Αρχική ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ ΤΙ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΕΜΑΣ Περιοδεία. Γιώργου Δέδε σε Γκούρα, Καστανιά, Μάτι, Μοσιά, Μεσσ ηνό την Κυριακή

Περιοδεία. Γιώργου Δέδε σε Γκούρα, Καστανιά, Μάτι, Μοσιά, Μεσσ ηνό την Κυριακή

Νέα Πελοπόννησος

Εξαιρετική αποδοχή είχε την Κυριακή κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στην περιοχή της Γκούρας, του Φενεού, της Καστανιάς, του Μεσσηνού και της Μοσιάς ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ. Γιώργος Δέδε

Συνοδεία κλιμακίου Περιφερειακών Συμβούλων, μίλησε σε ένα ένθερμο ακροατήριο για όλα τα ζητήματα που απασχολούν την ορεινή αυτή περιοχή. Ειδικά για την περιοχή του Φενεού και της Γκούρας, είπε ότι «υπό κανονικές συνθήκες θα έπρεπε να λειτουργούν πιλοτικά σε ζητήματα αγροτουριστικής ανάπτυξης και να είναι υπόδειγμα ανάδειξης και προώθησης τουριστικών προϊόντων». Πρότεινε μάλιστα την συνεργασία Πελοποννήσιων Ξενοδόχων και αγροτών για τη διάθεση αγροτικών προϊόντων σε τουριστικές μονάδες ως έναν πρωτοποριακό τρόπο προώθησης των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων της περιφέρειας.

Για τον θεσμό του Καλλικράτη, ο κ. Δέδες εξέφρασε την άποψη ότι πρόκειται για ιστορική μεταρρύθμιση και ένα τεράστιο στοίχημα για την Πελοπόννησο. «Θέλουμε μαζί πολίτες και Αυτοδιοικητικοί να δώσουμε σήμερα μια νέα μάχη για να δώσουμε σε ολόκληρη την Ελλάδα το παράδειγμα για το πώς μπορούν να  δημιουργούνται αναπτυξιακές προοπτικές βασισμένες σε  στοχευμένες στρατηγικές και με γρήγορα άλματα να κατακτάμε το μέλλον».

Ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης θεωρεί ότι η ενασχόληση με τα
πεπραγμένα του παρελθόντος αποτελεί χάσιμο πολύτιμου χρόνου. «Στο μόνο που συμφωνούμε με τον κ. Ταγαρά είναι ότι ο κύκλος του στην αυτοδιοίκηση έχει πια κλείσει. Εμείς επενδύουμε μόνο στο μέλλον».

Κλείνοντας τις ομιλίες του, ο κ. Δέδες δήλωσε: «Η συνεργασία των πολιτών με την Αυτοδιοίκηση είναι γεγονός. Θέλουμε ένα θεσμό λαϊκής εξουσίας, ένα θεσμό που να ανήκει στους πολίτες κι όχι ένα θεσμό γραφειοκρατών και αξιωματούχων». Μια νέα κοινωνική συμφωνία τίθεται σε εφαρμογή και η «Νέα Πελοπόννησος» είναι η μόνη που μπορεί και θέλει να την
φέρει εις πέρας με αξιώσεις.