Αρχική ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ ΤΙ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΓΙΟΡΤΗ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ. ΝΙΚΗ ΤΑΤΟΥΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ! Ο ΑΕΡΑΣ...

ΓΙΟΡΤΗ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ. ΝΙΚΗ ΤΑΤΟΥΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ! Ο ΑΕΡΑΣ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ ΦΥΣΑΕΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑ | Sfedona.gr

Νέα Πελοπόννησος

Με το ηχηρό σύνθημα «Η 7η Νοεμβρίου είναι ημέρα γιορτής. Η 7η Νοεμβρίου είναι ημέρα νίκης. Νίκης για την Πελοπόννησο», ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης δημιούργησε παραλήρημα στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου της Κορίνθου, όπου χτες βράδυ πραγματοποίησε την κεντρική του ομιλία. Ο παλμός της συνάντησης Τατούλη με τους Κορίνθιους πολίτες ήταν πρωτόγνωρος, ενώ εξαιρετικά εντυπωσιακή ήταν η εκπροσώπηση όλων των πολιτικών χώρων, στελέχη των οποίων μπορούμε να αναγνωρίσουμε εύκολα εμείς ως Κορίνθιοι.

Ο Πέτρος Τατούλης μίλησε μακριά από περιχαρακώσεις, δεν έκανε καμία επίθεση στους πολιτικούς του αντιπάλους και βασικά μίλησε σαν αυριανός περιφερειάρχης. Ήταν εξαιρετικά αναλυτικός σχετικά με τις πρώτες του ενέργειες και φάνηκε να γνωρίζει απόλυτα πώς θα κινηθεί τις πρώτες ημέρες που θα αναλάβει το τιμόνι της περιφέρειας προκειμένου να επιλυθούν οι όποιες δυσλειτουργίες από τη μετάβαση από το θεσμό της νομαρχίας στην περιφέρεια. Απευθύνθηκε στον κόσμο της αγοράς, λέγοντας ότι είναι ήδη σε επαφή με τις τεχνικές διευθύνσεις της περιφέρειας προκειμένου να μην σημειωθούν καθυστερήσεις στις πληρωμές των ενταλμάτων. Φάνηκε απόλυτος γνώστης της ανθρωπογεωγραφίας των υπηρεσιών των δήμων, των νομαρχιών και της περιφέρειας και εμφανίστηκε εξαιρετικά καθησυχαστικός στο θέμα των μετακινήσεων του υπαλληλικού προσωπικοί. Ιδιαίτερη μνεία έκανε και στους αγρότες, οι οποίοι ανησυχούν ότι θα υπάρξουν μεγαλύτερες χρονοτριβές στην καταβολή των αποζημιώσεων και των επιδοτήσεων.

cf84ceb1cf844 ceb1ceb9ceb8cebfcf85cf83ceb1 ΓΙΟΡΤΗ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ. ΝΙΚΗ ΤΑΤΟΥΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ! Ο ΑΕΡΑΣ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ ΦΥΣΑΕΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Ο παλμός της συνάντησης Τατούλη με τους Κορίνθιους πολίτες ήταν πρωτόγνωρος, ενώ εξαιρετικά εντυπωσιακή ήταν η εκπροσώπηση όλων των πολιτικών χώρων

Ο ενθουσιασμός ήταν μεγάλος όταν ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου τόνισε σε σημείο της ομιλίας του ότι «η δική μας, η δική σας υπέρβαση, που έχει ήδη συντελεστεί στην κοινωνία, θα αποτυπωθεί και στο χάρτη της χώρας. Η Πελοπόννησος θα παραμείνει λευκή. Μακριά από χρώματα που κάποτε μας χώριζαν και σήμερα μας ενώνουν. Πάνω σε αυτόν τον λευκό καμβά θα ζωγραφίσουμε εμείς, με τα δικά μας σχέδια, με τις δικές μας πινελιές το φωτεινότερο μέλλον μας».

Ο Πέτρος Τατούλη περιέγραψε με αδρές γραμμές τους βασικούς πυλώνες του προγράμματός του, ενώ δεσμεύτηκε για γρήγορες και άμεσες λύσεις για τους πολίτες, για έργα μικρού κόστους και μεγίστης ανταπόδοσης, αλλά και για πλήρη διαφάνεια σε όλες τις πράξεις της διοίκησης. Τέλος, μίλησε για μια Νέα, ανοικτή σε όλους περιφέρεια, σε αντιπαράθεση με τα κλειστά νομαρχιακά γραφεία που για χρόνια όλοι οι πολίτες της Πελοποννήσου γνώρισαν.

Νωρίτερα, ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης για την Κορινθία, ο Γιώργος ο Δέδες είχε τοποθετηθεί για βασικά ζητήματα που αφορούν το νομό μας, ανέλυσε τις προοπτικές της έλευσης του φυσικού αερίου, την ανάδειξη της Διώριγας του Ισθμού σε αρχαιολογικό, πολιτιστικό, τουριστικό, εμπορικό και τεχνολογικό πάρκο, για τη βελτίωση των οδικών αξόνων, για το Μουσείο της Αρχαίας Κορίνθου. Εντύπωση προκάλεσε άλλο σημείο της ομιλίας του στο οποίο αναφέρθηκε στο πρωτοποριακό και υπερβατικό εγχείρημα Τατούλη και κάλεσε όλους τους Κορινθίους να συμπορευτούν στο δρόμο της προόδου και της ευημερίας.
Μήνυμα συμπαράταξης και αλληλεγγύης προς τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη και τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Γιώργο Δέδε απέστειλε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας και Βουλευτής Κορινθίας Πάνος Μπεγλίτης.

cf84ceb1cf843 cebfcebbcebfceb9 ΓΙΟΡΤΗ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ. ΝΙΚΗ ΤΑΤΟΥΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ! Ο ΑΕΡΑΣ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ ΦΥΣΑΕΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Ο Πέτρος Τατούλης και ο Γιώργος Δέδες μαζί με τους βουλευτές ΠΑΣΟΚ Κορινθίας Κατερίνα Φαρμάκη και Άγγελο Μανωλάκη. Μήνυμα συμπαράστασης απέστειλε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας και Βουλευτής Κορινθίας Πάνος Μπεγλίτης .

Στο μήνυμα του ο κ. Μπεγλίτης αναφέρει ότι λόγω της προγραμματισμένης επίσημης επίσκεψης και των συναντήσεων του με την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών, δεν μπορεί να παρευρίσκεται στην αποψινή Παγκορινθιακή Προεκλογική εκδήλωση στην Κόρινθο.
Ωστόσο τονίζει στο μήνυμα του την ανάγκη υποστήριξης και υπερψήφισης του συνδυασμού στις εκλογές για την ανάδειξη των νέων περιφερειαρχών, για την υπεράσπιση της θεσμικής μεταρρύθμισης του Καλλικράτη και την απρόσκοπτη συνέχιση των μεγάλων αλλαγών, που έχει ανάγκη η χώρα για να υπερβεί την πολύπλευρη κρίση και να πορευτεί το δρόμο της ανάπτυξης και της προόδου.
Ο κ. Μπεγλίτης καλεί όλους τους πολίτες της Κορινθίας να συστρατευθούν στην κοινή προσπάθεια για ένα καλύτερο μέλλον για την πατρίδα μας, για την Πελοπόννησο και για το νομό μας, την Κορινθία.

Όπως άλλωστε επεσήμανε και ο Κυριακάτικος Αθηναϊκός τύπος, η επικράτηση Τατούλη «κλειδώνει» από την πρώτη Κυριακή. Άλλωστε, πέρα από τις δημοσκοπήσεις, όλες οι συγκεντρώσεις που ο Τατούλης έχει οργανώσει ανά την περιφέρεια αγκαλιάζονται από τον πολλαπλάσιο κόσμο του πολιτικού του αντιπάλου. Δεν είναι τυχαίο ότι ακόμη και στην ιδιαίτερη πατρίδα του απερχόμενου νομάρχη Μεσσηνίας, την Κυπαρισσία, η ομιλία του Τατούλη βρήκε θερμότερη ανταπόκριση από εκείνην του αντιπάλου του.
Ο κ. Τατούλης κατά τη διάρκεια του λόγου του ανέπτυξε στους Κορίνθιους το σχέδιο δράσης και τους στόχους που έχει θέσει για την επιτυχημένη πορεία της περιφέρειας. Ταυτόχρονα, αναφέρθηκε στις ανησυχίες και στους προβληματισμούς που αφουγκράστηκε καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας και θέτοντας τις παραμέτρους του σχεδίου, επεσήμανε ότι υπάρχουν λύσεις για τα προβλήματα του τόπου και θα δοθούν μόνο με σκληρή προσπάθεια και σοβαρή αντιμετώπιση, κάτι που δεν έγινε μέχρι τώρα. Τώρα είναι η κατάλληλη ευκαιρία με την εφαρμογή του Καλλικράτη όπως τόνισε χαρακτηριστικά και πρέπει να την εκμεταλλευτούμε σωστά: «Η κρίση της χώρας είναι ταυτόχρονα και κρίση αξιοπιστίας και φερεγγυότητας. Τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν μόνο σε επίπεδο περιφερειακών δομών. Σήμερα είναι στο χέρι της Νέας Περιφέρειας να αποκτήσει τη δική της, ξεχωριστή ταυτότητα, τη δική της αξιόπιστη υπόσταση, τη δική της αυτόνομη αναπτυξιακή διαδρομή τόσο στο εσωτερικό της χώρας μας, όσο και στη διεθνή σκηνή. Αυτή τη δυνατότητα μας εξασφαλίζει ο νέος θεσμός». Στο σημείο αυτό ο κ. Τατούλης υπογράμμισε: «Το στοίχημα που οφείλουμε να κερδίσουμε είναι διπλό. Πρώτα να εξασφαλίσουμε ότι οι αναταράξεις που πάντα φέρνει μαζί μια μεταρρύθμιση δεν θα φρενάρουν την αγορά. Και από την άλλη να αρπάξουμε τις ευκαιρίες οι οποίες δεν θα μας περιμένουν».

Συγκεκριμένα, ο κ. Τατούλης τόνισε ότι: «Η Νέα Περιφέρεια είναι μια εντελώς καινούρια διοικητική δομή. Δεν είναι μια άλλη, φρεσκαρισμένη αυτοδιοίκηση, παρόμοια με αυτήν που έχουμε ήδη γνωρίσει. Η Νέα Περιφέρεια είναι για πρώτη φορά τόσο κοντά στα ευρωπαικά δεδομένα. Όπως συμβαίνει κατά κόρον, στην Ευρώπη των 27 κρατών, στην οποία ανήκουμε, η Νέα Περιφέρεια έχει αναβαθμισμένο ρόλο. Συνομιλεί επί ίσοις όροις με τα κοινοτικά όργανα. Διαχειρίζεται η ίδια τους πόρους της. Διεκδικεί η ίδια αυτά που χρειάζεται για ένα καλύτερο μέλλον». Στο ερώτημα πώς θα βρεθούν τα χρήματα για τις απαραίτητες αλλαγές, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου, έδωσε ξεκάθαρη απάντηση:
«Με την ίδια μεθοδικότητα που σχεδιάσαμε τους στόχους, θα κινηθούμε και στην εξασφάλιση των απαιτούμενων πόρων. Από το 1.5 δις Ευρώ που έχουμε κοστολογήσει το σύνολο των παρεμβάσεων μας, τα μισά περίπου θα καλυφτούν από τους θεσμοθετημένους τακτικούς πόρους, καθώς και το ΕΣΠΑ. Για τα υπόλοιπα μισά, θα απευθυνθούμε απευθείας τόσο στις Βρυξέλες για να αξιοποιήσουμε νέα χρηματοδοτικά εργαλεία όσο και στην ελεύθερη αγορά για άντληση κεφαλαίων από Συγχρηματοδοτούμενα Προγράμματα».

Τέλος ο υποψήφιος Περιφερειάρχης κάλεσε τους Κορίνθιους πολίτες να κάνουν μαζί το όραμα της Νέας Πελοποννήσου πράξη και υπογράμμισε «Το όνομα «Πελοπόννησος» μπορεί να αποκτήσει πια τη δική του φήμη. Μια φήμη που θα σηματοδοτεί ένα υγιές περιβάλλον για την επιχειρηματικότητα, ένα ευέλικτο και σύγχρονο μικρό κράτος χωρίς γραφειοκρατικούς μηχανισμούς, έναν φιλικό προορισμό για ξένες επενδύσεις, έναν τόπο που θα εξασφαλίζει ποιότητα ζωής, υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και κοινωνικά αγαθά για τους πολίτες της».

cf84ceb12 ceb4ceb5ceb4ceb5cf82 ΓΙΟΡΤΗ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ. ΝΙΚΗ ΤΑΤΟΥΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ! Ο ΑΕΡΑΣ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ ΦΥΣΑΕΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Ο Γιώργος Δέδες κατά την χθεσινή του ομιλία

Της ομιλίας του κ. Τατούλη προηγήθηκε η τοποθέτηση του υποψήφιου  Αντιπεριφερειάρχη  Κορινθίας Γιώργου Δέδε, ο  οποίος τόνισε μεταξύ άλλων: «Σ’ αυτές τις εκλογές θα στηρίξουμε στελέχη που μέσα από την προσωπική και πολιτική τους διαδρομή απέδειξαν το στέρεο της ηθικής τους αρματωσιάς, των αξιών και των αρχών τους. Πολιτικούς που διαθέτουν όραμα και έμπνευση, που μπορούν να αφουγκράζονται τα μηνύματα των καιρών και τις ανάγκες της κοινωνίας. Ένας τέτοιος υποψήφιος είναι ο Πέτρος Τατούλης, ηγέτης της Νέας Πελοποννήσου και αυριανός Περιφερειάρχης. Θέλω να είμαι παρών και πρωταγωνιστής στη μεγάλη προσπάθεια για τη δημιουργία μιας Περιφέρειας, ισότιμης των Περιφερειών της Ευρώπης».
Ανάμεσα στα έργα που παρουσίασε ο κ. Δέδες ως προτεραιότητες για το νομό Κορινθίας διακρίναμε τα εξής: «Ο αγωγός του φυσικού αερίου θα αλλάξει όλο το ενεργειακό τοπίο όπως το ξέραμε και παράλληλα την μορφή της οικονομίας στην περιοχή μας. Θα ενισχύσει τις υποδομές της Κορινθίας και σε συνδυασμό με τις θεσμοθετημένες από τους Δήμους βιομηχανικές και βιοτεχνικές ζώνες, θα ενισχύσει την προσπάθεια να έρθουν νέες μονάδες, νέες επιχειρήσεις και ιδιωτικά κεφάλαια που θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας.
Προτάσεις για την τουριστική, πολιτιστική και οικονομική ανάπτυξη του Νομού μας με την ανάδειξη των μεγάλων μνημείων, όπως η Διώρυγα, σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιο το οποίο έχουμε καταθέσει και περιλαμβάνει ένα μεγάλο πολυθεματικό πάρκο, που θα καλύπτει πολιτιστικές, τουριστικές, τεχνολογικές και περιβαλλοντικές δράσεις.
Όλα αυτά με απόλυτη προσήλωση στην αρχή της διαφάνειας και τρεις δεσμεύσεις, τρία συμβόλαια τιμής:
Πρώτον , ολοι όσοι εκλεγούμε από την πρώτη μέρα της θητείας μας, θα καταθέσουμε στην δημοσιότητα το πόθεν έσχες μας, ώστε να κρίνει ο πολίτης την διαδρομή καθενός σε όλη την θητεία του.
Δεύτερον, θα περικόψουμε δραστικά τις μη παραγωγικές δαπάνες και θα προχωρήσουμε σε αναδιάρθρωση του προϋπολογισμού, όποτε κρίνεται απαραίτητο, ώστε να βρίσκουμε πόρους για ενίσχυση των μηχανισμών πρόνοιας.
Τρίτον θα δημοσιοποιούμε κάθε δαπάνη της περιφέρειας, όχι μόνο στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, αλλά και στο διαδίκτυο, ώστε να γνωρίζει ο πολίτης που πάει και το τελευταίο ευρώ, ποια είναι η σκοπιμότητα της δαπάνης και ποιος είναι ο προμηθευτής ή ο εργολάβος που αναλαμβάνει κάθε έργο».

Το πλήθος του κόσμου που συμμετείχε στην χθεσινοβραδινή κεντρική συγκέντρωση του συνδυασμού του Πέτρου Τατούλη δεν γέμισε μόνο ασφυχτικά την κεντρική μεγάλη αίθουσα του Δημοτικού μας Θεάτρου, αλλά και τον χώρο στο φουαγιέ όπου παρακολουθούσε την ομιλία από μεγάλη οθόνη ,ακόμα και τους χώρους έξω από το θέατρο.

cf84ceb1cf845 cebacebfcf83cebccebfcf82 ΓΙΟΡΤΗ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ. ΝΙΚΗ ΤΑΤΟΥΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ! Ο ΑΕΡΑΣ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ ΦΥΣΑΕΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Όχι μόνο η αίθουσα είχε κατακλυστεί από κόσμο για την ομιλία του Πέτρου Τατούλη αλλά τόσο το φουαγιέ του θεάτρου όσο και ο εξωτερικός χώρος του

Πολλές γνωστές πολιτικές προσωπικότητες από ολόκληρη την Κορινθία έδωσαν το παρόν στην συγκέντρωση. Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στην Κορινθία Άγγελος Μανωλάκης και Κατερίνα Φαρμάκη , ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Νομαρχιακό συμβούλιο Νίκος Παπαϊωάννου, ο δήμαρχος Άσσου-Λεχαίου Μπάμπης Καμπούρης , οι πρώην δήμαρχοι Κορίνθου Νίκος Κουίνης και Παναγιώτης Δαλακλείδης , οι πρώην δήμαρχοι Σολυγείας και Ευρωστρίνης Γιάννης Γκεζερλής και Δημήτρης Δούσκας αντίστοιχα, ο πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Κορινθίων Γιώργος Φαρμάκης και πολλοί Νομαρχιακοί και δημοτικοί σύμβουλοι από όλη την Κορινθία.

μέσω ΓΙΟΡΤΗ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ. ΝΙΚΗ ΤΑΤΟΥΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ! Ο ΑΕΡΑΣ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ ΦΥΣΑΕΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑ | ΣΦΕΝΤΟΝΑ, η ηλεκτρονική εφημερίδα της Κορινθίας.