την δημιουργία νέων οδικών αξόνων.

Στην συνάντηση που είχε ο κος Τατούλης με τους παραγωγικούς φορείς της Περιφέρειας κυριάρχησε η διαπίστωση της αναπόδραστης ανάγκης συνεργασίας όλων των διαθέσιμων δυνάμεων και φορέων για την αντιμετώπιση της κρίσιμης κατάστασης που αντιμετωπίζει η χώρα μας, για την αλλαγή πορείας στην αναπτυξιακή πολιτική της Περιφέρειας Πελοποννήσου, για τη διαφάνεια και την αξιοπιστία στις σχέσεις φορέων και πολίτη και στη γρήγορη και αποτελεσματική εφαρμογή δραστικών μέτρων για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και της ανάπτυξης εν γένει.

Στην συνάντηση έγινε ανοιχτός διάλογος με τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων της Περιφέρειας. Ο κ. Τατούλης απάντησε σε όλα τα θέματα που τέθηκαν και έγινε αποδέκτης πολλών προβληματισμών αλλά και προτάσεων από τους συμμετέχοντες. Από τη συνάντηση προέκυψαν πολλά χρήσιμα συμπεράσματα για όλους, με ποιο σημαντικό αυτό της αξίας της συνεργασίας και της κοινής δράσης, καθώς μέσα από αυτή αναδεικνύονται τα πραγματικά προβλήματα και προκύπτουν σημαντικές προτάσεις και λύσεις.

Read more: http://anagnostispe.blogspot.com/2010/12/blog-post_809.html#ixzz18DVLYX76

μέσω ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ: Διεύθυνση Επενδύσεων από Τατούλη.Τ ο αναπτυξιακό σχέδιο για την Πελοπόννησο ανακοινώθηκε σε επαγγελματικούς φορείς.