Αρχική ΑΡΧΕΙΟ ΕΝΤΥΠΑ Προβάλουμε τον Πελοποννησιακό πολιτισμό Προγραμματίζουμε πολιτιστικές δράσεις

Προβάλουμε τον Πελοποννησιακό πολιτισμό Προγραμματίζουμε πολιτιστικές δράσεις

Νέα Πελοπόννησος

Οι ιστορικοί και πολιτιστικοί θησαυροί της Πελοποννήσου αφηγούνται μια συναρπαστική ιστορία τεσσάρων χιλιάδων ετών. Πιστεύουμε στον Πολιτισμό τόσο ως πυλώνα ανάπτυξης κυρίως όμως ως δικαίωμα του κάθε πολίτη να μετέχει σ’ αυτόν.

Βασικοί μας στόχοι:

* Η διεθνής προβολή των περιφερειακών φεστιβάλ, όπως το Φεστιβάλ Επιδαύρου και άλλων ιδιαίτερων δράσεων όπως «Οι Δρόμοι του Κρασιού» και «Οι δρόμοι της Ελιάς», καθώς και τη στήριξη εκδηλώσεων μεγάλης κλίμακας, όπως το Φεστιβάλ Χορού στην Καλαμάτα και άλλα, σε άλλες περιοχές της Περιφέρειας.

* Η δημιουργία θεματικών πάρκων, αρχαιολογικού, τεχνολογικού, ή περιβαλλοντικού χαρακτήρα, ανάλογα με τη φύση του μνημείου που περικλείουν.

* Η δημιουργία Κέντρων Πολιτιστικής Ενημέρωσης, τα οποία θα λειτουργούν σε επίπεδο δήμου. Στόχος τους είναι η ενημέρωση του κοινού για τις πολιτιστικές υποδομές και δραστηριότητες στην περιοχή του, τόσο με τη διάθεση έντυπου υλικού όσο και με τη χρήση οπτικοαουστικών μέσων.

* Η δημιουργία ψηφιακών κέντρων με τρισδιάστατη αναπαράσταση μυθολογικών, αρχαιολογικών ευρημάτων, ιστορικών προσώπων και γεγονότων που διαδραματίστηκαν σε άλλες εποχές δίπλα από τους αρχαιολογικούς/ιστορικούς χώρους της Πελοποννήσου. Πρόκειται για μια μοναδική εμπειρία για τον επισκέπτη (αντίστοιχη αυτής που προσφέρουν μεγάλα μουσεία της Ευρώπης) που συνδυάζει, αφομοιώνει, και συνδέει το παρόν με το παρελθόν σε πραγματικό χρόνο.

* Η στήριξη και προβολή τοπικών πρωτοβουλιών και δράσεων που συντελούν στη συνοχή των κοινωνιών.

* Η θέσπιση θεσμού βράβευσης των αριστούχων μαθητών των σχολείων της Περιφέρειας.