Αρχική ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ ΤΙ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΝΝΑΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΝΙΑΤΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ | ΣΦΕΝΤΟΝΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΝΝΑΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΝΙΑΤΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ | ΣΦΕΝΤΟΝΑ

Νέα Πελοπόννησος

Στην Κόρινθο βρέθηκε το βράδυ της Πέμπτης η υπουργός Παιδείας Θρησκευμάτων και Δια Βίου Εκπαίδευσης Άννα Διαμαντοπούλου, μαζί με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγή Γιάννη Μανιάτη. Τα δύο κυβερνητικά στελέχη ολοκλήρωσαν μία μακρά περιοδεία στην περιφέρεια Πελοποννήσου, στην διάρκεια της οποίας είχαν επαφές με πολίτες της, με τους οποίους συζήτησαν για το διακύβευμα των εκλογών της 14ης Νοεμβρίου. Στην Κόρινθο η κυρία Διαμαντοπούλου και ο κ. Μανιάτης συναντήθηκαν με τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη του συνδυασμού «Νέα Πελοπόννησος – Πέτρος Τατούλης» Γιώργο Δέδε, αλλά και τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Μπεγλίτη και τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στο νομό Κατερίνα Φαρμάκη και Άγγελο Μανωλάκη.

Η κυρία Διαμαντοπούλου υποστήριξε ότι «ο Καλλικράτης είναι μία μεταρρύθμιση που αποτελεί ταυτόχρονα προϋπόθεση για να βγούμε από την οικονομική κρίση, αλλά και για να θεραπεύσουμε όλες τις αιτίες που μας οδήγησαν εδώ. Μια κρίση αναπτυξιακής ταυτότητας. Μια κρίση θεσμών, μια κρίση πολιτική. Ο «Καλλικράτης» αποτελεί μία ακόμα ψηφίδα της Ελλάδας που δημιουργούμε. Με ένα κράτος αποκεντρωμένο. Με τον πολίτη ισχυρό, συμμέτοχο στη λήψη των αποφάσεων, οι οποίες λαμβάνονται κοντά του. Στο Δήμο του. Στην Περιφέρεια. Όχι στα γραφεία κάποιου Υπουργού. Αλλά και με αποφάσεις που λαμβάνονται γρήγορα, χωρίς την ανάγκη πολιτικής ή πελατειακής συναλλαγής με την εκάστοτε κυβέρνηση.

Η Υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων επανέλαβε ότι «ο συνδυασμός Νέα Πελοπόννησος και προσωπικά ο Πέτρος Τατούλης εγγυώνται ότι η αυτοδιοικητική μεταρρύθμιση στην Πελοπόννησο θα επιτύχει. Η προσπάθεια όλων μας είναι να στηρίξουμε ανθρώπους οι οποίοι θέλουν να πετύχει αυτή η μεταρρύθμιση γιατί πιστεύουν στην Νέα Περιφέρεια. Για να έχει επιτυχία η απόπειρα να αλλάξει η Ελλάδα, πρέπει να γίνει σε συνθήκες διοικητικής αποκέντρωσης. Γι’ αυτό και η πολιτεία είναι πρόθυμη να παραχωρήσει αρμοδιότητες. Οι πολίτες λοιπόν πρέπει με ωριμότητα να δουν, πέρα από τις ιδεολογικές τους προτιμήσεις, ποιοι είναι οι άνθρωποι εκείνοι, οι οποίοι έχουν την δυνατότητα να ολοκληρώσουν αυτό το έργο. Ο Πέτρος Τατούλης και ο Γιώργος Δέδες είναι πολιτικοί με βαθιά αυτοδιοικητική κουλτούρα και πίστη στην αναγκαιότητα της διοικητικής αποκέντρωσης, γι’ αυτό και αποφασίσαμε να τους στηρίξουμε…».

Από την πλευρά του ο Γιάννης Μανιάτης σημείωσε πως το στοίχημα είναι να εκλεγούν εκείνοι οι υποψήφιοι, που πιστεύουν και μπορούν να κάνουν πράξη αυτή την ειρηνική επανάσταση υπέρ του πολίτη. Τα πρόσωπα που θα την υπηρετήσουν είναι καθοριστικής σημασίας. Και εμείς, στηρίζουμε πρόσωπα ικανά, που έχουν κέφι, φαντασία και όρεξη για δουλειά…». Ο κ. Μανιάτης αναφέρθηκε ιδιαίτερα και σε ένα θέμα που ανέδειξε ο Γιώργος Δέδες στην διάρκεια της προεκλογικής περιόδου και αφορά την έλευση του φυσικού αερίου. Ένα θέμα που, εκ της θέσεώς του, ο υφυπουργός Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής γνωρίζει πολύ καλά: «Πρόκειται για ένα έργο που μπορεί να ανατρέψει όλο τον ενεργειακό χάρτη της Νοτίου Ελλάδος και ειδικότερα της περιφέρειας Πελοποννήσου. Υπολογίζουμε ότι θα ξεκινήσει στις αρχές του 2011 και θα ολοκληρωθεί εντός των επόμενων δεκαοκτώ μηνών, προς το φθινόπωρο του 2012. Στόχος μας είναι να ενισχυθούν οι υποδομές της Περιφέρειας ώστε σε συνδυασμό με τις θεσμοθετημένες από τους Δήμους βιομηχανικές και βιοτεχνικές ζώνες, να έρθουν νέες μονάδες, νέες επιχειρήσεις και ιδιωτικά κεφάλαια που θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας. Όλα αυτά με σεβασμό στο περιβάλλον. Σε όλο το μήκος του αγωγού θα υπάρχουν σταθμοί, που θα τροφοδοτούν όχι μόνο νοικοκυριά αλλά και βιομηχανικές περιοχές, με πρόβλεψη μείωσης κόστους που θα αγγίζει το 20% για το πετρέλαιο και 60% για το ηλεκτρικό ρεύμα…», κατέληξε ο κ. Μανιάτης.

μέσω Ο ΠΑΝΟΣ ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ ΔΙΝΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΔΕΔΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΤΑΤΟΥΛΗ | ΣΦΕΝΤΟΝΑ, η ηλεκτρονική εφημερίδα της Κορινθίας.