Αρχική ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Περιοδεία στην Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας 15/10

Περιοδεία στην Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας 15/10

Νέα Πελοπόννησος

Επίσκεψη στη περιφερειακή ενότητα Λακωνίας πραγματοποίησε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης συνοδευόμενος από την υποψήφια Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας, Ντία Τζανετέα, την Πέμπτη 15 και Παρασκευή 16 Οκτωβρίου.

Οι σταθμοί της περιοδείας του την πρώτη ημέρα της περιοδείας ήταν πολλοί: νωρίς το πρωί στο Δήμο Σκάλας, και μετά στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Εσπεριδοειδών Σκάλας όπου είχε μια εκτεταμένη συζήτηση με το ΔΣ των αγροτών. Στο εμπορικό κέντρο της Σκάλας μίλησε με πολίτες και καταστηματάρχες ενώ στον Εμπορικό Σύλλογο Σκάλας ενημερώθηκε για την αγωνία των εμπόρων της Λακωνίας και τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η αγορά.

Ο Πέτρος Τατούλης υπογράμμισε ότι στόχος του συνδυασμού «Νέα Πελοπόννησος» είναι να ενισχύσει την εξωστρέφεια και την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας της περιφέρειας. «Η Πελοπόννησος μπορεί αυτόνομα να προσελκύσει μεγάλες επενδύσεις, αλλά και να απευθυνθεί μόνη της στις Ευρωπαϊκές αγορές για την διάθεση των εξαιρετικών αγροτικών και τουριστικών μας προϊόντων» σημείωσε κατά την διάρκεια της συνάντησης με τους αγρότες και τους εμπόρους.

Στην συνέχεια ο Πέτρος Τατούλης επισκέφτηκε τα χωριά Κρεμαστή, Απιδιά, Νιάτα και Άγιο Δημήτριο όπου πραγματοποίησε συνάντηση με τους κτηνοτρόφους της περιοχής. «Οι πιστοποιήσεις και οι πληρωμές θα γίνονται με εξαιρετική ταχύτητα και απόλυτη διαφάνεια. Ακόμη και η πιο μικρή επένδυση που μπορεί να αφορά τον εκσυγχρονισμό μιας μικρής κτηνοτροφικής μονάδας θα αντιμετωπιστεί με σοβαρότητα και υπευθυνότητα» σημείωσε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης στους κτηνοτρόφους.

Σε όλα τα χωρία ο Πέτρος Τατούλης είχε την ευκαιρία να κάτσει στα καφενεία και να μιλήσει με πολίτες για θέματα που απασχολούν την περιφερειακή ενότητας Λακωνίας. Στις συζητήσεις με τους πολίτες δέχτηκε πολλές ερωτήσεις για το Σχέδιο Δράσης του συνδυασμού και ενημερώθηκε για τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η οικονομική κρίση. » “Μπορούμε να κάνουμε την Περιφέρεια Πελοποννήσου μια Ευρωπαϊκή Περιφέρεια, ένα πρότυπο τοπικής οικονομίας, υπόδειγμα για την έξοδο της χώρας από την κρίση“ επισήμανε παρουσιάζοντας αρκετά σημεία από το Σχέδιο Δράσης για την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Το βράδυ της Πέμπτης ο κύριος Τατούλης που συνοδευόταν από την υποψήφια Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας, Ντία Τζαντέα, επισκέφτηκε το χωριό Λυκόβρυση και στη συνέχεια πραγματοποίησε συνάντηση με το ΔΣ των Νέων Αγροτών στους οποίου είχε την ευκαιρία να τονίσει ότι «Η «Νέα Πελοπόννησος» θεωρεί ότι η ώθηση της αγροτικής ανάπτυξης είναι όρος επιβίωσης για την οικονομία της περιφέρειας. Η Αγροτική ανάπτυξη επισήμανε ο Πέτρος Τατούλης «δεν πρέπει να βασίζεται στις επιδοτήσεις και σε εμμονές διατήρησης ξεπερασμένων, μη αποδοτικών καλλιέργειών.». «Η νέα πολιτική για την αγροτική ανάπτυξη της Πελοποννήσου», τόνισε ο Πέτρος Τατούλης,  «θα στηρίζεται σε τέσσερις άξονες: 1. Κατασκευή αγροτικών υποδομών, 2. Κατασκευή ενός Περιφερειακού Κέντρου Αγροτικής Ανάπτυξης, 3. Συγκρότηση Ολοκληρωμένου Περιφερειακού Σχεδίου για την Αγροτική Ανάπτυξη, και 4. Δημιουργία μηχανισμού εκπαίδευσης και μεταφοράς τεχνογνωσίας στους αγρότες».

Την Παρασκευή ο υποψήφιος Περιφερειάρχης κατευθύνθηκε στην Σπάρτη όπου το πρωί πραγματοποίησε επισκέψεις στη ΔΕΗ Σπάρτης, στη ΔΟΥ Σπάρτης, το Εργατικό Κέντρο, την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών, τον Ορειβατικό Σύλλογο και την ΕΛΜΕ. Σε όλες τις υπηρεσίες ο κ. Πέτρος Τατούλης συνομίλησε με τους υπαλλήλους και είχε συναντήσεις με τους επικεφαλής των υπηρεσιών τονίζοντας ότι στόχος του συνδυασμού Νέα Πελοπόννησος είναι «να δημιουργήσουμε Υπηρεσίες Δημόσιας Διοίκησης αντίστοιχες των σημερινών απαιτήσεων, αποτελεσματικές, αξιόπιστες, ικανές να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες της ψηφιακής τεχνολογίας, και φυσικά με ανταγωνιστικό κόστος, προκειμένου να ξεπεράσουμε τη γραφειοκρατία, να προάγουμε τη διαφάνεια και να βελτιώσουμε την καθημερινότητα του πολίτη.»

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης πραγματοποίησε συνάντηση και με το ΔΣ των αγροτικών συνεταιρισμών όπου είχε την ευκαιρία να περιγράψει το Σχέδιο Δράσης του συνδυασμού Νέα Πελοπόννησος για την Αγροτική Ανάπτυξη της Πελοποννήσου.

Το απόγευμα της Παρασκευής ο κος Τατούλης επισκέφτηκε τους Βόρειους Δήμους της περιφερειακή ενότητας Λακωνίας: Βορδόνια, Καστρί, Λογκανίκο, Άγιο Κωνσταντίνο, Αγόριανη, Γεωργίτσι, Αλευρού, Πελλάνα και Καστόρι

Συνδεθείτε μαζί μας και παρακολουθήστε όλη την πορεία της εκλογικής καμπάνιας

http://www.neapeloponnisos.gr

http://www.flickr.com/photos/neapeloponnisos

http://www.facebook.com/petros.tatoulis

http://twitter.com/neapeloponnisos

http://www.youtube.com/neapeloponnisos

http://friendfeed.com/neapeloponnisos

http://feeds.feedburner.com/neapeloponnisos/feed

email: info@neapeloponnisos.gr