Αρχική ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ ΤΙ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΔΕΣ : ΕΜΕΙΣ ΠΡΕΣΒΕΥΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ | ΣΦΕΝΤΟΝΑ, η ηλεκτρονική εφημερίδα...

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΔΕΣ : ΕΜΕΙΣ ΠΡΕΣΒΕΥΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ | ΣΦΕΝΤΟΝΑ, η ηλεκτρονική εφημερίδα της Κορινθίας

Νέα Πελοπόννησος

– Στα Πίσια, τόπο καταγωγής του, την Περαχώρα και την πόλη του Λουτρακίου περιόδευσε το Σάββατο το απόγευμα ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίων κ. Γιώργος Δέδες με τον ανεξάρτητο συνδυασμό «Νέα Πελοπόννησος – Πέτρος Τατούλης».

Όπως αναδείχτηκε μέσα από τη συζήτηση με τους κατοίκους, τα προβλήματα της περιοχής αφορούν τη διάβρωση των ακτών, τη χρηματοδότηση του αποχετευτικού και του βιολογικού καθαρισμού από το ΕΣΠΑ, τη μελέτη του δρόμου Δερβένι – Γκούρα που οχτώ χρόνια τώρα δεν έχει ολοκληρωθεί, την κατασκευή παρακαμπτηρίου της Παλαιάς Εθνικής Οδού στο σημείο που σήμερα βρίσκεται η υπό μεταφορά παλαιά σιδηροδρομική γραμμή, η αναθεώρηση και η επέκταση του σχεδίου πόλεως Δερβενίου, η στήριξη και η προώθηση των τουριστικών επιχειρήσεων της περιοχής, η αναστήλωση της Ιεράς Μονής του Προφήτου Ηλιού Ζαχόλης, η κατασκευή του αγροτικού δρόμου από το Ξυλόκαστρο μέχρι το Ρέθι, που είναι σε άθλια κατάσταση και κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές, και βεβαίως η διαχείριση του υδάτινου δυναμικού με τη δημιουργία μικρών φραγμάτων, και η δημιουργία λιμνοδεξαμενών για την παροχή ύδατος στους αγρότες.
Ο κ. Δέδες διευκρίνισε ότι η διαχείριση των υδάτων είναι έργο πρώτης προτεραιότητας, και συνέδεσε το κακό οδικό δίκτυο με την δυσκαμψία της τουριστικής αξιοποίησης της ορεινής περιοχής. «Υπάρχει ένας ολόκληρος σχεδιασμός με ιεράρχηση και αξιολόγηση, με προτεραιότητες και με συγκεκριμένες κατευθύνσεις. Δεν χρειάζονται αοριστολογίες αλλά λόγια σταράτα.
Πρέπει να συμβαδίσουμε με το πνεύμα της εποχής που απαιτεί χειρουργικές επεμβάσεις και στοχευμένους χειρισμούς, όχι άδειες ατζέντες και λευκές επιταγές. Θέλουμε διαφάνεια παντού – και το εννοούμε. Θα μπορεί να γνωρίζει ο καθένας όσον αφορά τα έργα, που θα πραγματοποιηθούν, πόσο θα κοστίσουν, σε τι θα χρησιμεύσουν, από πού θα αντλήσουμε τους πόρους, ποιος θα τα αναλάβει και πότε θα περαιωθούν».
Συνεχίζοντας, ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε: «Η Κορινθία μπορεί και πρέπει να αποτελέσει τον τροφοδότη της ανασυγκρότησης και της ανάπτυξης. Η νέα αρχιτεκτονική του κράτους, ο «Καλλικράτης», απαιτεί πρωτίστως την ενεργοποίηση των πολιτών», είπε κλείνοντας ο κ. Δέδες, και δεσμεύτηκε να τηρήσει στο έπακρον «όχι προεκλογικές υποσχέσεις – χάρτινους πύργους αλλά συγκεκριμένες πολιτικές με κέντρο τον άνθρωπο, κι όχι ψυχρούς αριθμούς στατιστικών».

μέσω ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΔΕΣ : ΕΜΕΙΣ ΠΡΕΣΒΕΥΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ | ΣΦΕΝΤΟΝΑ, η ηλεκτρονική εφημερίδα της Κορινθίας.