Αρχική ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ ΤΙ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΕΜΑΣ Άρθρο – «Η ανάγκη του κόσμου για αλλαγή , για μια εναλλακτική...

Άρθρο – «Η ανάγκη του κόσμου για αλλαγή , για μια εναλλακτική πρόταση» | Arcadia Portal

Νέα Πελοπόννησος

Το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών της 7ης Νοεμβρίου έδειξε πως ο κόσμος γύρισε την πλάτη στα δυο κόμματα εξουσίας.

Οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ σε περιφερειακό επίπεδο έλαβαν συνολικά 10% λιγότερες ψήφους από τις εκλογές του 2009 (-1.000.000 σε απόλυτους αριθμούς) και η άποψη που επικρατεί στους δημοσιογραφικούς κύκλους είναι πως στο εσωτερικό της κυβέρνησης δεν υπάρχει συντονισμός ούτε πολιτικές κατευθυντήριες γραμμές.

Αποδείχθηκε πως δεν υπάρχει πολιτικό σχέδιο για την επομένη των εκλογών, δηλαδή σχέδιο διαχείρισης της δυσφορίας του κόσμου και πως ο Παπανδρέου πηγαίνει στο δεύτερο γύρο με απολίτικη γραμμή.

Στον αντίποδα, ο Αντώνης Σαμαράς έχει την ψευδαίσθηση ότι οι εκλογές αυτές έγιναν για να αποδειχθεί πόσο μεγάλο κόμμα έγινε ξανά η Νέα Δημοκρατία! Μπορεί βεβαίως το κόμμα του να πήρε λιγότερες ψήφους και από αυτές που πήρε το 2009 (-550.000 χιλ) αλλά αυτό είναι μάλλον μια μικρή λεπτομέρεια για την ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η αποχή ξεπέρασε το 50% και όπως εκτίμησε ο Σαμαράς όλοι αυτοί απείχαν για να τιμωρήσουν την κυβέρνηση Παπανδρέου! Η αλήθεια όμως είναι πως η ΝΔ αν και δείχνει σε ένα μικρό βαθμό να συνέρχεται, δεν διαθέτει πειστικό και ουσιαστικά ανταγωνιστικό κυβερνητικό πλάνο έναντι του ΠΑΣΟΚ, προς το παρόν τουλάχιστον, κάτι που φαίνεται και από τις δηλώσεις του Α. Σαμαρά πως μπορεί να μηδενίσει το έλλειμμα μέσα σε ένα χρόνο! Δυστυχώς η ηγεσία της ΝΔ ακολουθεί την πεπατημένη του «ώριμου φρούτου», λόγω της αδυναμίας της να συλλάβει και να εφαρμόσει μια στρατηγική προς την εξουσία.

Την ανάγκη του κόσμου για αλλαγή, για μια εναλλακτική πρόταση απαλλαγμένη από κομματικά βαρίδια και πρακτικές του παρελθόντος φαίνεται πως ήρθε να καλύψει ο έμπειρος πολιτικός Πέτρος Τατούλης και η πρωτοβουλία του για μια Νέα Πελοπόννησο. Ο κόσμος της Πελοποννήσου φαίνεται πως αναγνώρισε την έντιμη προσπάθεια και την ανεξάρτητη πρωτοβουλία του Πέτρου Τατούλη δίνοντάς του ψήφο εμπιστοσύνης. Εμπιστοσύνη που δεν εδράζεται σε κομματικά στεγανά, όπως του προσάπτουν οι αντίπαλοι του, αλλά αντίθετα πηγάζει από την ανάγκη των Ελλήνων για μια φυγή προς τα μπρός στη δύσκολη εποχή που διανύουμε.

Οι Πελοποννήσιοι με την στάση τους απέδειξαν πως αποστρέφονται τον δογματισμό, απέρριψαν τα διλλήματα και έδειξαν πως ο λόγος προηγείται και καθορίζει τις επιλογές τους υπό το πρίσμα της λογικής δίχως φανατισμό. Η ανάδειξη του ανεξάρτητου Πέτρου Τατούλη και του Συνδυασμού του «Νέα Πελοπόννησος» ως πρώτη δύναμη αποτελεί ένα ενθαρρυντικό και συνάμα παρήγορο μήνυμα, πως η ανάπτυξη της χώρας και η υπέρβαση της ύφεσης απαιτούν πραγματικές πολιτικές και όχι εικονικές πραγματικότητες. Η παρουσία του ανεξάρτητου συνδυασμού «Νέα Πελοπόννησος», όπως άλλωστε και κάθε ανεξάρτητη πρωτοβουλία, ενισχύει την δημοκρατία μας και αποδεικνύει πως είναι εφικτό να αλλάξει όχι μόνο το γκρίζο χρώμα αλλά και η τάση για την απόλυτη ακινησία που εδραίωσαν όσοι πρωταγωνίστησαν στην εποχή της μεταπολίτευσης, μια εποχή που έφτασε στο τέλος της.

Αναγνώστης

μέσω Άρθρο – «Η ανάγκη του κόσμου για αλλαγή , για μια εναλλακτική πρόταση» | Arcadia Portal.