Αρχική ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ ΤΙ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΔΕΣ : ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΚΡΥΣΜΑ Η ”ΕΠΙΤΑΓΗ” ΤΑΓΑΡΑ | ΣΦΕΝΤΟΝΑ, η ηλεκτρονική...

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΔΕΣ : ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΚΡΥΣΜΑ Η ”ΕΠΙΤΑΓΗ” ΤΑΓΑΡΑ | ΣΦΕΝΤΟΝΑ, η ηλεκτρονική εφημερίδα της Κορινθίας

Νέα Πελοπόννησος

Στη Σολυγεία βρέθηκε την Πέμπτη το βράδυ ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης του συνδυασμού «Νέα Πελοπόννησος» Γιώργος Δέδες. Ο κ. Δέδες πέρασε από το Κατακάλι, τον Κόρφο και το Ρητό, όπου είχε συνομιλία με τους κατοίκους των χωριών οι οποίοι τον υποδέχτηκαν με εγκαρδιότητα. Ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης συζήτησε μαζί τους τα προβλήματα των χωριών, ενώ ειδικά στον Κόρφο οι κάτοικοι έθεσαν το θέμα του βιολογικού καθαρισμού, ο οποίος δεν έχει προχωρήσει. Με υπευθυνότητα ο Γιώργος Δέδες, υποσχέθηκε να εξετάσει το έργο και να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα να «ξεμπλοκάρει» άμεσα.

Στη συνέχεια όλοι μαζί βρέθηκαν στο Σοφικό όπου έγινε η κεντρική συγκέντρωση και ομιλία του κ. Δέδε, με την παρουσία δεκάδων κατοίκων από την πρωτεύουσα του Δήμου αλλά και από τα γειτονικά χωριά. Τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη προσφώνησε ο πρώην δήμαρχος Σολυγείας Γιάννης Γκεζερλής, ο οποίος τον καλωσόρισε στην Σολυγεία και μίλησε με θετικά λόγια για την αυτοδιοικητική και πολιτική του παρουσία και κατέληξε πως η εμπειρία, η δράση και οι ικανότητές του τον καθιστούν άξιο για την θέση του περιφερειάρχη.

Ανασύσταση του ελληνικού κράτους

Στην τοποθέτησή του ο Γιώργος Δέδες αναφέρθηκε καταρχήν στον Καλλικράτη χαρακτηρίζοντας την νέα μεταρρύθμιση ως «ανασύσταση του Ελληνικού Κράτους. Πρόκειται για μία τομή, μία μοναδική ευκαιρία να αναδημιουργήσουμε την Ελλάδα ξεφεύγοντας από τις στρεβλώσεις του παρελθόντος. Να χειριστούμε, μόνοι μας, εμείς που γνωρίζουμε καλύτερα απ’ όλους τις ανάγκες μας, τα προβλήματα μας, την καθημερινότητα μας, την οικονομία μας, σε Περιφερειακό επίπεδο. Να πάρουμε πόρους από την κεντρική εξουσία, αλλά και να βρούμε νέους, να τους αξιοποιήσουμε και να ωφεληθούμε από αυτό. Να πατήσουμε γερά πάνω στα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μας, της Κορινθίας μας και να κάνουμε το μεγάλο άλμα για την φυγή προς τα μπρος…».

Στην συνέχεια αναφέρθηκε και στην συμπόρευσή του με τον Πέτρο Τατούλη απαντώντας σε ένα από τα ερωτήματα που συχνά τίθενται: «Ανταποκρίθηκα σε μία πρόσκληση και πρόκληση ταυτόχρονα του Πέτρου Τατούλη να αλλάξουμε τον τόπο μας. Να κερδίσουμε μαζί μια προσπάθεια που θα είναι σταθμός στην ιστορία της Πελοποννήσου. Να βγάλουμε την Κορινθία και κατ’ επέκταση την Πελοπόννησο από την Αδράνεια και να την φέρουμε ξανά στον δρόμο της ανάπτυξης και της προόδου. Μακριά και πέρα από κομματικές αντιπαραθέσεις, μέσα από πολλές συζητήσεις που έχουμε κάνει, διαπίστωσα ότι ο Πέτρος Τατούλης διαθέτει μία προσωπικότητα ικανή να συνθέσει δυνάμεις με διαφορετικές πολιτικές, κοινωνικές και ιδεολογικές αναφορές, κάτω από το κοινό όραμα για μια νέα, καλύτερη Πελοπόννησο, ικανή να αποτελέσει πιλοτικό παράδειγμα για όλη την Ελλάδα».

Να σφραγίσουμε την επιταγή Ταγαρά

Ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης έκανε σκληρή κριτική στην θητεία του απερχόμενου νομάρχη σημειώνοντας: «Ο κ. Ταγαράς έλαμψε δια της απουσίας του όλα αυτά τα χρόνια. Ήταν φανερό ότι δεν είχε διάθεση και όρεξη για να παράγει έργο και δεν είναι τυχαίο ότι σήμερα διαφημίζει και πάλι το έργο της πρώτης θητείας του, ή προβάλλει ως δικά του τα έργα που έκανε η Περιφέρεια. Ο κ. Ταγαράς εξαργυρώνει με τόκο την ίδια επιταγή. Νομίζω ότι ήρθε η ώρα αυτή η επιταγή να σφραγιστεί γιατί έχουμε διαπιστώσει ότι δεν έχει αντίκρισμα. Ο ίδιος άλλωστε τρεις φορές κατά την διάρκεια της θητείας του δήλωσε πως ο κύκλος της θητείας του στην αυτοδιοίκηση έχει κλείσει και για πρώτη φορά συμφωνώ μαζί του…».
Ολοκληρώνοντας την σύντομη τοποθέτησή του ο Γιώργος Δέδες αναφέρθηκε στα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν την Σολυγεία και τους κατοίκους της. Έτσι, για το θέμα της υδροδότησης της περιοχής, ανέφερε πως «στόχος είναι όχι μόνο η Σολυγεία, αλλά όλη η Κορινθία να καλυφθούν από το φράγμα του Ασωπού. Στόχος μας είναι επίσης να κάνουμε μικρές παρεμβάσεις με την βοήθεια της νέας τεχνολογίας» και διευκρίνισε ότι υπάρχει το παράδειγμα του Ισραήλ και της Κύπρου, δύο χωρών με οξύτατο υδατικό πρόβλημα, οι οποίες έχουν δημιουργήσει μικρές μονάδες αφαλάτωσης. Στην διάρκεια της συζήτησης που αναπτύχθηκε μετά με τους κατοίκους, οι οποίοι παρακολούθησαν ως το τέλος την τοποθέτηση του κ. Δέδε, ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης ρωτήθηκε τι σκέψεις υπάρχουν για την προστασία του ασύγκριτου κάλους δασικού πλούτου της περιοχής. «Τρέμουμε κάθε καλοκαίρι με τις φωτιές», του είπαν χαρακτηριστικά για να συμφωνήσει μαζί τους ο κ. Δέδες, ο οποίος αναφέρθηκε σε μία μελέτη που υπάρχει για την πυρόσβεση στην περιοχή. Ωστόσο η συγκεκριμένη μελέτη δεν παραλήφθηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία για να υλοποιηθεί αφού είχε σημαντικές ατέλειες.

Αγγελόκαστρο: Διαφάνεια παντού

Ο κύκλος της παρουσίας του Γιώργου Δέδε στην Σολυγεία ολοκληρώθηκε στο Αγγελόκαστρο, όπου με την παρουσία και πάλι δεκάδων κατοίκων ο αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε στα ζητήματα της διαφάνειας που είναι κεντρική πολιτική απαίτηση για την ελληνική κοινωνία, από το πιο μικρό χωρίο μέχρι το μητροπολιτικό κέντρο: «Ο Πέτρος Τατούλης και η Νέα Πελοπόννησος έχει καταθέσει τρεις δεσμεύσεις για τα ζητήματα της διαφάνειας. Πρώτα απ’ όλα, όλοι όσοι εκλεγούμε από τον ίδιο τον αντιπεριφερειάρχη μέχρι τον τελευταίο περιφερειακό σύμβουλο, από την πρώτη μέρα της θητείας μας, θα καταθέσουμε στην δημοσιότητα το πόθεν έσχες μας, ώστε να κρίνει ο πολίτης την διαδρομή καθενός σε όλη την θητεία του. Πως μπήκαμε στην περιφέρεια και πως θα εξέλθουμε σε τριάμισι χρόνια.
Δεύτερον, θα περικόψουμε δραστικά τις μη παραγωγικές δαπάνες και θα προχωρήσουμε σε αναδιάρθρωση του προϋπολογισμού, όποτε κρίνεται απαραίτητο, ώστε να βρίσκουμε πόρους για ενίσχυση των μηχανισμών πρόνοιας.
Τρίτον θα δημοσιοποιούμε κάθε δαπάνη της περιφέρειας, όχι μόνο στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, αλλά και στο διαδίκτυο, ώστε να γνωρίζει ο πολίτης που πάει και το τελευταίο ευρώ, ποια είναι η σκοπιμότητα της δαπάνης και ποιος είναι ο προμηθευτής ή ο εργολάβος που αναλαμβάνει κάθε έργο. Έτσι απαντάμε εμείς στις προκλήσεις των καιρών και στα ερωτήματα της κοινωνίας», είπε ο κ. Δέδες που αναφέρθηκε και στο έργο του δρόμου Σοφικό – Αγγελόκαστρο για να τονίσει ότι στον σχεδιασμό προβλέπεται η διαπλάτυνση αυτού του δρόμου…

μέσω ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΔΕΣ : ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΚΡΥΣΜΑ Η ”ΕΠΙΤΑΓΗ” ΤΑΓΑΡΑ | ΣΦΕΝΤΟΝΑ, η ηλεκτρονική εφημερίδα της Κορινθίας.