Αρχική ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ Με την ψήφο μας την Κυριακή αποτινάζουμε τη μιζέρια

Με την ψήφο μας την Κυριακή αποτινάζουμε τη μιζέρια

Νέα Πελοπόννησος

Της Διονυσίας Χρυσομπόλη,

Υποψήφιας περιφερειακής συμβούλου με το συνδυασμό «Νέα Πελοπόννησος» του Π. Τατούλη, προέδρου Φεστιβάλ «Μεσσηνίας Όψεις»

ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗ Κυριακή καταγράφηκε η πρώτη μας μεγάλη νίκη. Μια νίκη που δεν είναι απλώς εκλογική, αλλά εκφράζει κυρίως την ελπίδα ότι μπορούμε όλοι μαζί αλλάξουμε τα πράγματα.

Δε χρειάζεται να πάμε κόντρα, δε χρειάζεται να υποστούμε καμία συνέπεια. Αυτό που είναι απαραίτητο σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές, είναι να κρατήσουμε καθαρό αυτόν τον τόπο. Καθαρό από συμφέροντα, καθαρό από τα σκουπίδια του παρελθόντος, καθαρό από τη πρόσφατη ιστορία του. Μια ιστορία, που έφερε το νομό μας στην 48η θέση υπανάπτυξης. Μια ιστορία, που οι έχοντες την εξουσία κατείχαν και τα κλειδιά για την οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική δομή του τόπου. Μια ιστορία που πολλές φορές προσπάθησε να διαστρεβλώσει το έργο των ανθρώπων μας.

Ο κάθε Μεσσήνιος αυτή τη στιγμή βρίσκεται μπροστά σε ένα μεγάλο ερωτηματικό: «Ποιο είναι, τελικά, το πραγματικό πρόσωπο αυτού του τόπου;».

Γράφω απευθυνόμενη στους καθαρούς ανθρώπους, στους βιοπαλαιστές, σε αυτούς που δε γνώρισαν καμιά δόξα και καμιά εξουσία. Γράφω θέλοντας να πω πως το πραγματικό πρόσωπο είμαστε όλοι εμείς, που καθημερινά αγωνιζόμαστε και ποτέ δεν είδαμε τους κόπους μας να ανταμείβονται.

Πολλές φορές όλοι νιώσαμε πως χτυπάμε σε κλειστές πόρτες, πως λάθος άνθρωποι ορίζουν την τύχη μας. Πολλές φορές όλοι μας είχαμε την αίσθηση, πως κάτι κρύβεται, πως κάτι δεν πάει καλά και, όπως λέει ο Πέτρος Τατούλης, «δεν είναι στραβός ο γιαλός, στραβά τον αρμενίζουμε».

Κάνω μια έκκληση σε όλους εσάς που σκέπτεστε όλα αυτά. Ποτέ μην ξανασκύψουμε το κεφάλι, ποτέ και κανείς δεν πρέπει να μας βάλει ξανά σε τέτοια ερωτηματικά, ποτέ και κανείς να μην παίξει με την αξιοπρέπειά μας.

Μεσσήνιοι, μην αφήσετε άλλο το σκότος των καιρών να κυριαρχήσει. Η ψήφος μας είναι η μοναδική ευκαιρία που μας έχει απομείνει, πρέπει να σκεφτούμε ως άνθρωποι, όχι ως Αριστεροί και Δεξιοί, όχι ως ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ., πρέπει να σκεφτούμε σαν Μεσσήνιοι.

Η επιλογή Δράκου είναι κάτι που ο καθένας γνωρίζει. Καλώ όλους όσοι ψήφισαν με το φιλότιμο του φίλου και του συγγενή αυτή την παράταξη, την ερχόμενη Κυριακή να αποδεσμεύσουν την ψήφο τους.

Όσοι θέλουν να δουλέψουν ενωμένοι με ισοτιμία και διαφάνεια καλούνται να είναι μαζί μας. Ο Πέτρος Τατούλης δεν κάνει διακρίσεις, δεν εξαιρεί κανέναν.

Ο κ. Δράκος ας αποχωρίσει αξιοπρεπώς από την πολιτική σκηνή της Μεσσηνίας, η παρουσία του ανενεργή πάντα, δεν ήταν ικανή να εξυπηρετήσει τα συμφέροντά μας. Η «αυτοδιοικητική εμπειρία», που κάποιοι επικαλούνται, δεν υπήρξε ποτέ εφαλτήριο για την ανάπτυξη, αλλά έγινε τροχοπέδη και βαρίδι τόσο για το τόπο όσο και για τους ανθρώπους του.

Μη μας παίρνουν τα αυτιά οι σειρήνες, μη μας αφήνουν να παρεκκλίνουμε από τον αρχικό μας στόχο.

Βλέπω όλους αυτούς τους καθρέφτες που βάζουν κάποιοι μπροστά μας και θυμάμαι τα λόγια του Γ. Τσαρούχη: «όπως η ομορφιά δεν φαίνεται στον καθρέφτη έτσι και η Ελληνικότητα». Δεν πρέπει αφήσουμε κανέναν πια να ακυρώσει την πραγματική μας εικόνα, αυτή που μας αξίζει, αυτή που θα μας κάνει περήφανους.

Με την ψήφο μας αυτή την Κυριακή αποτινάζουμε τη μιζέρια. Μας αξίζει μια κοινωνία χαρούμενη, ένας πολιτισμός καθαρός, ένα μέλλον φωτεινό, ένα παρόν δίκαιο.

Όλα αυτά δεν είναι μια ουτοπία… είναι το σχέδιο δράσης που μαζί θα προχωρήσουμε στη «ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ» ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΤΡΟ ΤΑΤΟΥΛΗ.

Παρόμοιες Αναρτήσεις