Αρχική ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Μήνυμα Βαγγέλη Γιαννακούρα, υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη Νομού Αρκαδίας του ανεξάρτητου συνδυασμού «Νέα Πελοπόννησος»...

Μήνυμα Βαγγέλη Γιαννακούρα, υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη Νομού Αρκαδίας του ανεξάρτητου συνδυασμού «Νέα Πελοπόννησος» του Πέτρου Τατούλη

Νέα Πελοπόννησος

Η καταστροφολογία που κυριαρχεί πάνω από τη χώρα το τελευταίο διάστημα, μπορεί να αποτυπώνει με ακρίβεια το δύσκολο κομβικό σημείο, μπροστά στο οποίο βρισκόμαστε, επιτείνει όμως τη γενικευμένη απαισιοδοξία και δημιουργεί συνθήκες ουσιαστικής αδράνειας και ομηρίας των πολιτών. Κι αυτό, διότι, ακόμη και σήμερα που είμαστε στο ναδίρ,  οι διάφοροι πολιτικοί δεν μπορούν να διαγνώσουν τη νόσο, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να προσφέρουν και την κατάλληλη θεραπεία. Σε συνδυασμό με την ευρύτερη παθογένεια του συστήματος (στρεβλές πελατειακές σχέσεις, κομματισμός και διαφθορά) ο λαϊκισμός διογκώνει την αδυναμία της επίλυσης των προβλημάτων.

Το κάθε τέλος ωστόσο, σηματοδοτεί και μια νέα εποχή. Αρκεί να είμαστε έτοιμοι και να αισθανόμαστε δυνατοί να ανταποκριθούμε στην πρόκληση και να αδράξουμε την ευκαιρία. Ο «Καλλικράτης» είναι ένας θεσμός κομβικός. Οι νομοί μας ενώνονται και φτιάχνουν μια ισχυρή περιφέρεια. Παράλληλα, οι αιρετές αρχές της Περιφέρειας λαμβάνουν όλες εκείνες τις αρμοδιότητες που απαιτούνται για να δρομολογήσουν την ανάπτυξη και την πρόοδο, σε συνθήκες ουσιαστικής αυτονομίας. Από την άλλη πλευρά, οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε όλα τα στάδια των διοικητικών πράξεων, αλλά και να συνδιαμορφώνουν το όραμα.

Το νέο όμως, δεν μπορεί να βασισθεί σε παλιά, παρωχημένα και αναποτελεσματικά μοντέλα. Ο «Καλλικράτης» είναι το πλαίσιο για τη νέα οργάνωση. Εμείς πρέπει να βρούμε τα νέα εργαλεία, τις νέες πολιτικές και τη νέα φιλοσοφία. Στην Πελοπόννησο μας δίνεται μια μεγάλη ευκαιρία. Εμείς στην Αρκαδία είμαστε πιο τυχεροί διότι γνωρίζουμε περισσότερες πτυχές από ένα εγχείρημα που ξεκίνησε πριν από χρόνια για να καταλήξει στη σημερινή υποψηφιότητα του Πέτρου Τατούλη και τη συγκρότηση ενός υπερβατικού και υπερκομματικού ψηφοδελτίου, υπό τον μεστό τίτλο «Νέα Πελοπόννησος».

Η υπέρβαση του Πέτρου Τατούλη δεν ξεκίνησε χθες. Και γι΄ αυτό δεν είναι μόνο στα λόγια. Αντίθετα, η υπέρβαση τεκμαίρεται από μια διαδρομή είκοσι χρόνων, κατά τη διάρκεια της οποίας πολλά διαχωριστικά τείχη αλώθηκαν στην Αρκαδία και ο κομματισμός συρρικνώθηκε. Αυτήν την υπέρβαση την έχουμε κάνει ήδη αρκετοί από εμάς. Ήλθε σήμερα η ώρα η ατομική μας υπέρβαση να αποτυπωθεί σε ένα ισχυρό συλλογικό κοινωνικό πλειοψηφικό ρεύμα.

Η «Νέα Πελοπόννησος» είναι ένα νέο πολιτικό εγχείρημα. Είναι μια νέα πολιτική σύνθεση. Είναι μια νέα πολιτική ένωση με κοινωνικά χαρακτηριστικά και κοινούς στόχους. Δίνει μια νέα πνοή προκειμένου να φτιάξουμε μια καλύτερη ζωή και να κερδίσουμε τα χρόνια που έρχονται. Είναι βαθιά πολιτική κίνηση συνεργασίας και αλληλεγγύης και όχι ετεροφωτιζόμενη από κόμματα διαδικασία. Κι αυτό διότι το χρεοκοπημένο μοντέλο του κομματικού κράτους δεν θα μπορούσε να εφαρμοσθεί επιτυχώς στις αποκεντρωμένες δομές. Με απλά λόγια. Οι κομματοκρατούμενες περιφέρειες, που ορισμένοι προσπαθούν να δημιουργήσουν προκειμένου να διαιωνίσουν τις παθογένειες,  κινούνται κι αυτές στην ίδια λάθος κατεύθυνση.

Η «Νέα Πελοπόννησος» είναι ένα νέο πολιτικό εγχείρημα, που σήμερα μπορεί να αποτελεί την εξαίρεση, αύριο όμως θα διατυπωθεί ως κανόνας.  Σας καλώ όλους να συστρατευθούμε μπροστά στον κοινό στόχο. Να υπερβούμε ό,τι μπορεί να μας χώριζε. Να συμπορευτούμε σε αυτό το μαγικό ταξίδι.

Ευχαριστώ θερμά τον Πέτρο Τατούλη για την ευκαιρία που μου δίνει να υπηρετήσω κι εγώ το νέο θεσμό, στις βασικές αρχές που θέτει η «Νέα Πελοπόννησος». Όλοι μαζί θα δώσουμε τη μάχη. Και όλοι μαζί θα κερδίσουμε και το παρόν και το μέλλον.