Αρχική ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ ΤΙ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΑΤΟΥΛΗ-ΔΕΔΕ ΣΕ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ ΚΑΙ ΔΕΡΒΕΝΙ | ΣΦΕΝΤΟΝΑ, η ηλεκτρονική εφημερίδα...

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΑΤΟΥΛΗ-ΔΕΔΕ ΣΕ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ ΚΑΙ ΔΕΡΒΕΝΙ | ΣΦΕΝΤΟΝΑ, η ηλεκτρονική εφημερίδα της Κορινθίας

Νέα Πελοπόννησος

Εξαιρετική αποδοχή είχαν στο Δερβένι και την πόλη του Ξυλοκάστρου ο υποψήφιος Περιφερειάρχης της «Νέας Πελοποννήσου» κ. Πέτρος Τατούλης και ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ. Γεώργιος Δέδες.

Στους κ.κ. Τατούλη και Δέδε ευχήθηκε καλή επιτυχία στην προεκλογική τους εκστρατεία πλήθος κόσμου που τους υποδέχτηκε τόσο στο Δερβένι όσο και στο Δημαρχείο Ξυλοκάστρου, όπου έγιναν δεκτοί από τον Δήμαρχο κ. Αντώνη Κλαδούχο ο οποίος έθεσε το θέμα της προστασίας από τη διάβρωση των ακτών, έργο δύσκολο και με μεγάλο κόστος.

Ο Πέτρος Τατούλης ήταν σαφής, όσο και κατηγορηματικός. Τόνισε ότι δεν θέλει να μπει στις λογικές που μονίμως απαιτούν και επαιτούν λεφτά για να πραγματοποιήσουν έργα. «Εμείς θέλουμε να οικοδομήσουμε μια νέα πορεία, να κινητοποιήσουμε τις νέες δυνάμεις που θέλουν να επενδύσουν στον τόπο μας. Ο Καλλικράτης φέρνει μια νέα λογική Αναγέννησης, έναν νέο θεσμικό πλαίσιο, είναι μια νέα διοικητική λογική στα πρότυπα της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Τα λόγια του, λίγα και μετρημένα. «Πολλές φορές στηρίξαμε για νομάρχες και δημάρχους ανθρώπους που δεν είχαν τις ικανότητες, ανθρώπους που δεν είχαν τα διαπιστευτήρια για να μπορέσουν να κυβερνήσουν τον τόπο. Κάποιοι νομοί της Πελοποννήσου είναι σε τραγική κατάσταση. Όλα αυτά τα χρόνια καταναλώθηκαν σε μια κακή λογική. Εμείς είμαστε εδώ για να υπερασπιστούμε το δημόσιο συμφέρον. Ανεχτήκατε πράγματα που δεν έπρεπε να γίνουν ποτέ. Εδώ πάμε σε μια διαφορετική λογική διευθέτησης. Εμάς μας απασχολεί το όραμά μας. Εμείς μιλάμε πάντα με καθαρές κουβέντες. Η συνεργασία μας δεν θα είναι απλή, τυπική, θα είναι σε καθημερινή βάση, όλοι μαζί θα πρέπει να καταβάλουμε προσπάθεια και σκέψεις. Δε μας σώνει η καταγωγή μας, δε μας έχει σώσει ποτέ. Μοντέλα διακυβέρνησης υπάρχουν πολλά – από τις ήπιες παρεμβάσεις μέχρι τις πιο σκληρές όταν χρειάζεται».

Οι κ.κ. Τατούλης και Δέδες, συνοδευόμενοι από υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους έκλεισαν την περιοδεία τους στο Ξυλόκαστρο επισκεπτόμενοι το εμπορικό κέντρο και δημόσιες υπηρεσίες της πόλης.

Γιώργος Δέδες: Γιατί θέλουμε παρόντες πολιτικούς – κι όχι απόντες καρεκλοκενταύρους

Για εγκατάλειψη της Κορινθίας και των Κορίνθιων πολιτών κατηγόρησε την απερχόμενη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ. Γιώργος Δέδες. Ο κύκλος της αυτοδιοίκησης έχει κλείσει πλέον για τον κ.Ταγαρά. Κανέναν δεν εκφράζει πια η απαξίωση και το γκρίζο θολό τοπίο στο οποίο ζούμε. Τίποτα όμως δε μπορεί να αλλάξει αν πρώτα δεν αλλάξουμε εμείς μέσα μας. Αν δεν συνειδητοποιήσουμε ότι έχουμε φτάσει σε ένα τέλμα που όμοιο του δεν έχουμε γνωρίσει ποτέ. Βρισκόμαστε στο Ναδίρ της πολιτικής μας αξιοπρέπειας. Καιρός να κλείσουμε αυτούς που έχουν κλείσει τον κύκλο τους στην Αυτοδιοίκηση και να επενδύσουμε σε νέους και άφθαρτους ανθρώπους.

0011 ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΑΤΟΥΛΗ ΔΕΔΕ ΣΕ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ ΚΑΙ ΔΕΡΒΕΝΙΟ Γιώργος Δέδες έριξε το γάντι προς την πλευρά το απερχόμενου νομάρχη. Μένει να δούμε αν ο Νίκος Ταγαράς θα το σηκώσει και θα δώσει το παρών σε μία ανοικτή και δημόσια συζήτηση, συμπεριλαμβανομένων όλων των άλλων περιφερειακών παρατάξεων. Σε μία περίοδο κατά την οποία τα debates έχουν αλλάξει τον παραδοσιακό τρόπο με τον οποίο γίνεται η πολιτική επικοινωνία πρέπει να δούμε ποιοι δέχονται να εκτεθούν και ποιοι προτιμούν να παραμένουν στην ασφάλεια των μονολόγων.

Ο ιστότοπος της νομαρχίας παραμένει ανενεργός, αλλά κάτι που μάλλον διέλαθε της προσοχής του Γιώργου Δέδε είναι και το μήνυμα του νομάρχη στην ιστοσελίδα. Λέει λοιπόν ο Νίκος Ταγαράς στο μήνυμά του, ότι «βασικός στόχος μας είναι η επικοινωνία μέσω του Διαδικτύου, η ενημέρωση των πολιτών του Νομού μας, η τουριστική προβολή του τόπου μας και η πληροφόρηση και εξυπηρέτηση των συναλλασσομένων». Μάλλον απίθανό όμως είναι να μπορεί κάποιος να πάρει πληροφορίες από το ανενεργό δίκτυο της πολεοδομίας, ή να λάβει επαρκή ενημέρωση με στοιχεία του 2003…

Πολλά παράπονα άκουσε ο Γιώργος Δέδες κατά την συνομιλία του με τους πολίτες στα Αθίκια για την εγκατάλειψη την οποία βιώνουν και την απουσία επί μεγάλο χρονικό διάστημα του Νίκου Ταγαρά. «Δυο χρόνια έχουμε να τον δούμε» του είπε ένας μεσήλικος αγρότης και ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας με το συνδυασμό «Νέα Πελοπόννησος – Πέτρος Τατούλης» συμφώνησε μαζί του ότι, «ο κύκλος της αυτοδιοίκησης έχει κλείσει πλέον για τον κ. Ταγαρά. Το θέμα είναι να αλλάξουμε εμείς και να αντιληφθούμε ότι δεν μπορεί να επιβραβεύουμε αυτές τις πολιτικές συμπεριφορές. Είναι καιρός να αφήσουμε πίσω μας αυτούς που δεν έχουν τίποτα πλέον να δώσουν και να επενδύσουμε σε νέους και άφθαρτους ανθρώπους…».

μέσω ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΑΤΟΥΛΗ-ΔΕΔΕ ΣΕ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ ΚΑΙ ΔΕΡΒΕΝΙ | ΣΦΕΝΤΟΝΑ, η ηλεκτρονική εφημερίδα της Κορινθίας.