Αρχική ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ ΤΙ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΕΜΑΣ v4.ethnos.gr – Τρία «κλειδιά» για τη νίκη στον Μοριά – ειδησεις ,...

v4.ethnos.gr – Τρία «κλειδιά» για τη νίκη στον Μοριά – ειδησεις , πολιτικη

Νέα Πελοπόννησος

Αποχή, κινητοποίηση, δυσαρέσκεια είναι το τρίπτυχο που θα κρίνει τις επαναληπτικές εκλογές στην Πελοπόννησο. Οι δύο πρώτοι παράμετροι -αποχή και κινητοποίηση παλεύονται- η δυσαρέσκεια όμως, και δη πολυεπίπεδη, αποτελεί τον αστάθμητο παράγοντα που κάνει τα επιτελεία των δυο υποψηφίων περιφερειαρχών να αγωνιούν.

Στο «γαλάζιο» στρατόπεδο, η δυσαρέσκεια κινείται σε εσωκομματικό επίπεδο. Η εκλογή στις πρώτες θέσεις, τόσο στον Δήμο Καλαμάτας όσο και στην Περιφέρεια, συμβούλων που θεωρούνται «προεδρικοί» έχει προκαλέσει την αγανάκτηση των μη εκλεγμένων και είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν θα βάλουν πλάτη στον β’ γύρο.

Μία άλλη παράμετρος -επίσης αρνητική για τον Δ. Δράκο- είναι οι ψηφοφόροι που φλερτάρουν με το υπό ίδρυση κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη. Αν την πρώτη Κυριακή είχαν λόγο να στηρίξουν τον εκλεκτό του Α. Σαμαρά, στηρίζοντας έτσι τους «δικούς» τους υποψηφίους, την ερχόμενη Κυριακή δεν έχουν κανένα λόγο. Αντίθετα…

Ενδεικτικό αυτής της τάσης είναι η δημόσια αντιπαράθεση που σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα στην Κόρινθο μεταξύ του Δ. Δράκου και υποψηφίου του, εξαιτίας της μικρής προσέλευσης κατοίκων στην οποία θα μιλούσε ο υποψήφιος περιφερειάρχης. Ο κ. Δράκος θεώρησε υπεύθυνο για την κακή εικόνα τον υποψήφιό του, ο οποίος φέρεται να είπε ότι θα σηκωθεί να φύγει.

μέσω v4.ethnos.gr – Τρία «κλειδιά» για τη νίκη στον Μοριά – ειδησεις , πολιτικη.