Αρχική ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ ΤΙ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΕΜΑΣ Το «εγχείρημα Τατούλη» μπροστά από την εποχή του …

Το «εγχείρημα Τατούλη» μπροστά από την εποχή του …

Νέα Πελοπόννησος

Το «εγχείρημα Τατούλη» μοιάζει να είναι ένα από τα πρώτα βήματα στην έξοδο από ένα πολιτικό σύστημα που «καρκινοβατεί» βρισκόμενο ήδη μπροστά από την εποχή του, είτε συμφωνεί ή διαφωνεί κάποιος μαζί του.

Με τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να συμπίπτουν χρονικά με την έξαρση της κρίσης που πλήττει την Ελλάδα σε αρκετά επίπεδα (οικονομικό, κοινωνικό, πολιτικό) θα περίμενε κάποιος ένα σημαντικό κομμάτι του κόσμου είτε να οδηγηθεί σε ένα ψήφο διαμαρτυρίας σε μικρότερα κόμματα ή ακόμη και την αποχή

Η δυναμική όμως που αναπτύσσει η υποψηφιότητα Τατούλη φαίνεται να λειτουργεί ως ένα «σφουγγάρι» της διαμαρτυρίας για όσους θέλουν να αντιδράσουν χωρίς να πάνε στα άκρα αποφεύγοντας τις κομματικές «συμπληγάδες».

Ο Πέτρος Τατούλης φαίνεται να είχε τη διορατικότητα να προβλέψει ότι το υπάρχον πολιτικό σύστημα έχει ήδη εξαντλήσει τα όρια του και αποφάσισε να πορευτεί ένα δικό του δρόμο. Θα ήταν βέβαια ψέμμα να ισχυριστεί κάποιος ότι δεν παίζει ρόλο η υποστήριξη από κάποιο κόμμα.

Αλλά στην περίπτωση του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ θα μπορούσε να είναι η Ν.Δ., το «εγχείρημα Τατούλη» θα είχε την ίδια δυναμική.

Αυτή η δυναμική θα εκφρασθεί στις εκλογές όταν θα φανεί πόσα «ασταύρωτα» ψηφοδέλτια θα εμφανισθούν υπέρ του συνδυασμού Τατούλη αφού ο ίδιος ο υποψήφιος έχει καταφέρει να χτίσει ένα «brand name» που ξεπερνά τους κομματικούς «τοίχους». Οι εκλογές ουσιαστικά εξελίσσονται ανάμεσα στον Π. Τατούλη και τη Ν.Δ.

Η περίπτωση που προέκυψε προ 2-3 εβδομάδων στην Αρκαδία με την υποψηφιότητα του Γ. Μπαρούτσα δείχνει ότι το κομματικό σύστημα δεν έχει σκοπό να απωλέσει έτσι εύκολα όσα κατέκτησε τα τελευταία 35 χρόνια και είναι πολύ θετικό που ο κ. Τατούλης δεν ενέδωσε στις κομματικές πιέσεις, όχι για την όποια αξία αυτής της υποψηφιότητας αλλά για την επιχειρούμενη πατρωνία.

Βρισκόμαστε μπροστά σε μια μετεξέλιξη του πολιτικού συστήματος στην Ελλάδα, με τα υπάρχοντα κόμματα υπό κατάρρευση και την ανάδειξη νέων πόλων επάνω σε ένα μεταβαλλόμενο τοπίο.

Το «εγχείρημα Τατούλη» μοιάζει να είναι ένα από τα πρώτα βήματα στην έξοδο από ένα πολιτικό σύστημα που «καρκινοβατεί» βρισκόμενο ήδη μπροστά από την εποχή του, είτε συμφωνεί ή διαφωνεί κάποιος μαζί του.

μέσω Το «εγχείρημα Τατούλη» μπροστά από την εποχή του ….